10 film, amiből nem is gondoltad volna, hogy sorozat lesz

John Wick, A tégla, Az olasz meló, Elveszett fiúk, Tremors: a tévében folytatódnak a régi kedvenceink és a friss blockbusterek!

Úgy tűnik, Hollywoodban tényleg eljött a tévésorozat-reneszánsz. A Trónok harca, a Westworld, a Stranger Things vagy a Twin Peaks sikere azt mutatja, a nézők legalább olyan fogékonyak egy-egy lassabban építkező, sok szereplőt megmozgató, 8-10 (vagy még több) órás történetfolyamra, mint a CGI-effektekkel megpakolt, agyrágógumi szuperhősfilmekre. És még csak nem is kell feltétlenül eredeti sztoriban gondolkodnia a producereknek: a jelek szerint bőven elég a tévék és laptopok képernyőire az is, ha valaki meglovagolja a retrólázat vagy egy aktuális blockbuster sikerét. A Looper.com listája alapján mi is összeszedtünk 10 olyan filmet, amiről valószínűleg nem is gondoltad volna, hogy már dolgoznak a sorozatverzióján!

1. John Wick

A 2014-es év nagy meglepetése volt ez az őrült akciófilm Keanu Reeves főszereplésével. A nem túl bonyolult, de annál látványosabb filmben a már 52 éves, de feleannyinak kinéző sztár egy visszavonult bérgyilkost alakított, aki egész jól elvolt a menő sportkocsijával meg a kutyájával, ám a rosszfiúk nem hagyták neki, hogy kiélvezze az előrehozott nyugdíjas éveket, ezért kénytelen volt újra csőre tölteni a puskát. Idén januárban megérkezett a mozikba a John Wick 2 is, készül a harmadik rész, a Continental munkacímen sorozatverzió pedig egyfajta előzmény lesz. Mindegyiket az első John Wick írója és rendezője, Chad Stahelski jegyzi, az viszont még egyáltalán nem biztos, hogy a sorozatban is Keanu Reeves lesz a főszereplő.

2. A bűn éjszakája

Lena Headey és Ethan Hawke 2013-as thrillere egy olyan Amerikában játszódott, ahol a soha nem látott méretű bűnözés és a túlzsúfolt börtönök miatt a kormány minden évben kijelöl egy 12 órás időszakot, amikor a gengszterek szabadon grasszálhatnak, a polgárok pedig nem hívhatnak se mentőt, se rendőrt – viszont úgy intézik el a gazfickókat, ahogy akarják, nem lesz belőle semmilyen ügy. A SyFy sorozata viszont nem a címbéli bűn éjszakájára koncentrálna, hanem az utópisztikus társadalom többi 364 napjára. A szériát a mozifilm írója és rendezője, James DeMonaco executive producerként jegyzi.

3. Az olasz munka

Michael Caine 1969-es autós-rablós kultfilmjéből egyszer már készült remake Mark Wahlberg és Charlize Theron főszereplésével. A 2003-as verzió producere, Donald De Line most azt találta ki, hogy egy Szökés-szerű sorozatban folytatja a szimpatikus csirkefogó, Charlie Croker kalandjait, akinek ezúttal egy szigorúan őrzött börtönből kell kijutnia mindenféle agyafúrt trükkel a barátai segítségével. Arról viszont, hogy őket ki alakítaná, egyelőre még nem tudni semmit.

4. Snowpiercer - Túlélők viadala

2013-ban egy igen ötletes verzió készült a Mad Max és Az éhezők viadala témájára Chris Evans és John Hurt főszereplésével: egy olyan posztapokaliptikus környezetben harcoltak a túlélésért, ahol a jégbe dermedt világban csak egy folyamatosan közlekedő vonaton élnek emberek. A hátsó kocsikban lévők nyomorognak, a vonat elején utazó előkelőségek pedig rettegésben tartják őket, és a katonák minden lázadásukat leverik. A TNT csatorna már 2015 óta tervezget egy sorozatverziót, amiben megmaradna a Mad Max-vonatos tematika, és amihez egész ütős stábot verbuváltak hoztak össze: a nyitóepizód főszereplője Jennifer Connelly lesz, a rendező a Doctor Strange atyja, Scott Derrickson, a producer pedig Josh Friedman, aki korábban a Terminator-sorozaton dolgozott. A premier 2018-ban várható.

5. Célkeresztben

Az eredeti, 1993-as Wolfgang Petersen-filmben Clint Eastwood az amerikai elnököt védő testőrök egyikét alakította, aki nem tudta magát túltenni a Kennedy elleni merényleten. De megpróbálta összeszedni magát, amikor egy kiugrott CIA-ügynökről (John Malkovich) kiderült, hogy meg akarja ölni az aktuális elnököt. Az NBC-nél most a CSI veterán producerei, Carol Mendelsohn és Josh Berman készítenek elő egy hasonló témájú sorozatot, amiben az amerikai titkosszolgálat próbálja lefülelni egy tilosban járó CIA-ügynök konspirálását. Konkrét szerepek és színészek még itt sem kerültek szóba.

6. A tégla

2006-ban még úgy is hatalmasat szólt Leonardo DiCaprio és Matt Damon maffiafilmje, hogy Martin Scorsese lényegében a Szigorúan piszkos ügyek című hongkongi filmből vette át a bostoni alvilágba beépülő zsaru és a gengszterek pénzéből kitanított mintarendőr izgalmas történetét. Az Amazonnál készülő sorozat lényegében ugyanez lesz, csak Jason Richman producer és írócsapata Bostonból Chicagóba tette át a történetet. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Vera Farmiga és Mark Wahlberg helyett kik lesznek az új verzióban.

7. Az utolsó csillagharcos

„Köszöntelek, csillagvadász! A Csillagközi Szövetség újonc vadászpilótája vagy, feladatod megvédeni a határokat Xurtól és a Ko-Dan armadától”  mondta a géphangú Reviczky Gábor gyerekkorom egyik kedvenc családi sci-fijében, Az utolsó csillagharcosban. A videojátékfüggő srácból az egész galaxist megmentő pilóta meséjéről már nagyon régóta azt pletykálják, hogy valamilyen formában folytatódni fog. Most két verzió is készül: Andy Vick és Rick Rey egy VR-kütyüvel nézhető sorozatot tervez, amiben mi, nézők is részesei vagyunk a virtuális valóságnak. Eközben Seth Rogen és Evan Goldberg a Hulunak készítene egy olyan sci-fi sorozatot Future Man címmel, amiben egy fiatal gémer rájön: a videojátékokkal végig egy öldöklő háborúra készítették fel a titokzatos csillagközi erők.

8. Setét torony

Még be sem mutatták a mozik a legújabb Stephen King-könyvadaptációt, máris készül a sorozatverziója. A filmben a pisztolyhős Roland (Idris Elba) egy posztapokaliptikus világban csap össze a fekete ruhás gonosszal (Matthew McConaughey), aztán átjönnek a mi világunkba, és New Yorkot is leamortizálják. King regényfolyama persze azért ennél valamivel bonyolultabb és izgalmasabb, amit vétek nem tévésorozatban bemutatni, úgyhogy ha a moziváltozat sikeres lesz, Ron Howard mindenképpen megcsinálja a filmet kiegészítő szériát is – amiben akár még olyan A-kategóriás sztárok is felbukkanhatnak, mint Idris Elba és McConaughey!

9. Az elveszett fiúk

Joel Schumacher bőven megérdemli a szidalmakat a két csapnivaló Batman miatt, de azt azért el kell ismerni, hogy Az elveszett fiúk minden idők egyik legjobb vámpírfilmje! Erre persze mások is rájöttek Hollywoodban, így  az idén 30 éves klasszikushoz nem is egy silány folytatás készült már. A Veronica Mars sorozat atyja, Rob Thomas most épp egy olyan spin offon dolgozik, amiben összegyúrná Peter Pan jól ismert meséjét a Kiefer Sutherland-arcú rockvámpír történetével. Nála a vérszívók nem feltétlenül gonosz, démoni lények lennének, hanem olyan nehéz sorsú, elkallódott kaliforniai gyerekek, akik egy boldogabb élet reményében választották az örök fiatalságot, anélkül, hogy tudták volna, milyen is a vámpírlét. Izgalmasnak hangzik, és azért reméljük, valami aprócska cameoszerep akad majd Kiefer Sutherland és Corey Feldman számára is!

10. Ahová lépek, szörny terem

A fenti sorozattervek közül a Tremors sorsa tűnik a legbiztosabbnak. Az elkészülésén ugyanis nem más ügyködik, mint Kevin Bacon, aki az első, 1990-es film főszereplője volt, és aki úgy tűnik, megunta, hogy az Ahová lépek, szörny terem-franchise eddig csak egy rakás olcsó folytatást kapott. A 2015 óta tervezgetett sorozatverzió végre célegyenesbe kerültaz Amazon helyett a SyFy fogja vetíteni, Bacon pedig nemcsak a főszereplője, de a lelkes showrunnere is egyben. A 10 részes széria a nevadai sivatagban játszódó, legelső filmet folytatja, és arra fókuszál majd, mi lett a vagány Valentine McKee-vel 26 évvel azután, hogy a barátaival legyőzte a föld alatt randalírozó gilisztaszörnyek hordáját.