5 világsztár, aki hihetetlenül vicces mellékszereplő volt a Jóbarátokban

Mit csinált Hugh Laurie a világ legviccesebb sitcomjában? És Susan Sarandon? Hát Sean Penn? Rendhagyó heti tévéajánlónkban megmutatjuk!

Nemég kezdtük el bemutatni itt a Port.hun, milyen mókás mellékszerepeket kaptak a Jóbarátokban olyan sztárok, mint Charlie Sheen, George Clooney, Charlton Heston, Ben Stiller és Freddie Prinze Jr. vagy épp Noah Wyle, Van Damme, Brad Pitt, Bruce Willis, Robin Willams és persze Julia Roberts, Christina Applegate, Billy Crystal, Reese Witherspoon valamint Gary Oldman. A sort Hugh Laurie-val, Brooke Shields-zel, Sean Penn-nel, Susan Sarandonnal és Tom Selleckkel folytatjuk egy rendhagyó heti műsorajánlóban!

Hétfő: Holnapolisz

Hugh Laurie, a Fekete Vipera és számos másik kiváló brit film és tévésorozat sztárja 1998-ban szerepelt a Jóbarátokban: ő volt a mufurc angol utas, aki New Yorkból Londonba repült, és az út során kénytelen volt végighallgatni Rachel panaszáradatát Rossról, aki épp házasságot készült kötni angol barátnőjével, Emilyvel.

A Holnapolisz főszereplője a világból kiábrándult egykori gyerekzseni Frank (George Clooney) és a fiatal és intelligens Casey (Britt Robertson), akik veszedelmes kalandra indulnak, hogy felderítsék a titokzatos, időben és térben ismeretlen helyen található Holnapoliszt. Ami pedig ott vár rájuk (többek között Hugh Lauire karaktere), az örökre megváltoztatja őket és a világot is. A film lebilincselő utazásra hívja a nézőket, akik olyan dimenziókban utazhatnak, amelyről eddig csak álmodhattak.

Kedd: Éjféli etetés

A kék lagúna, a Szahara, a Gyilkos arany és az Oltári vőlegény sztárja, Brooke Shields 1996-ban szerepelt a Jóbarátokban: ő volt Erika Ford, Joey egyik kettyós barátnője a sok közül.

Leon Kauffman (Bradley Cooper) fotográfus, akinek provokatív, a város éjszakai életét bemutató gyűjteménye felkelti egy híres galériatulajdonos, Susan Hoff (Brooke Shields) érdeklődését is. Amikor a nő meglátogatja, arra biztatja, hogy próbáljon meg félelmetesebb, az emberi természet igazán sötét oldalát bemutató felvételeket készíteni - s, ha sikerül, a következő kiállításán szívesen be is mutatja őket. A siker reményében Leon megszállottan elkezd anyagot gyűjteni, mígnem az útja Mahogany, a brutális éjszaki metrós gyilkos elé nem vezeti.

Szerda: Minden azzal kezdődött

Sean Penn 2001-ben tűnt fel a Jóbarátokban, mint Eric, aki Phoebe ikertestvérével, Ursulával járt. De mivel a két lány megszólalásig hasonlított egymásra, egy Halloween-buli alkalmával például Phoebe fenekére csapott rá, nem kis kalamajkát okozva ezzel.

Ben (Robert De Niro), az elkeseredett filmproducer a kétségbeesés szélén áll. Képtelen megbarátkozni a gondolattal, hogy karrierje leáldozóban van, különösen, hogy nemcsak a munkájában, hanem a második házasságával is gondjai vannak. A nehézségek ellenére megpróbálja túlélni a forgatást, napról napra, jelenetről jelenetre megküzd a tébolyult rendezővel, a pofátlan színésszel (Bruce Willis) és a semmirekellők csapatával. A hab a tortán, hogy a hollywoodi sztár, Sean Penn sem könnyíti meg a dolgát.

Csütörtök: Édesek és mostohák

Susan Sarandon, a Rocky Horror Picture Show, Az éhség, Az eastwick-i boszorkányok, a Thelma és Louise és számos további kultfilm Oscar-díjas sztárja 2001-ben vendégszerepelt a Jóbarátokban. Ő alakította Cecilia Monroe-t, a kissé lecsúszott színésznőt, aki Joey tévésorozatában, az Életünk napjaiban szerepelt, ahol a karaktere, Jessica Lockhart közeli kapcsolatba került a széria főhősével, Dr. Drake Ramoray-jel. A két színész egy közös próbán igyekezett ráhangolódni a karakterekre és a kettejük között lévő viszonyra – no de mivel Joey-ról volt szó, a próbából vad csókcsata és egyéjszakás kaland lett!

Két asszony harcol egy családért. Az egyik szép, fiatal és öntudatos (Julia Roberts), a másik is öntudatos de kicsit már megkopott a hosszú mintaanya szerepben (Susan Sarandon). Kettejük között a hadszíntér a szeretett férfi (Ed Harris), aki elvált az egyiktől, és feleségül akarja venni a másikat, valamint a felbomlott házasság gyümölcsei, két rosszcsont lurkó. Isabel próbál szerelme gyerekeinek jó anyja lenni, de képtelen fölvenni a versenyt a férfi exfeleségével, a gyerekek édesanyjával. Jackie jól ki is használja ezt a helyzetet, s amikor csak teheti, gyerekeit a csinos mostoha ellen uszítja. És ez így menne az idők végezetéig, ha a sors közbe nem szólna.

Péntek: Magnum

Tom Selleck 1996 és 2000 között összesen 10 részben szerepelt a Jóbarátokban: ő volt a már kicsit öregecske szívtipró orvos, Dr. Richard Burke, aki egy időben Monicával járt – és akit nagyon sokat cinkeltek Chandlerék a kora miatt.

Ki ne ismerné Tom Selleck kultsorozatát, az 1980-tól 1988-ig futó Magumot? Kedvenc bajszos macsónk 158 epizódon keresztül alakította Thomas Magnumot, a Ferrarival száguldozó, vagány magánnyomozót, aki biztonsági főnökként dolgozott a napfényes Hawaii szigetén Jonathan Quayle Higgins (John Hillerman) birtokán, abban a hitben, hogy a szép ház, a takaros kert, a két házőrző kutya és a tűzpiros sportkocsi valójában a titokzatos milliárdos, Robin Masters tulajdona.