7 + 5 film Diane Keatonnal

Az Annie Hall örökifjú, bohókás sztárja 1946. január 5-én született. Kigyűjtöttük nektek, mit érdemes megnézni tőle a tévében és a streamelős szolgáltatóknál, ha vele akarjátok ünnepelni ezt a jeles napot.

Szerelem a végzetem

Oren Little (Michael Douglas) nincs különösebben kibékülve a környezetével: festékpuskával kergeti el a kertjéből az odatévedő kutyát, nem hagy parkolóhelyet a szomszédnak, és leginkább cinikus megjegyzésekkel múlatja egyedül az időt. A mogorva ingatlanügynök életébe váratlan változást hoz sosem látott unokája, akit elhidegült fia hagy nála megőrzésre. Mivel Orennek évek óta nem kellett senkiért felelősséget vállalnia, megoldhatatlan feladatként tornyosul előtte a kislány gondozása. Szerencsére segítségére siet a szomszédban élő, egyedülálló énekesnő, Leah (Keaton), akiből előtörnek az anyai ösztönök, ráadásul mind közelebb kerül az addig érzéketlen fajankó benyomását keltő Orenhez.


Mama kicsi fia

Jeffrey (Jon Heder) otthonülő srác. Ez nem volna különös, ha az otthon ülés nem azt jelentené a számára, hogy 29 éves létére egy tapodtat sem tágít anyja szoknyája mellől. A magányos Jan (Diane Keaton) nem bánja fia ragaszkodását: örömmel gondoskodik a túlkoros kamaszról. Ám egy nap Mert (Jeff Daniels) személyében belép életébe a nagy Ő. Jeffrey elképedve figyeli anyja és a sármos férfi bimbózó szerelmét. Tudja, ha most nem lép akcióba, menthetetlenül elveszíti otthoni kiváltságait. Sőt: hovatovább fel kell nőnie! Ezt pedig senki se kívánhatja tőle...


A nagy nap

A rég elvált Don (Robert De Niro) és Ellie Griffin (Diane Keaton) kénytelen eljátszani a boldog párt nevelt fiuk, Alejandro (Ben Barnes) esküvőjén, hogy a fiú rendkívül vallásos vér szerinti anyja elégedett legyen. Don lobbanékony párja, a mellőzött Bebe (Susan Sarandon) persze nem nézi tétlenül az eseményeket, ráadásul Grace (Katherine Heigl) sincs oda apja dolgaiért. Végleg elszabadul a pokol, amikor az ara, Missy (Amanda Seyfried) családja is megérkezik.


Kőkemény család

A Stone család mindig alaposan megválogatta a tagjait. A rajongott fiú, Everett (Dermot Mulroney) idén új barátnőjét, Meredith-t (Sarah Jessica Parker) is magával hozza a karácsonyi ünnepségre. A baj csak az, hogy a család korántsem ilyen jövendőbelit képzelt el a számára, és véleményüket nem is rejtik véka alá. Meredith felveszi a kesztyűt, és elhívja a húgát, Julie-t (Claire Danes), aki alaposan befűt a Stone famíliának.


Női vonalak

Lehet, hogy nem létezik kóros telefonfüggőség nevű betegség, de a Mozell lányok (Diane Keaton, Meg Ryan, Lisa Kudrow) miatt érdemes volna bevezetni. Hőseink a telefonálás összes lehetséges módozatát felvonultatják (vezetékes, drót nélküli, mobil, konferenciahívás, társvonal, üzenetrögzítő), hogy fenntartsák a családi kötelékeket. Most éppen azért lógnak mindhárman a dróton, mert az apa (Walter Matthau) kezdi egyre jobban elveszíteni a kapcsolatot a valósággal. A lányok aggódnak érte, de a gyakorlatban csak Eve, a középső lány (Ryan) áll mellette, s ő informálja testvéreit (természetesen telefonon) apjuk állapotáról.


Marvin szobája

Húsz év telt el azóta, hogy a két nővér, Lee (Meryl Streep) és Bessie (Diane Keaton) útjai elváltak. Lee Ohióba ment, hogy a saját életét élje, az idősebb Bessie pedig visszatért Floridába, a szülői házba, hogy gondját viselje agyvérzése óta ágyhoz kötött apjának, Marvinnak és különc nagynénjének, Ruth-nak. Ám egy orvosi vizsgálat során kiderül, hogy Bessie leukémiás, és túlélése attól függ, hogy talál-e olyan rokont, akinek a csontvelője megegyezik az övével. Lee-nek megvan a maga baja, ugyanis tinédzser fia, Hank (Leonardo DiCaprio) deviáns viselkedése miatt elmegyógyintézetben köt ki. Mégis, amikor Lee megkapja húsz éve nem látott nővére segélyhívását, fogja Hanket és öccsét, Charlie-t, majd útra kel. A nővérek találkozása erőteljes érzelmek kirobbanásához és megható felfedezésekhez vezet ebben a rendkívül emberi, briliáns színészi alakításokat felvonultató, igényes és drámai témájához képest meglepően mulatságos filmben.

A film az HBO GO-n is elérhető.


Az ifjú pápa

Paolo Sorrentino (A nagy szépség, Ifjúság) sorozata Lenny Belardóról szól, aki XIII. Piusz néven az első amerikai pápa lett. Úgy tűnik, a fiatal és sármos pápa megválasztása a bíborosi kollégium egyszerű, ám hatékony médiastratégiájának eredménye. De a látszat sokszor csal. Különösen azon a helyen és azok közt, akik Isten misztériumát választották, hogy útjukat vezesse. A helyszín a Vatikán, a szereplők pedig az egyház vezetői. És kiderül, hogy XIII. Piusz a legtitokzatosabb és legellentmondásosabb mind közül. Az éles eszű és naiv, ironikus és kisstílű, maradi és haladó, kétkedő és eltökélt, melankolikus és kíméletlen XIII. Piusz megpróbál átkelni az emberi magány végtelen folyóján, hogy meglelje azt az Istent, akit az emberiségnek adhat. És saját magának.

A sorozat az HBO GO-n érhető el.


Az örömapa

Nagyot tévednek azok, akik azt hiszik, hogy egy esküvő egyszerű és nagyszerű dolog! Az ember lánya, aki még csak nemrégen született meg, és még alig húsz éves, egyszer csak azt mondja: megismertem egy fantasztikus srácot, és hozzámegyek! Természetesen a fiú szörnyű, a szülei kimondottan borzalmasak, az esküvő pedig maga a megtestesült lidércnyomás. George Banks (Steve Martin) mindössze azt szeretné tudni, hogy vajon egyedül ő, az örömapa érez-e így.


A keresztapa

Minden idők legnagyobb gengszterfilmje azokat az embereket és azt a gépezetet mutatja be, ami az olasz maffiában gyökerezve a világ leghatalmasabb és legrettegettebb hatalmává vált az Egyesült Államokban. Figyelemmel követhetjük a kegyetlen, gyilkos módszereket, amivel a Corleone család feje dolgozik. Tanúi lehetünk a hihetetlen összetartásnak, az érdekek és a félelem összetartó erejének, ami ezt a világot jellemzi. Emberek sorsa, élet és halál kérdése dől el Don Vito Corleone dolgozószobájában. Egyesek védelemért fordulnak a nagyúrhoz, mások hadüzenettel érkeznek. A rivális maffia, a Tattaglia család ugyanis végső leszámolásra szólította fel a Corleonékat. És a hadüzenet után az egész város lángba borul...

A film elérhető a Netflixen.


A keresztapa II.

Vito Corleone halála után Michael lép apja örökébe. A férfi szerteágazó kapcsolatrendszerének felhasználásával új profilt alakít ki a családja vezette maffiának. Hamarosan újabb összeütközések és árulások veszik kezdetüket, s Michael nem habozik a legveszedelmesebb fegyverekhez nyúlni, hogy hatalmát, befolyását és pénzét megtartsa, s védelmet biztosítson családjának. Közben az is kiderül, hogy néhai apja hogyan alapozta meg a Corleone család hírnevét.

A film elérhető a Netflixen.


A keresztapa III.

Michael Corleone egyre inkább úgy érzi, hogy családja tevékenységeit ideje lenne legalizálni. A régi típusú maffiának ugyanis mára már leáldozott. Ezért dönt úgy, hogy a szerencsejáték-iparból kiszállva inkább a tőzsde és a bankvilág irányába fordul. Így kerül kapcsolatba a Vatikán egyik bankjával is. S hamarosan olyan üzletet kötnek, ami végleg eldönti a Corleone család sorsát.

A film a Netflixen is elérhető.


Rejtélyes manhattani haláleset

A hitchcocki ihletésű krimikomédia (a Rejtélyes manhattani haláleset konkrétan a Hátsó ablak parafrázisa) két főhőse, Carol (Diane Keaton) és Larry (Woody Allen), az átlagos New York-i házaspár hosszú évek óta él úgy, hogy fogalma sincs, kik laknak a szomszédban. Egy este azonban kénytelenek megismerkedni a mellettük lakó kedves idős párral, akik az aranylakodalmukra készülnek. Az esti „trauma” után másnap döbbenten értesülnek róla, hogy a boldognak és egészségesnek tűnő öreg hölgy szívinfarktust kapott, és meghalt. Carol gyanakodni kezd, mivel biztos benne, hogy a nőt a férj ölte meg. Gyanúját csak növeli, hogy az idős férfi túl vidámnak tűnik, és egyre rejtélyesebben viselkedik. Carol és Larry ezért nyomozni kezdenek, és botcsinálta kutakodásukba hamarosan másokat is bevonnak.

A film elérhető a Netflixen.