5 szuper film, ami remake vagy folytatás után kiált

Hol van már a Bad Boys 3? És a Mátrix 4? A Top Gun 2 mellé ugye jön a Koktél 2 is? Rendhagyó tévéajánló.

Manapság már szinte nem telik el úgy nap, hogy ne jelentenék be egy régi, ismert filmes vagy tévés brand folytatását, spin offját vagy remake-jét. Jön az Az 2, a Top Gun 2, a Bill és Ted 3, a Predator 4, az új Arachnophobia, készül a Gyűrűk Ura tévésorozat. Kérdés, hogy lesz-e valaha is Bad Boys 3 és Mátrix 4?

Hétfő: Mátrix - Forradalmak

1999-ben új időszámítás kezdődött a filmtörténelemben. Keanu Reeves és barátai addig sosem látott bullet time effektek közepette keménykedtek, és robbantották ki a jövő forradalmát. A Wachowski testvérek filmje nemcsak egy látványos óda volt a '90-es években virágzó cyberpunk műfajhoz, de látványosan megemelte a magyarországi napszemüveg-, bőrkabát- és mobiltelefonárusok forgalmát.

Zak Penn, a Ready Player One forgatókönyvírója márciusban lebegtette meg, hogy le lehetne porolni ezt az 1,6 milliárd dolláros franchise-t. Kérdés persze, hogy van-e bármi értelme a folytatásnak, hiszen a Wachowski testvérek már az első részben bedobták a nagy fordulatot: az egész ismert világunk csak egy szimuláció, valójában tápoldatos kádakban ücsörgünk, és furcsa űrlények lakmároznak belőlünk. Penn viszont mindenképpen folytatást szeretne, semmiképp sem rebootot vagy remake-et, így ha tényleg lesz film, akkor akár Keanu Reeves is visszatérhet benne.

Kedd: Bad Boys 2

Michael Bay rendezői tevékenysége és Jerry Bruckheimer producerkedése a '90-es években még egyáltalán nem volt annyira gáz, mint manapság. A Bad Boys egy kifejezetten jól sikerült, újhullámos buddy cop franchise lett, ami két évtizeddel ezelőtt összesen félmilliárd dollár bevételt termelt. Ez akkoriban egyáltalán nem volt rossz, épp ezért furcsa, hogy azóta sem készült el a harmadik rész. 

Az elmúlt években a Sony hol bejelentette, hol évekre jegelte a Bad Boys 3-at, és a producer, Jerry Bruckheimer is össze-vissza nyilatkozott a filmtervvel kapcsolatban. Most épp egy idén megkezdődő forgatás van beütemezve, de egy időben elterjedt az a pletyka is, hogy nem is film készül, hanem Bad Boys tévésorozat, női főszereplővel! Az évek óta tologatott projektről Will Smith és Martin Lawrence is elég lemondóan nyilatkozott az utóbbi időben – ami teljesen érthető, 50 felett már vigyázni kell, mennyit ugrál az ember egy akciófilmben. 

Szerda: Koktél

Idén júliusban lesz 30 éves a Koktél, talán épp itt lenne az ideje, hogy a Top Gun 2-t forgató Tom Cruise megint beálljon a pult mögé, és látványosan dobálni kezdje a shakert. Ennél a filmnél persze kérdés, hogy folytatás vagy remake legyen-e.

Tom Cruise ugyanis hiába 55 éves, feleannyinak néz ki, furán venné ki magát, ha most már ő lenne a tanítómester egy olyan fiatal színész mellett, aki ugyanolyan kölyökképű, mint ő. Épp ezért a remake járhatóbb út lenne: én például simán megnézném, ahogy a morcos Hugh Jackman megtanítja Chris Prattnek, hogyan dobálja a Blue Curacao likőrösüveget a levegőbe. 

Csütörtök: Galaxy Quest - Galaktitkos küldetés

Ha az Űrgolyhók a világ legjobb Star Wars-paródiája, akkor a Galaxy Quest a világ legjobb Star Trek-paródiája! Ami egyben kiváló Hollywood-paródia is, hiszen a főszereplők egy sikeres sci-fi tévésorozat sztárjai, akik már rettenetesen unják a közönségtalálkozókat, alig várják, hogy ledarálják a megszokott szöveget, dedikálják a fiatalkori képeiket, és fölvegyék a gázsit. Csakhogy az űrlények azt hiszik, a csapat egy igazi Enterprise-szerű űrhajó legénysége, és az ő segítségüket kérik egy bolygóközi konfliktus megoldásához.

Sajnos a 2016 januárjában elhunyt Alan Rickman már nem lehet benne egy esetleges folytatásban, de Sigourney WeaverTim Allen és Sam Rockwell simán összeállhatnának bolondozni egy kicsit a Galaxy Quest 2-ben.

Péntek: Faculty - Az invázium

Az ember elsőre nem is gondolná, hogy ezt a testrablós horrort Robert Rodriguez rendezte (vágta, fényképezte, hangkeverte, stb.), hiszen nem szerepel benne Jessica Alba, és Danny Trejo sem rohangál machetével meg tőrökkel teleaggatott kacagányban. A rendező kedvenc színészei persze azért itt is feltűnnek, többek között Salma Hayek a Desperadóból, valamint Elijah Wood és Josh Hartnett, akik később a Sin City stábjába is bekerültek.

A Faculty sztorija viszont érdekes módon nem egy túlpörgetett tisztelgés a régi B-filmek előtt, hanem egy tipikus testrablós film tinihorror köntösbe bújtatva: a Herrington gimi tanárait szörnyeteggé változtatják a Föld meghódítására készülő űrlények, így a világ megmentése azokra a középiskolás fiatalokra vár, akiket ebben a korban leginkább csak a pia, a fű meg a szex érdekel. Egy ilyen alapanyagból lényegében bármilyen szereposztásban lehetne remake-et csinálni – bár a legjobb az lenne, ha maga Rodriguez forgatná le a Kémkölykök azóta felnőtt tinisztárjaival, Daryl Sabarával és Alexa Vegával!