5 Schwarzenegger-film, amit mindenképp látnod kell a héten!

Piszkos alku! Ítéletnap! Expendables 3! Heti műsorajánló Arnolddal, a '80-as és a '90-es évek legnagyobb akciósztárjával.

Arnold Schwarzenegger legendás alakja a hollywoodi filmiparnak és az amerikai politikának, nem csoda, hogy még a '80-as évek VHS-akciófilmjeinek emléket állító Kung Fury 2-ben is ő kapta meg az Egyesült Államok elnökének szerepét. A héten a Piszkos alkuban, az Ítéletnapban, az Expendables 3-ban valamint a Batman és Robinban láthatjuk az osztrák izomhegyet, szombaton pedig Az utolsó akcióhőst is megnézhetjük tőle. Heti tévéajánló.

Hétfő: Batman és Robin

Divat szidni a Batman és Robint, és kétségtelen, hogy ez minden idők legpocsékabb Batman-filmje. Mégis van valami, ami miatt jó néha újra megnézni: az az önfeledt komédiázás, amit a baltaarcú Schwarzenegger művel ebben a filmben, mint a saját maga életre kelt, életnagyságú műanyag akciófigurája, na az egészen elképesztő! Érthető persze, hogy miért van ilyen mókás kedvében: 25 milliós sztárgázsi vágott zsebre ezért a blődliért.

Hideg borzongás lett úrrá Gotham City-n, jeges rémület szorítja össze a városlakók szívét. És mint már annyiszor, az elkeseredett emberek egyetlen reménye a magányos éjjeli igazságosztó, aki a derengő hold fényében elindul a város felé... Batman azonban most egy fürge motoros, Robin kíséretében kel útra, hogy együttes erővel szálljanak szembe Mr. Jégcsappal és a gyönyörű, ámde végzetes szépséggel, Méregcsókkal, akinek csábítása halálos. Kettejük ellen a lehető leghatékonyabb csapatra van szükség, ezért Batman és Robin szövetsége hamarosan háromtagúvá bővül a bátor és ruganyos Batgirl személyében. Ez az éjjeli hármas hihetetlen járműveivel és minden képzeletet felülmúló fegyvereivel méltó ellenfélként száll szembe Gotham City eddigi legfélelmetesebb veszedelmével.

Kedd: Ítéletnap

Schwarzenegger is kihasználta az ezredforduló környékén az ítéletnapi pánikot, miszerint vége lesz a világnak 2000. január 1-én, mert a számítógépek 1900. január 1-nek fogják értelmezni, és ki fog törni a káosz... Az Ítéletnapban a jó Arnold egy Jericho Cane nevű kiégett exzsarut alakít, egy olyan ördögi macska-egér harc főszereplőjévé válik, ahol a tét az emberiség sorsa.

A játszma látszólag egyetlen nőért folyik, aki egy titokzatos ismeretlen (Gabriel Byrne) vágyának tárgya. A férfi nem más, mint maga a Sátán, hatalma emberi ésszel felfoghatatlan, a célja pedig ugyanolyan egyszerű, mint amennyire végzetes. Hamarosan kiderül mit akar: a fiatal és ártatlan Christine-t (Robin Tunney) szemelte ki, hogy az Antikrisztust világra hozza, és a gyermek születésével kezdetét vegye az Apokalipszis.

Szerda: The Expendables - A feláldozhatók 3.

Schwarzenegger 2003. novembere és 2011. januárja között töltötte be Kalifornia kormányzói posztját, így ez alatt az időszak alatt nem sok filmet forgatott, fájó űr tátong a filmográfiájában a 2003-as Terminátor 3 és a 2013-as Erőnek erejével között. Azért annyi ideje szerencsére mindig volt, hogy felvegyen pár jelenetet a régi cimborájával, Sylvester Stallonéval a 2010-es Expendableshez és a 2012-es Expendables 2-höz, hiszen nem lett volna teljes a '80-as évek akciósztárjainak arcképcsaronka, ha Sly, Van Damme, Dolph Lundgren, Jet Li, Bruce Willis, Harrison Ford, Wesley Snipes, Mel Gibson és Chuck Norris nélküle forgatják le az Expendables-trilógiát!

A Feláldozhatók visszatérnek Barney Ross-szal (Stallone) az élen, hogy eddigi legbrutálisabb ellenségükkel nézzenek szembe. Barney, a profi főnök már megszámlálhatatlan bevetést vezetett, rengeteg szövetségest szerzett, és ellenségei számát is szépen gyarapította. Ám akivel most kell megbirkóznia a veterán zsoldosnak, arra ő sem számított. Váratlanul felbukkan Barney egykori társa, Conrad Stonebanks (Gibson) akivel annak idején együtt alapították meg a verhetetlen Feláldozhatók csapatát. A tömeggyilkossá vált egykori csapattag, a könyörtelen fegyverkereskedő egyszer már megmenekült Barney karmai közül, és most bosszúra éhes: végleg le akar számolni egykori bandájával, célja, hogy kiiktassa a Feláldozhatókat. Ám Barneynak is megvan a maga terve. Fiatal zsoldosokkal frissíti a csapatot, akik gyorsaságukkal, technikai tudásukkal felrázzák a berozsdásodott gépezetet. És megkezdődik az eddigi legszemélyesebb Expendables hadjárat.

Csütörtök: Két pasi - meg egy kicsi

A Két pasi - meg egy kicsi sorozatot aligha kell bemutatni a Port.hu olvasóinak. Charlie (Charlie Sheen) megrögzött agglegény. Jól megszokott laza és kényelmes életmódja hirtelen véget ér, amikor bátyja, Alan (Jon Cryer) fiával, Jake-kel (Angus T. Jones) beköltözik hozzá.

Azt viszont valószínűleg már kevesen tudják, hogy Schwarzenegger is szerepelt a Két pasi - megy egy kicsiben. Konkrétan az utolsóban, a 12. évadot lezáró dupla epizódban amikor rendőrnyomozóként kellett összefoglalnia 12 év furcsa történéseit, mely során tán még az volt a legátláthatóbb dolog, hogy a folyton tivornyázó Charlie Sheen kirúgása után Ashton Kutcher lett az új főszereplő – ezt a sorozatban is meg kellett indokolni, na ezt magyarázza el fapofával a jó Arnold a fenti jelenetben.

Péntek: A Simpson család

20 éve fut az amerikai televízióban töretlen, sőt, egyre növekvő népszerűséggel a Simpson család hajmeresztően vicces hétköznapjait bemutató rajzfilmsorozat. Az atomerőműben dolgozó, kissé bugyuta Homer, felesége, a kontymagassági világrekordot tartó Marge, szertelen fiuk, a mindig minden kópéságra kapható Bart, a család esze, a kis Lisa és a mindig láb alatt totyogó Maggie népszerűsége mostanra olyan figurákéval vetekszik, mint Mickey Egér, Superman és Tapsi Hapsi! A siker nem véletlen, hiszen Simpsonék kalandjaik során a mindenki által jól ismert hétköznapi helyzeteket, a legismertebb sztárokat, politikusokat és a legnagyobb filmsikereket figurázzák ki harsány humorral.

A Simpson család nagydarab, kefehajú akcióhősét, az „Ice to see you!”-típusú szóviccelős egysorosokat szóró, osztrák akcentusú McBaint egyértelműen Arnoldról mintázták. De később konkrét karakterként is feltűnt: Schwarzenegger elnökként a Simpson mozifilmben láthattuk, majd a 19. évad nyitóepizódjában is feltűnt (a nyitójelenetben, Spriengfield romos utcáin).