5 kínzó kérdés, amire máig nem adtak választ az Agymenők alkotói

Miből engedhette meg magának Penny a srácokkal szemközti lakást? Összejár-e vajon később is a csapat, vagy mindenki szétszéled?

A 2007 és 2019 között futó Agymenők méltán lett népszerű az egész világon, és azóta is sokan szeretik – nem véletlen, hogy itt a PORT.hu hasábjain mi is hetente írunk valami izgalmas érdekességet róla. Ezúttal olyan dramaturgiai furcsaságokból szedtünk össze egy csokorra valót, amelyekre sajnos nem sikerült választ kapnunk a 12 évad során...

Az Agymenőkben még Stan Lee is cameózott

Összeszedtük a sorozat leghíresebb sztárvendégeit – köztük a nemrégiben elhunyt Marvel-guruval, Stan Lee-vel.

Tovább

 

VIGYÁZAT, SPOILERVESZÉLY!

 

1. Miből engedhette meg magának Penny a srácokkal szemközti lakást?

Mint ismeretes, a sorozat első évada azzal nyit, hogy a fizikus Leonard Hofstadter (Johnny Galecki) élete a feje tetejére áll, miután felfedezi, hogy a szemközti pecóba új bérlő költözött: egy Penny nevű pincérnő (Kaley Cuoco), aki feltörekvő színésznő, és akibe Leonard azonnal beleszeret.

De jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mennyi pénzt is kap Penny pincérnőként?

Hogyan kereshet annyit, hogy egyedül béreljen a kaliforniai Pasadenában egy olyan lakást, amit Leonardnak társbérletben kell fizetnie tudós cimborájával, Sheldon Cooperrel (Jim Parsons)? Sheldon egyszer ugye nyíltan be is vallja, hogy szívesebben élne egyedül, csakhogy nem engedheti meg magának. Az egyik válasz erre az, hogy Penny a családjától kap pénzt, bár a sorozat soha nem említi, hogy a rokonsága olyan gazdag, hogy el tudja tartani őt. Egy másik lehetőség, hogy Penny a pincérnői jövedelmét a színészgázsival egészíti ki, csakhogy a sorozat egyik állandó vicce ugyebár pont az, hogy Penny nem képes jó szerepeket megcsípni, így nem is nagyon tudja mivel kiegészíteni a pincérnői fizetését...

 

Forrás: CBS

 

2. Penny diszlexiás?

Sok szempontból Penny a sorozat legfontosabb karaktere, mivel az ő érkezése a katalizátora mindennek: Leonardék Penny felbukkanása előtt lényegében remeteként éltek. Annak ellenére viszont, hogy Penny a csoport meghatározó tagja, a többiek gyakran nevetség tárgyává teszik. A legtöbb vicc arról szól, hogy Penny lényegesen butuskább a fizikus barátaihoz képest. Csakhogy van néhány utalás arra, hogy Penny vélt intelligenciahiánya talán nem is olyan egyszerű probléma: kiderül ugyanis pár alkalommal, hogy jól meg tud tanulni dolgokat – ha nem kell a könyvekre hagyatkoznia.

Ez tipikusan egy olyan probléma, amellyel a diszlexiás emberek nap mint nap találkoznak.

A diszlexia másik tünete, hogy a betűk „ugrálnak”, és az így összeolvasott szövegnek látszólag nincs semmi értelme. Az egyik epizódban Penny is pont ilyesmiről beszél, amikor próbálja leírni Leonard nevét: „Tudom, hogy van benne egy d, de mindig elmozdul, amikor megpróbálom leírni”.

 

3. Penny jó anya lenne?

Míg Penny felbukkanása arra kényszerítette Leonardot és a barátait, hogy végre felnőjenek, addig Penny a Leonarddal és a többiekkel való kapcsolata révén maga is látványos átalakulásán ment keresztül az évadok során. A sorozat elején még csak egy pincérnő, aki hollywoodi sztárkarrierről álmodozik, de közben nagyon zűrös életet él. Idővel aztán feladja a színészi ambícióit, és elfogad egy jól fizető állást. Megtanulja értékelni Leonarddal való érett kapcsolatát is, még úgy is, hogy igen fájó pont lesz, amikor a lány határozottan közli Leonarddal: nem akar gyereket.

Penny hozzáállása azonban hirtelen pálfordulatot vesz a sorozat fináléjában, amikor megtudja, hogy terhes.

Ami jogosan veti fel a kérdést a nézőben, hogy vajon Penny eléggé felnőtt-e ahhoz a feladathoz, hogy jó anya legyen belőle, vagy pokollá fogja tenni a gyereke életét...

 

Forrás: CBS

 

4. Vajon Leonard el fog valaha érni bármi jelentős szakmai sikert?

Bár az Agymenők legnépszerűbb szereplője egyértelműen Sheldon, a rajongók is hajlamosak elfelejteni, hogy a sorozat főszereplője valójában Leonard, hiszen kis túlzással szinte az összes évad a Pennyvel való románcának krónikája.

Csakhogy miközben Sheldon a geekek királyává magasztosul a sorozat végére, addig Leonard végig a háttérbe tolt fegyverhordozója marad.

Ő az a fickó, akinek el kell tűrnie Sheldon minden nyűgjét, miközben valójában ő az összes szereplő biztos támasza. A sorozat ugyebár azzal ér véget, hogy Leonard és a többiek megtapsolják Sheldont és Amyt, miután a páros megnyerte a fizikai Nobel-díjat. Vajon Leonard is elér valami hasonlóan lenyűgöző mérföldkövet a szakmai karrierjében, vagy egész élete arról fog szólni, hogy ő Penny és Sheldon apja, anyja, legjobb barátja, életvezetési tanácsadója és pszichológusa egy személyben?

 

5. Együtt maradt vajon a csapat?

Az Agymenők 12 évada alatt Leonard, Sheldon, Raj, Howard, Penny, Amy és Bernadette a rajongók szeme láttára váltak legjobb barátokká, sőt, néhány esetben a szerelem is szárba szökkent közöttük.

Csakhogy ugyanúgy, ahogy anno a Jóbarátokban, itt is eljött az a pont, amikor a sorozat szereplőinek külön utakra kell lépniük.

Csakhogy a fináléban Raj egyedül marad, miközben Sheldon és Amy sztárokká válnak a tudomány világában... Mindez azt vetíti előre, hogy a csapatnak nehéz lesz a továbbiakban is egész nap csak úgy együtt lógni, mint régen. Több erőfeszítést igényel majd, hogy időt szakítsanak egymásra, és ez természetesen ahhoz vezet, hogy a idővel kevesebbet látják majd egymást. Vajon a barátságuk túléli a felnőtté válást, különösen egy olyan ember esetében, mint a különc Sheldon?

 

Forrás: CBS

 

(via Looper)