5 színész, akiről nem is gondolnád, milyen bitang jól énekel!

Kate Winslet is előadhatta volna a Titanic betétdalát, Jamie Foxx fergeteges musicalt rögtönzött!

Az igazán jó színészek nemcsak a drámai és vígjátékszerepekben remekelnek, hanem akkor is, amikor énekelni, táncolni kell, vagy valami vicces rögtönzést kérnek tőlük egy esti talkshow-ban. Eheti tévéajánlónkban ezekből a sokoldalú hollywoodi sztárokból mutatunk be ötöt.

Hétfő: Nyomd, bébi, nyomd

Abban nincs semmi meglepő, hogy Jamie Foxx elég muzikális alkat, hiszen olyan meggyőzően játszotta Ray Charlest a 2004-es Ray című életrajzi drámában, hogy egy évvel később Oscart kapott érte. Ebben a filmben azonban nem ő énekelte a dalokat, pedig a tehetsége megvolt hozzá – ezt pár éve Jimmy Fallon showműsorában is bebizonyította, amikor rögtönzött musical- és operabetéteket adott elő.

A tavalyi év egyik legmenőbb akció-vígjátékában, a Nyomd, bébi, nyomdban Jamie Foxx egy vagány gengsztert alakított. A film főhőse viszont nem ő volt, hanem Bébi (Ansel Elgort), a szerény, mosolygós srác, aki a bankrablókat furikázza ide-oda. Ám amikor megismerkedik egy álmodozó lánnyal, Bébi hátat akar fordítani a piszkos melónak. Csakhogy az nem olyan egyszerű!

Kedd: A kolosszus

Anne Hathawayt többször is lehetett már zenés filmekben látni (Elátkozott Ella, A nyomorultak) és Oscar-ceremóniákon is énekelt. Csodás hangja van – ráadásul vicces is!

Hathaway 2016-ben egy furcsa filmet forgatott A kolosszus címmel. A színésznő Gloriát, a New Yorkban élő, munkanélküli bulikirálynőt alakítja, aki elhatározta, hogy abbahagyja az önpusztító életmódot, és visszatér a szülővárosába, hogy új életet kezdjen. Csakhogy ott találkoik a gyerekkori barátjával és annak ivócimboráival, akik újból beleviszik a féktelen bulizásba. Időközben a világ másik felén egy gigászi kolosszus megtámadja Szöul városát, Gloria pedig rájön, hogy a tudatával képes irányítani a szörnyeteget.

Szerda: Egy makulátlan elme örök ragyogása

Azt viszont biztosan nem tudta senki, hogy Kate Winslet olyan szépen énekel, hogy akár ő is elénekelhette volna Celine Dilon helyett a Titanic főcímdalát! Aki nem hiszi, halgassa meg tőle a What If-et, amit a Karácsonyi ének 2001-ben bemutatott rajzfilmváltozatában adott elő.

Kate Winslet második legismertebb filmje a Titanic után valószínűleg a 2004-es Egy makulátlan elme örök ragyogása, amiben egy olyan lányt alakít, aki kitörölte az emlékezetéből a barátjával, Joellel (Jim Carrey) eltöltött időszakot. Bosszúból Joel is ki akarja töröltetni az emlékeit egy erre szakosodott céggel, de az agya megpróbálja megakadályozni az eljárást. Ahogy a tudósok (Kirsten Dunst, Mark Ruffalo, Elijah Wood) szinte űzik-hajtják Joelt saját emlékeinek útvesztőjén át, világossá válik, hogy Joel egész egyszerűen nem tudja kiverni a fejéből egykori szerelmét.

Csütörtök: Logan - Farkas

Szegény Hugh Jackmant 17 évnyi szuperhősködés után mindenki elkönyvelte az X-Men Farkasának (aki persze nem Farkas, hanem Rozsomák). Pedig számos zenés filmben (A nyomorultak, A legnagyobb showman) bizonyította, milyen jól énekel és táncol, az Oscar-gálákról nem is beszélve.

2017-ben Hugh Jackman végleg szögre akasztotta Rozsomák adamantium karmait, és a Logan című neo-westernnel búcsúzott el a szuperhősös blockbusterektől. 2029-ben járunk, a megfáradt, magányos Logan a mexikói határ szélén, egy porfészekben bujkál, alkoholba fojtva bánatát. Társa a száműzetésben a beteg Xavier professzor, akinek elméjét súlyos rohamok gyötrik. Egyik nap egy titokzatos nő keresi fel Farkast. Egy különös kislánnyal érkezett, akit Logannek kellene biztonságba juttatnia. És a sokat próbált harcos elindul, hogy egy utolsó, életre-halálra szóló küldetés során beteljesítse sorsát. 

Péntek: Egek ura

Anna Kendricket a nagyközönség leginkább a 2008-as Alkonyatból ismeri. Pedig már 13 évesen, 1998-ban szerepelt egy nagy sikerű Broadway musical-ben, a High Society-ben, amiért a színházi világ Oscarjának számító Tony-díjra is jelölték! Kiváló énektudását később a Tökéletes hang-trilógiában villantotta meg, íme:

A 2009-es Egek urában Anna Kendrick és a főszereplő George Clooney is egy olyan munkaerő-leépítéssel foglalkozó cégnél dolgozik, ami miatt az egész életüket reptereken, repülőgépeken és szállodákban töltik. Minden, amire szükségük van, elfér a bőröndjükben, és csak egyetlen igazi céljuk van: a 10 millió törzsutas mérföld elérése. Ám eljön a pillanat, amikor a munkaerő-leépítéssel foglalkozó céget is eléri a munkaerő-leépítés veszélye, ráadásul a törzsutas kártyára más is pályázik...