5 évados lesz az Amazon Gyűrűk Ura-sorozata, 1 milliárd dollárt költenek rá!

És ez csak a kezdet, lesz Conan tévésorozat is!

Azt már korábban is megírtuk, hogy az online könyvesboltból lett szórakoztatóipari óriás, az Amazon 250 millió dollárért vette meg a Tolkien-örökösöktől a Gyűrűk Ura adaptációs jogait, és legalább ennyit el fognak még költeni a készülő tévésorozatra. A Hollywood Reporter legfrissebb értesülései szerint azonban a sorozatra szánt végösszeg ennél jóval magasabb, 1 milliárd dollárnál is több lesz, mivel az Amazon nem egy, hanem egyből öt évad leforgatását tervezi!

Összehasonlításképp: Peter Jackson annak idején 280 millió dollárból forgatta le az Oscar-esővel jutalmazott, grandiózus Gyűrűk Ura-trilógiát, a rajongókat is megosztó, gyengécske Hobbit-trilógia büdzséjét pedig nagyjából 655 millió dollárra becsülik az elemzők. Az Amazon előző presztízs sorozata, az Philip K. Dick-regény ihlette Az ember a fellegvárban összesen 72 millió dollárba került.

Az már most látszik, hogy az Amazon szorosan együtt kíván működni a Gyűrűk Ura-filmekre pénzt adó New Line és Warner stúdiókkal, ahol valószínűleg rengeteg kellék és díszlet megmaradt mindabból, amit Peter Jackson felhasznált korábban a hat filmjéhez. Az Amazon tárgyalásokba kezdett Carolyn Blackwooddal, a Nwe Line társelnökével, Toby Emmerich-hel, a Warner Bros. főkökével, Peter Jackson pedig amolyan tanácsadó executive producerként fog részt venni a sorozat elkészítésében. A konrkét sztoriról még nem esett szó, de elvileg az amazon szerződése úgy szól, hogy minden olyan Tolkien-történethez hozzányúlhatnak, ami A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége eseményei előtt játszódik, és ezeket akár spin off sorozatokkal is kiegészíthetik.

Új hír, hogy az Amazon a Gyűrűk Ura mellett egy másik kultikus fantasy franchise-t is leporolna: grandiózus Conan tévésorozatról pletykálnak a céget közelről ismerők! (via Geektyrant)