10 sztár, akik gyűlölték egymást a forgatásokon

Lena Headey kerüli Jerome Flynnt, mióta szakítottak, Bill Murray utálta Lucy Liut a Charlie angyalai idején.

Pár hete elég sok helyen megírták, hogy a morcos Tommy Lee Jones mennyire gyűlölt együtt dolgozni a folyton bolondozó Jim Carrey-vel a Mindörökké Batman forgatásán. Természetesen nem ők voltak az egyetlen sztárpáros, akik utálták egymást a közös munka alatt: heti tévéajánlónkban összeszedtünk újabb tíz civakodó színészt!

Hétfő: Charlie angyalai

Bill Murray-ről köztudott, hogy nem egyszerű eset, és ez alatt nem azt kell érteni, hogy néha házibulikon tűnik fel hívatlan vendégként, ahol mindenbe beleeszik, majd kedélyesen sztorizgatva elmosogat. A 2000-ben mozikba kerülő Charlie angyalai forgatása alatt például olyan rossz volt a viszonya Lucy Liúval, hogy a 2003-as második részben lecserélték inkább Bernie Mac-re.

A két sztár munkakapcsolata azért romlott meg, mert Bill Murray pocsék színésznőnek tartotta Lucy Liút, és ennek hangot is adott a forgatáson. Állítólag az egyik ilyen beszólás után Lucy Liu meg is ütötte (más források szerint felpofozta) az egykori szellemirtót.

Kedd: Trónok harca

A világ jelenlegi legnépszerűbb tévésorozatának 7. évadában volt egy jelenet, ami elég furcsára sikeredett. A 7. részben Bronn, a nagyszájú zsoldos épp, hogy csak megérkezett, rögtön le is lépett a Sárkányveremnél megrendezett béketárgyalásról, ahol Cersei királynő fogadta a trónkövetelő Daeneryst és kompániáját. 

Az évadzáró másnapján természetesen kiderült, mi volt ez, mivel újra bejárta a világsajtót a történet, miszerint a Bronnt alakító Jerome Flynn és Cersei, vagyis Leena Headey korábban egy pár voltak, 2003-ban azonban viharos gyorsasággal véget ért a kapcsolatuk. Pontosan nem tudni, mi történt, az viszont biztos, hogy azóta sincsenek beszélő viszonyban. Kínosan kerülik egymás társaságát, és miután kiderült, hogy mindketten benne lesznek a Trónok harca szereplőgárdájában, a szerződésükben külön pont lett, hogy nem lehet közös jelenetük, sőt, még csak nem is tartózkodhatnak egyszerre a forgatáson!

Szerda: Star Wars: A Sith-ek bosszúja

Valószínűleg C-3PO és R2D2 lenne az utolsó olyan ikonikus filmes duó, akiről azt hihetnénk, nem voltak soha barátok, sőt, kifejezetten utálták egymást. Pedig így van: a 40 éve minden Csillagok háborúja mozifilmben együtt szereplő robotpáros, Anthony Daniels és Kenny Baker ki nem állhatják egymást!

A 2016-ban elhunyt Baker szerint ugyanis Daneils a leggorombább és legsótlanabb fickó, akivel az eddigi karrierje során találkozott. Sosem volt hajlandó beszélgetni vele, sem a forgatási szünetekben, sem akkor, amikor a brit színészt beöltöztették C-3PO-nak, a törpe növésű Bakert pedig belerakták az R2-es egységbe, hogy belülről mozgassa, és sokszor órákig együtt várták a díszletben a jelenetüket. És ez nemcsak az 1977-es Csillagok háborúja forgatásán volt így, hanem még pár évvel ezelőtt is, amikor Az ébredő Erőn kellett együtt dolgozniuk (bár itt Baker már csak „R2D2-konzultásként” vett részt, leginkább a sajtóeseményeken).

Csütörtök: Szex és New York

Ha van iskolapéldája annak, milyen, amikor egy sikeres franchise két sztárja gyűlöli egymást, akkor az Sarah Jessica Parker és Kim Cattrall esete, akik tíz évadnyi Szex és New Yorkot (plusz két mozifilmet) forgattak le együtt úgy, hogy közben rühellték egymást.

Parkernek nem tetszett, hogy Catrall karaktere, a mocskos szájú és hatalmas szexuális étvágyú Samantha sokkal népszerűbb szereplő volt a rajongók körében, mint a Mac-jén csajos életmódcikkeket pötyögő, és közben a Nagy Ő-ről ábrándozó Carrie Bradshaw. Catrall pedig azon volt kiakadva, hogy hiába népszerűbb a karaktere, mégsem keres annyit egy-egy epizóddal, mint SJP. Ráadásul mindkét színésznőt öntelt hisztikirálynőknek írták le a kollégáik, akikkel nagyon nehéz együtt dolgozni, és akik a mozifilmek forgatása idején már nem is voltak hajlandóak szóba állni egymással. Így már nem is csoda, hogy nem lesz Szex és New York 3.

Péntek: Két pasi - meg egy kicsi

2011-ben hatalmas botrány kerekedett abból, hogy Charlie Sheent kirúgták a Két pasi - meg egy kicsi című sorozatból – azt a Charlie Sheent, aki a korszak legjobban fizetett sorozatsztárja volt a maga 1,8 millió dolláros epizódonkénti gázsijával! Az egész azzal kezdődött, hogy 2010 végén váratlanul leállt a sorozat 9. évadnak forgatása, mivel Sheen elvonókúrára ment. A pletykák szerint ugyanis addig egyetlen forgatási nap sem telt el úgy, hogy ne lett volna valami tudatmódosító szer hatása alatt, és ez egy ponton túl már feloldhatatlan feszültséget generált közte és a CBS között.

Sheen azonban otthagyta az elvonót, hogy a kényszerszünetet inkább expornósokkal és prostikkal töltse, ám amikor megtudta, hogy nem folytatódik a félbe hagyott forgatás, egy rádióműsorban sértő megjegyzéseket tett a sorozat ötletgazdájára és vezető producerére, Chuck Lorre-ra. Konkrétan lezsidózta, letolvajozta, ostoba kis fingnak nevezte és kihívta egy verekedésre. Majd közölte, hogy ő valójában egy vatikáni bérgyilkos varázsló, akinek a szervezete tiszta, mint a hó. 2011 márciusában a CBS és a Warner közleményben jelentette be: Sheent a minősíthetetlen viselkedése miatt kirakják a sorozatból. A 9-12. évadokat már Ashton Kutcherrel forgatták le, a legutolsó részben pedig amolyan bizarr lezárásként Charlie Sheen és Chuck Lorre is meghalt (lásd a fenti videórészletet).