9 kevésbé ismert tény Chuck Norrisról, amik viccesebbek, mint a Chuck Norris-viccek

  • PORT.hu

Chuck Norris a vasárnapi újságot már csütörtökön megkapja. Mi pedig már kedden megnézhetjük legújabb dokufilmjét, a Chuck Norris vs. harci járműveket.

Chuck Norris elszámolt a végtelenig... Kétszer.
Chuck Norris a vasárnapi újságot már csütörtökön megkapja.
Chuck Norris már 10 éve meghalt, csak a Halál még nem mert elmenni érte.

Mindenki ismer legalább egy, a fentiekhez hasonló, csapnivaló Chuck Norris-viccet, hiszen ezek Magyarországon is népszerűek – olyannyira, hogy 2006-ban egy netes szavazáson a magyarok róla akarták elnevezni a Megyeri-hidat. Itthon leginkább az Ütközetben eltűnt, a Tomboló terror és a  Walker, a texasi kopó révén ismertük meg Chuck Norrist. Azt viszont valószínűleg már valószínűleg kevesebben tudják a 79 éves akciósztárról, hogy az élete tényleg bővelkedik érdekes epizódokban, amelyek néha meghökkentőbbek, mint a róla szóló viccek.

Chuck Norris verhetetlen! (kép: History tévécsatorna)

 

Íme 9 érdekesség a 79 éves akciósztárról, abból az apropóból, hogy november 12-én, kedd este startol el a History csatornán legújabb dokufilmje, a Chuck Norris vs. harci járművek, amiben az amerikai haderő különleges harci járgányait mutatja be (többek között egy olyan Humvee terepjárót, amelynek tűzereje egyes tankokéval vetekszik).

1. Chuck Norris nem volt jó tesiből. Nehéz gyerekkora volt: szülei elváltak, ő apjához került, aki anyagi és alkoholproblémákkal küszködött. Az iskolában nem teljesített jól, visszahúzódó volt és a sportban sem jeleskedett.

2. Chuck Norris hat harcművészetben is fekete öves. A fordulópont Dél-Koreában jött el, ahol megismerkedett az ázsiai harcművészettel. Hatszoros karate-világbajnok lett, és fekete öves taekwondóban, dzsudóban, kjokusinba, dzsúdzsucuban és tangszudóban. Teakwondóban ő volt az első nyugati 8 danos fekete öves mester.

3. Chuck Norris feltalálta a saját harcművészetét. Chun Kuk Do (Egyetemes út) néven saját harcművészetet fejlesztett ki más iskolák elemei és saját becsületkódexe ötvözésével. A sportot ma már több mint négyezren űzik, és saját világbajnoksága van.

4. Chuck Norris eső filmjében Sharon Tate-tel játszott együtt. Bár neve nem szerepelt a stáblistán, Norris játszott a Bontóbrigád című 1968-as kémes vígjátékban. Ez volt a Charles Manson bandája által meggyilkolt Sharon Tate egyik utolsó filmje, így szerepelt Quentin Tarantino idei, Volt egyszer egy… Hollywoodjában is.

5. Chuck Norris rögtönözte Bruce Lee-vel vívott legendás harcjelenetét. Bruce Lee egy kisebb szerepe során felfigyelt Chuck Norrisra, szárnyai alá vette, és edzőpartnerek lettek. Együtt szerepeltek A Sárkány útja című 1972-es hongkongi filmben. Nem imitálták a küzdelmet: bevitték az ütéseket és a rúgásokat, de azért vigyáztak egymásra. Egy ütéstől mégis felrepedt Norris szemöldökén a bőr, de meg sem kottyant neki, folytatták a felvételt.

6. Chuk Norris tanította karatézni Steve McQueent. Bruce Lee révén ismerkedett meg Steve McQueennel, és ő lett a karateoktatója. Cserébe a színészlegenda arra bátorította az addig csak harcjelenetekben szereplő Norrist, hogy vegyen színjátszás-órákat, és teljesítse ki filmes karrierjét. Később együtt vitték Bruce Lee koporsóját.

7. Chuck Norris több tízezer gyereket tanított meg harcolni. A Kickstart Kids nevű, 1990-ben alapított jótékonysági szervezet több mint 95 ezer olyan amerikai iskolásnak tette lehetővé, hogy megismerkedjen a harcművészettel, akinek máskülönben nem lett volna lehetősége rá. Közben arra is figyeljenek, hogy ne csak a gyerekek testét, hanem elméjét és személyiségét is eddzék.

8. Chuck Norris már nyolc könyvet írt. Nemcsak harcművészként és színészként sikeres: írt két karatetankönyvet, egy edzésútmutatót, három önéletrajzi kötetet és még két western regényt is.

9. Chuck Norris tényleg szolgált az amerikai fegyveres erőkben. Norris az ötvenes és hatvanas években az amerikai légierőben teljesített szolgálatot katonai rendészként, többek között egy dél-koreai légi bázison.


(via WS Hungary)

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu