10+1 sztár, akik gyűlölték egymást a forgatáson

Stallone Van Damme-mal és Bruce Wilisszel is összeveszett az Expendables idején. Heti tévéajánló.

Az előző hetekben nagy sikert arattak a 10 sztár, akik gyűlölték egymást a forgatásokon és a Még 10 sztár, akik gyűlölték egymást a forgatáson című cikkeink, ezért most itt az újabb fejezet, csupa olyan színésszel, rendezővel és producerrel, akik nagyon csúnyán összebalhéztak a közös munka során. Persze azért így is elkészültek a filmjeik és a tévésorozataik, amiket a héten a tévében is el lehet majd csípni.

Hétfő: Grace klinika

Isaiah Washington volt a Grace klinika egyik közönségkedvenc sztárja, de csak 2005 és 2007 között szerepelt a sorozatban Burke dokiként. 2007 nyarán ugyanis kirúgta az ABC csatorna, mivel 2006 októberében több stábtag füle hallatára egy vitában buzinak (faggot) nevezte kollégáját, T. R. Kinght-ot.

Knight ekkoriban még titkolta a homoszexualitását a nyilvánosság előtt, de az eset után, elébe menve a pletykáknak végül coming outolt. Washington később a vörös szőnyeges eseményeken és tévéinterjúkban hol letagadta a buzizást, hol meg inkább próbálta elviccelni, de a mássághoz való hozzáállása és a médiabeli ámokfutása annyira kényelmetlenné vált egy idő után az ABC csatornának, hogy inkább megváltak tőle.

Kedd: Szívek szállodája

Lorelai és Luke, azaz Lauren Graham és Scott Patterson igazi álompár voltak a képernyőn. A való életben viszont nagyon hűvös volt a viszonyuk: ha nem volt muszáj, inkább nem is keresték egymás társaságát a közkedvelt tévésorozat forgatásán.

Lauren Graham egy 2005-ös interjúban arról is beszélt, hogy egy idő után olyannyira megutálta Scott Pattersont, hogy egy időben szabályosan azért drukkolt, hogy az írók inkább Christopherrel (David Sutcliffe) hozzák össze Lorelait, és ne legyenek közös jelenetei Luke-kal.

Szerda: The Expendables - A feláldozhatók

Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger több évtizedes háborúskodásáról sokszor írtunk már itt a Port.hun,és valószínűleg fogunk is még. Nyugdíjas éveikre szerencsére kibékült a két akciósztár – de Stallone pont a közösen összehozott Expendables-trilógia idején veszett össze a '80-as és a '90-es évek másik két nagy ikonjával.

Fotó: Alberto E. Rodriguez / Stringer / Getty Images

 

Jean-Claude Van Damme például már az első részben is szerepelt volna, de amikor Stallone felhívta 2009-ben egy szerepajánlattal, a spárgakirály hőbörögni kezdett, hogy ne nézzék már hülyének, neki valami komolyabb karakter kell, nem egy egyszerű bunyós. Van Damme évekig szapulta is Stallonét emiatt a telefonhívás miatt a médiában, de  később kibékültek, így a 2012-es második részben már ő lett ő a főgonosz. Az Expendables 3 idején viszont Bruce Willis balhézott össze Stallonéval: a kopasz akciósztár 4 bulgáriai munkanapért 4 milliót kért volna, de amikor csak 3 milliós gázsit akartak adni neki, hőbörögni kezdett, hogy ennél azért ő sokkal nagyobb sztár. Sly a vita hevében végül kirúgta a csapatból Bruce Willist, majd telekürtölte a médiát azzal, mekkorát csalódott régi cimborájában, aki vénségére lusta és kapzsi lett (egy teljes évnyi haragtartás után végül azért kibékültek).

Csütörtök: Die Hard 4.0 - Legdrágább az életed

Bruce Willis igen nehéz eset, mert nemcsak Stallone balhézott vele össze egy akciófilmes forgatáson. Kevin Smith például már a Die Hard 4 idején sem jött ki vele túl jól, a 2010-es zsaruvígjáték, a Két kopper idején (ahol Smith volt a rendező, Willis pedig az egyik főszereplő) viszont végleg betelt nála a pohár.

Kevin Smith-nek azóta is nagyon rossz véleménye van Bruce Willisről:

Ő a legmegkeseredettebb, leghitványabb, önző rinyakirály, akit valaha ismertem, és akivel valaha együtt dolgoztam.

Péntek: A Birodalom visszavág

Gary Kurtz, a Csillagok háborúja, a Sötét kristály, A pusztító szél harcosai és számos másik kultfilm producere nagyon jó barátságban volt George Lucasszal a régi Star Wars-trilógia forgatásának idején. Olyannyira, hogy amikor A Birodalom visszavág túlszaladt a megbeszélt költségvetésen, és Lucasnak 10 millió dolláros kölcsönt kellett felvennie, még segített is neki összeszedni a forgatáshoz hiányzó pénzt.

George Lucas és Gary Kurtz a Csillagok háborúja forgatásán

 

Csakhogy Kurtznak az már nem tetszett, hogy Lucas aszerint írogatja át a Star Wars-filmek sztoriját, hogy milyen akciófigurákból tud majd többet eladni, és háromszor annyi időt tölt a merchandise osztályon, mint amennyit a forgatókönyvírásra szán. Kurtz A Jedi visszatér előkészületei idején szóvá is tett, hogy klisé lenne a Halálcsillag újjáépítése, és annak sem örült, hogy a szuperfegyver elpusztítása Lucasnál automatikus örömünnepbe csapott át, pedig egy keserédes győzelemnek kellett volna ábrázolni, előrevetítve azt, hogy itt még egy többéves Birodalom elleni háború vár a Felkelőkre. Lucas és Kurtz szakmai vitája végül odáig mérgesedett, hogy Lucas kirúgta Kurtzot és Howard Kazanjiant igazolta le a helyére producernek a Jedihez.