2+3 érdekesség, amit tuti nem tudtál A 23-as számról

Ez volt Joel Schumacher 23. filmje, és ha összeadjuk a rendező nevében található betűket Jim Carrey nevének betűivel, akkor is 23-at kapunk. Őrület!

1. A 23-as szám nagyon fontos volt A 23-as számban

A 23-as szám az Amerikai Egyesült Államokban 2007. február 23-án került mozikba, de Nagy-Britanniában már július 23-án megjelent a dvd-változata is (ahol természetesen 23 jelenetre osztották fel a filmet). A történet főhőse egy szaxofonon játszó könyvelő, bizonyos Walter Sparrow (Jim Carrey), aki meghökkenve olvassa A 23-as szám című könyvet, amelyről egyre inkább az az érzése, hogy ő a főszereplője. Ráadásul úgy tűnik, a történet szerzője nemcsak a múltját, hanem a jövőjét is pontosan ismeri, és meglehetősen csúnya véget szán neki.

Walter nyomozni kezd az igazság után, amivel egyáltalán nem biztos, hogy képes szembenézni...

 

Fotó: InterCom

 

2. A 23-as szám számos bibliai utalást rejt

A történések során az egyik szereplő, Isaac French (Danny Huston) részletesen elmagyarázza, miért „ördögi szám” a 23-as: azért tartják gonosznak, mert 2 osztva 3-mal 0,666-ot ad eredményül, a 666 pedig köztudottan a Fenevad jele, avagy a Sátán száma. A filmben egyébként összesen 230 alkalommal történik utalás a 23-as számra. Az egyik leghíresebb ezek közül az, amikor elhangzik a Bibliából a 23. zsoltár eleje: „Az Úr az én pásztorom, nem szenvedek hiányt...”

 

3. Ez volt a Joel Schumacher 23. filmje

Ráadásul ha összeadjuk a rendező nevében megtalálható betűk számát a Jim Carrey nevében megtalálható betűkével,

akkor pontosan 23 lesz a végeredmény! Hát nem kész őrület?!?

 

4. Jim Carrey pontosan 23 millió dollárt kapott ezért a filmért

Pedig az elején még úgy volt, hogy

nem is ő lesz a főszereplő, hanem Robert De Niro...

Végül őt szerződtették le A 23-as számhoz, ami anyagilag ugyan sikeres film volt a maga 77,6 millió dolláros bevételével, a kritikusok azonban kivétel nélkül szétszedték. Jim Carrey azonban egy percig sem bánta, hogy elvállalta a főszerepet:

Képes voltam felfedezni a személyiségem sötétebb oldalait, ami igazán nagyszerű volt, és valami teljesen más számomra.

 

Forrás: InterCom

 

5. Jim Carrey már jóval A 23-as szám előtt is a 23-as szám megszállottja volt

A produkciós cége, ami többek között a 2005-ös Dick és Jane trükkjei finanszírozását is biztosította, a JC 23 Entertainment nevet viseli. További véletlen egybeesés, hogy Jim Carrey apja is  könyvelő volt (sőt, szaxofonon is játszott), akárcsak a filmbeli főszereplő, Walter Sparrow.