10 dolog, amit nem tudtál Julianna Marguilesról

Június 8-án 55 éves lett mindenki kedvenc tévés ápolónője, a Vészhelyzet Carol nővére és A férjem védelmében Aliciája, Julianna Marguiles. Ennek örömére összegyűjtöttünk róla 5+5 érdekességet.

1. A színésznő egy író-filozófus-reklámszövegíró, Paul Marguiles és egy balett-táncos, Francesca Goldberg lányaként született. Két nővére van.

2. Julianna Marguiles román, osztrák, magyar (!) és orosz felmenőkkel rendelkezik, ezenkívül anyai és apai ágról is zsidó származású.

3. A sztár pályája első filmszerepét a Törvényre törve című Steven Seagal-filmben alakította – szóval volt honnan felküzdenie magát, mire három évvel később, 1994-ben megkapta a nagy áttörést jelentő szerepet a Vészhelyzet című sorozatban. Ráadásul, ahogy arról ebben a korábbi cikkünkben is írtunk, a forgatás előtt, a meghallgatáson Seagal őt is zaklatta szexuálisan.

4. Majdnem ő lett az Ál/Arc Sashája, de pont a Vészhelyzet forgatása miatt végül nem tudta vállalni a munkát. Helyette Gina Gershon kapta meg a szerepet.

5. Marguiles a Vészhelyzet állandó szereplőgárdájának egyedüli tagja, aki Emmy-díjat nyert az alakításáért. Carol nővér megformálásáért ezenkívül a Screen Actors Guild is díjazta, 1998-ban és 1999-ben.

Forrás: Gary Gershoff / WireImage / Getty Images


6. A színésznő olyan elhivatott, hogy következő fontos sorozata, A férjem védelmében forgatását úgy kezdte el, hogy kisfia, Kieran még csak 13 hónapos volt.

7. A sztárt legközelebb ismét egy szériában láthatjuk: a kiváló The Morning Show második évadában, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Billy Crudup és Mark Duplass oldalán. Egy Laura Peterson nevű tévébemondót fog alakítani.

8. 1991 és 2003 között Marguiles színészkollégájával, Ron Eldarddal élt kapcsolatban, akivel egy színiiskolában ismerkedtek meg. Eldardot olyan filmekben láthattuk, mint a Szűnj meg, Fred!, a Sleepers – Pokoli lecke, A Sólyom végveszélyben vagy a Super 8, de szerepelt a Vészhelyzet második évadában is: a képernyőn is a színésznő szerelmét alakította.

9. Az Eldarddal való kapcsolat után a sztár hozzáment egy Keith Lieberthal nevű ügyvédhez, akivel egy kisfiuk született: a már említett Kieran, aki jelenleg 13 éves.

10. Tévés és filmes munkái mellett Julianna Marguiles színpadon is fel szokott lépni: szerepelt például a Születésnap című dán Dogma-film színpadi adaptációjában és A vagina monológokban is.


(via IMDb)