32 év után megszűnik a legendás rendőrreality

A Zsarukat George Floyd meggyilkolása és a rendőri brutalitás elleni országos tiltakozások miatt kaszálják el.

A hazánkban is jól ismert reality sorozatnak hétfőn debütált volna a 33. évada, de a műsort kivette a programból a Paramount Network. Közleményében a csatorna kijelentette, hogy nincsenek jelenlegi vagy jövőbeli terveik új részek sugárzására.

A sorozat eltörlésének okaként a tévé George Floyd halálát, illetve a rendőri brutalitás elleni tiltakozást jelölte meg, amely egész Amerika-szerte zajlik. A Zsarukat egyébként csak 2013 óta sugározza a Paramount, előtte 25 éven át a Fox csatorna volt az otthona.

A reality szériát egyébként sokan szerették, még nálunk is – főcíme, az Inner Circle Bad Boys című számával aláfestve, mára szinte legendássá vált. A rendőri munkát, elsősorban országúti igazoltatásokat és letartóztatásokat bemutató sorozat 1989. március 11-én debütált a Foxon, és –miután 23 év után elkaszálták az America's Most Wantedot – a csatorna leghosszabb ideig futó műsora lett; a Zsaruk egyúttal az egyik legtovább sugárzott program az egész amerikai tévétörténelemben is.

Nem ez egyébként az egyetlen rendőrös reality, amit kivettek a műsorból a rendőri brutalitás elleni tiltakozások miatt: az A&E csatorna szintén elég népszerű (bár még csak 2016 óta futó) Live PD-jének soron következő epizódját nem mutatták be a múlt héten – de ezt a szériát állítólag nem törlik el, és az elmaradt részt az előttünk álló hétvégén pótolják.


(via Consequence of Sound)