5 tanulság Bochkor Gábor műsorával kapcsolatban

Összességében teljesen érthetetlen, hogy ki és miért nézi ezt a műsort. 

Ganxsta Zolee, Pásztor Anna, Nyári Dia és Bárdosi Sándor voltak a bohóc show-nak a vendégei, akik asszisztáltak többek között ahhoz, hogy milyen bulis is a rocksztár élet, a piázás meg minden, majd 20 perc ökörködés után végül Nyári Dia egy Instagram-posztjára fűztek fel egy témát. A poszt lényege az volt, hogy a nők keressenek ugyanannyit, illetve a nők kezdjék el értékelni egymást, nem pedig ölni. A súlytalan és parttalan rihi-röhögcsélést szerencsére feloldja egy üdítő reklámszünet, ahol még a mosóporreklám nézését is hasznosabb időtöltésnek érzem, mint az eddig lement nettó 25 percet.

Az adás második felében kiderült még az is, hogy a vendégek mennyire tartják fontosnak, hogy a közönség milyen véleménnyel van róluk, mert a Velvet pont megszavaztatta a legszimpatikusabb és a legirritálóbb hazai celebeket. Aztán jött a legjobb bulvár téma: az UFO-k.

Mindezek alapján a következő tanulságokat lehet levonni a döbbenetesen régóta műsoron lévő Late Night Talk show-val kapcsolatban.

Ganxsta egy bohóc

Ő volt az, aki rommá trollkodta az egész beszélgetést. Egy kérdésre sem tudott igazán normálisan válaszolni. Lásd: 

- Melyik listán szeretnél lenni?

- A Norbién. A Norbival szeretnék meztelenül fitneszezni!

Ebbe a laza hangvételű műsorba még jó is lehetne, de nagyon érződik, hogy Bochkor Gábornak sem tetszik annyira, hogy ennyire nem veszi komolyan a műsorát. Képtelen is moderálni a meghívott vendégét, aki elvileg a nála való szereplésért kapja a pénzt.

Túltolt röhögés

A meghívott vendégek sokkal jobban érzik magukat, mint a fizetett közönség. Persze a vendégek intimszférájába ültetett max. 20 fős közönség simán tud úgy lelkesedni, hogy az valódinak tűnjön, de ezek az arcok nem tudják hozni a laza, emelkedett hangulatot. A díszlet sem engedi meg ezt a fajta könnyed stílust, a vendégek is állandóan feszengve fészkelődnek a fotelekben. Érdemes megnézni a Gyertek át!-ot. Nyilván nem ugyanaz a két műsor, hisz Sebestyén Balázs show-jának központjában különböző vicces játékok, feladatok vannak, míg itt az egymás után bedobott témák kibeszélése és abból elkalandozó sztorizgatások adják a show gerincét. A #bochkor díszlete összenyomorítja a hangulatot, nem tud kitörni, önkéntelenül felszakadni a jókedv. Ez a nyomasztó érzet pedig megfojtja az egész műsort.

Olyan ez, mint a Dzsinn az Aladdinban: 

Fenomenális, kozmikus erő… egy icipici kis helyen.
Forrás: ATV Youtube

Ami működik a rádióban, az nem biztos, hogy működik a tévében is

Bochkor Gábor már rengeteg éve vezet reggeli rádiós műsort. Óriási rutinja van már abban, hogy miként kell fenntartania az emberek érdeklődését reggel 6-tól 10-ig nagyjából 5-7-10 perces szegmensekben. Rendszeresen tud olyan témákat és megszólalásokat generálni, amik aztán meg is határozzák egy ideig a közbeszédet. Akármennyire is profi, rutinos vén róka ebben, és akármennyire is látszólag ugyanezt kell csinálnia a #bochkorban is, valahogy a tévében nem működik. 

Talán az élő adás varázsa hiányzik. Talán túl sok a vendég, és így nem is ő a főszereplő, nem ő a showman, nem ő a véleményvezér. Amivel persze nem lenne baj, csak neki ez a szerep nem fekszik, mint ahogy az látszik. 

Komoly témák elkomolytalankodása

Alapvetően arra lett kitalálva a #bochkor, hogy szórakoztasson, így még véletlenül sem akarom számon kérni rajta a közszolgálati jelleg hiányát. DE! Itt többször előfordul, hogy értelmes alapgondolatok vannak elkenve egy-egy olcsó beszólással. Nyilvánvaló, hogy habosítani kell a kemény témákat, hogy könnyen lehessen fogyasztani, csakhogy az öncélú, rossz viccekkel átitatott megnyilvánulások minden korábbi értelmes hozzászólást semmissé tesznek.

Jó szórakozást a Buzerához! - mondta Bochkor Gábor

Majd Kelemen Anna megfejtette, hogy mi is az a pornokrácia.

Tovább

 

Ordító olcsóság

Az ATV-nek akad azért szépen felszerelt stúdiója, illetve lehet innen-onnan inspirálódni az interneten, hogy miként néz ki manapság egy 4-5 szereplős talk show, ahol még közönség is van. A Spektrum Home-on futó Nyílt lapokkal egy kiváló példa erre, hogy ne menjünk túl messzire. A #bochkor dizájnja bántó az emberi szemnek. Minden ész nélkül agyon van világítva szemből, nincs ezt ellensúlyozó, a hátteret kiemelő, a képnek valami mélységet adó komplementer színnel megküldött hangulatvilágítás. A bútorok réginek és kényelmetlennek tűnnek, hisz egy csomó vendég kiseggelte már.

Mindezek egy első évadra még elnézhető negatívumok lennének, de ezeken a kezdetek óta nem vagy csak nagyon keveset változtattak a készítők. Pedig nagyon ráférne egy ráncfelvarrás a stúdióra, hogy az intróról ne is beszéljünk, ami abból áll, hogy Bochkor Gábor egy béna, animált városban vezet valami luxus sportkocsit, közben telefonozik, aztán sétálva léggitározik, majd elönti a végtelen nevetős smiley meg a tengernyi lájk. 

Összességében teljesen érthetetlen, hogy ki és miért nézi ezt a műsort.