5 tévésorozat, amit kötelező lesz nézni 2017-ben

Szuper évünk lesz: a Trónok harca mellett a Twin Peaks, a Stranger Things és Fekete vitorlák is új évadot kap. Emellett elindul egy új Star Trrek-széria is, Enterprise helyett USS Discovery-vel.

Trónok harca 7. évad

Nem lennénk meglepve, ha a sorozatfüggők és fantasyrajongók idén a Trónok harca majdnem fináléját várnák legjobban, hiszen az HBO most már végérvényesen beelőzte George R.R. Martint A Tűz és Jég dala-ciklus ugyanis a '90-es évek óta hömpölyög, évtizedek óta találgatják az olvasók ki lehetett Havas Jon anyja, vagy hogy Tyriont tényleg azért nem bántják-e a sárkányok mert ő maga is Targaryen.

Nos, az HBO 2016-ban egy igen ütős fináléban mutatta meg, kik is voltak Havas Jon valódi szülei, és a fattyúnak hitt fiú hol is áll pontosan a Vastrónért harcolók örökösödési listáján. Nagyon úgy tűnik, hogy az ehhez hasonló, régóta várt nagy fordulatokat és a rajongói konteók feloldását ezentúl már a sorozattól kell várnunk, és nem a ki tudja mikor elkészülő, féléglányi regényektől. Tavaly egyébként kiszivárgott egy forgatási lesifotókkal megtámogatott sztorivázlat a hétrészes 7. évadról, olyan szívmelengető illetve véres fejleményekkel, mint Havas Jon és Daenerys románca és a Frey-ek felkoncolása. Ha csak a fele bizonyul igaznak, príma évadnak nézünk elébe.

Twin Peaks 3. évad

Nemcsak a nagyvilágban, de Magyarországon is az X-akták és a Twin Peaks volt a '90-es évek legmenőbb tévésorozata, aminek az epizódjait mindig mindenki átbeszélte másnap az iskolában és a munkahelyen. Az eredeti széria atyja, a kultrendező David Lynch és a legjobb tanítványa, Mark Frost a tomboló remake- és folytatásgyártó lázat meglovagolva úgy döntöttek, visszaviszik a 25 évvel idősebb Cooper ügynököt régi rémálmai színhelyére, Twin Peaksbe.

 

Lynch ráadásul Kyle MacLachlan mellé minden régi szereplőt vissza tudott csábítani az új évadba - kivéve sajnos az azóta elhunyt Catherine E. Coulsont (Tuskó Lady), Don S. Davist (Briggs őrnagy) és Frank Silvát (Bob).

Fekete vitorlák 4. évad

Gyerekkorunk kedvenc ifjúsági regénye, R. L. Stevenson Kincses szigete 2014-ben egy egyáltalán nem gyerekeknek szóló, kiontott belsőségekben és fedetlen keblekben tobzódó tévésorozatban támadt fel. Flint kapitány, Long John Silver, Billy Bones, és a többi, milliószor mozifilmre meg tévére adaptált, vidám kalóz sosem volt még ennyire morcos és vérszomjas, mint a Starz csatorna verziójában.

Forrás: Starz

Ráadásul a készítők a popkultúra legkedveltebb kalózainak történetét igen ügyesen gyúrták össze a Karib-tenger szigeteit tényleg végigfosztogató, igazi tengeri haramiák, Jack Rackham, Anne Bonny, Charles Vane, Feketeszakáll, Benjamin Hornigold, Edward Low és a többiek legendájával. Épp ezért sajnálatos, hogy az idei, negyedik évad lesz az utolsó, de legalább megtudjuk, hogyan került a legendás Kincses szigetre a kincs, és miért pont a Flintet nem igazán kedvelő Billy Bones kapta meg annak idején az elásott aranyakhoz elvezető térképet a szarkeverő Long John Silver helett!

Stranger Things 2. évad

Nagy kedvencünk volt tavaly a Netflix nyolcrészes horrorszériája, a popkulturális utalásokkal telezsúfolt Stranger Things, mert pont olyan volt, mintha Spielberg összegyúrta volna az E.T.-et a legjobb Stephen King-regényekkel! És bár Ross és Matt Duffer szépen végiggörgette a sztorit nyolc epizódon át, az egyértelmű siker miatt szinte már az premier másnapján biztos volt a folytatás.

Forrás: Netflix

Bár a sorozat legvégén látott, ütős cliffhangerre és a lebernyegszájú, antidimenzióból megszökött rémségre már nemigen lehet felhúzni a kilencrészes második évadot, az író-rendező testvérpárnak biztosan lesz még pár ötlete arra, milyen retró hangulatú sci-fi- és horrorkörnyezetbe dobja be a széria iszonyú szimpatikus, geek tinédzsercsapatát.

Star Trek: Discovery

Idén májusban végre tényleg elindul a CBS hányattatott sorsú, új Star Trek-szériája is, amit az eredeti tervek szerint a rebott utáni új időszámítás harmadik mozifilmjéhez szerettek volna időzíteni. Igaz, a klasszikus szereplőgárda (Kirk, Spock, Uhura és a többiek) ebben nem lesz benne, és a sztori sem az Enterprise fedélzetén szolgálatot teljesítő új csapatról fog szólni, hanem a (szintén fénysebességre is képes, palacsintasütő alakú) USS Discovery legénységéről.

Forrás: CBS

Az már biztos, hogy az új csillaghajó kapitánya a Bond-lányként is ismert női akciósztár, Michelle Yeoh lesz, a tudományos tiszt pedig Guillermo del Toro kedvenc színésze, Doug Jones, aki volt már faun, Ezüst Utazó és Abe Sapien is a Magyarországon leforgatott Hellboy 2-ben. Az új sorozat fő kreátora egy ideig egy igazi Star Trek-veterán, a Voyager és a Deep Space Nine forgatókönyvírója, Bryan Fuller volt, ám kiszállt a projektből - így csak reménykedni tudunk, hogy a kevésbé tehetséges kollégája, Alex Kurtzman (Transformers és az új Star Trek-filmek társírója) nem fogja tönkrevágni az új Star Treket.