20 érdekesség a Szex és New Yorkról

Húsz évvel ezelőtt, 1998. június 6-án indult a Szex és New York az amerikai HBO-n.

Mint azt mindenki betéve tudja, a New Yorkban játszódó, helyben forgatott sorozat, amely Candace Bushnell azonos című 1997-es könyvén alapul, négy nő életét követi, akik különböző természetük és folyamatosan változó szexuális életük ellenére mindvégig elválaszthatatlan barátnők maradnak, és szilárd lelki támaszt jelentenek egymás számára.

Forrás: InterCom

 

A 2004-ig futott, nyolc Golden Globe-ot és hét Emmy-díjat nyert széria főszerepeiben Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis és Cynthia Nixon volt látható, Chris Noth, Evan Handler, Willie Garson, Jason Lewis és Kyle Maclachlan pedig fontos mellékszerepeket formáltak meg. A híres vendégsztárok közt olyan neveket találunk, mint Matthew McConaughey, Bradley Cooper, David Duchovny, Justin Theroux, Elizabeth Banks, Lucy Liu, Jon Bon Jovi vagy Alanis Morissette.

Az évforduló kapcsán az HBO összegyűjtött 20 érdekességet a sorozatról.

1. A sorozatban látott (és elfogyasztott) összes koktél utánzat volt, egyik sem tartalmazott alkoholt.
2. Sarah Jessica Parker szerződésben kötötte ki, hogy nem lehet meztelen jelenete a sorozatban. A négy főszereplő közül ő volt az egyetlen, aki ragaszkodott ehhez.
3. A Cynthia Nixon által játszott Miranda csak a sorozat miatt váltott vörös hajra, eredetileg ugyanis szőke.
4. Sarah Jessica Parker komolyan fontolóra vette, hogy otthagyja a sorozatot a pilot leforgatása után, mert kényelmetlen volt számára néhány felmerült téma.
5. Mialatt Carrie-t alakította, Parker átlagosan naponta 18 órát töltött magassarkúban.

Forrás: InterCom

 

6. Sarah Jessica Parker közel 70 százalékát megtartotta azoknak a ruháknak, amelyeket a sorozatban hordott.
7. Matthew McConaughey szerepét eredetileg Alec Baldwin alakította volna.
8. Az 5. évad Sarah Jessica Parker terhessége miatt csak 8 epizód hosszúságú.
9. Mr. Big felesége, Natasha (Bridget Moynahan) a sorozatban mindig fehér ruhában látható.
10. A házassági szerződést, amit a sorozatban Charlotte-nak alá kell írnia, valódi ügyvéd írta – úgy látszik, még a tévés párok sem lehetnek eléggé körültekintőek.

Forrás: InterCom

 

11. Annak ellenére, hogy a széria 2004-ben véget ért, a mai napig működik Szex és New York tematikájú buszos városnézés. A túra annyira népszerű, hogy a hét minden napján elindul. Az állomások között megtalálható a Magnólia pékség, a Bleeker Street és Carrie lakása is.
12. Carrie lakását 2012-ben 9,65 millió dollárért adták el.
13. Carrie híres tütüje Sarah Jessica Parker ötlete volt, és a mai napig a sorozat producere, Michael Patrick King irodájában található bekeretezve a falon.
14. Kim Cattrall kétszer is visszautasította Samantha szerepét. Végül a sorozat ötletgazdájának, Darren Star barátjának unszolására adott egy esélyt a sorozatnak.
15. Carrie a Keleti 73. utca 245. szám alatt, Samantha a Gansevoort Street 300-ban, Charlotte a Park Avenue 700-ban, Miranda pedig a Nyugati 78. utca 331. címen lakik. A valóságban azonban egyik cím sem létezik.

16. Az Alekszandr Petrovszkij lakásán található műtárgyak és festmények valójában az őt játszó balett-táncos, Mihail Barisnyikov magántulajdonát képezik.
17. Az első kutya, aki eredetileg Pete-et játszotta volna, annyira félt John Corbett-től, hogy le kellett cserélni egy másikra.
18. A sorozatban egyik főszereplő sem hordta kétszer ugyanazt a ruhát. Ez alól egyedül Carrie bundája volt kivétel, ami feltűnt az első évadban és a legutolsó részben is.
19. Carrie a cselekmény ideje alatt összesen 92 kérdést tett fel a rovatában.
20. A legutolsó epizód forgatása mindössze négy nappal a tévés bemutató előtt fejeződött be.


(via HBO GO, Buzzfeed, Marie Claire, Mentalfloss, Factinate)