A Disney Channel megcsinálta az első meleg szereplős tinisorozatot

A Disney csatorna a nálunk sajnos még nem vetített Andi Mack című sorozattal tévétörténelmet ír.

Amerikában pénteken vetítik le a második évad első epizódját, ahol tévétörténelmi jelentőségű dolog fog történni: A tizenhárom éves Andi (Peyton Elizabeth Lee) és jó barátja, Cyrus (Joshua Rush) egy lány és egy fiú szereplőről kiderül, hogy mindketten ugyanabba a fiúba szerelmesek. A Disney szóvivője úgy nyilatkozott a sorozatról, hogy az „erőteljes üzenetet küld az elfogadásról és az emberiesség tiszteletéről”.

A sorozat készítője, Terri Minsky azt nyilatkozta a szériáról, hogy „nagy gondot fordított arra, hogy minden korosztály számára megfelelő legyen”.


A sorozat Andiről és barátairól szól: a szezon premierepizódjában kialakuló szerelmi háromszög a sorozat következő részeiben tovább fog fejlődni, ahogy Cyrus egyre jobban megérti magát és érzéseit a barátai és a családja segítségével.

A Disney szóvivője azt is elárulta, hogy azért, hogy a történet kellően érzékeny és elfogadó legyen, gyerekpszichológus szakértők segítségét is igénybe vették, és konzultáltak az Egyesült Államok legnagyobb LMBTQ szervezetével, a PFLAG-gal is. Az Andi Mack c. sorozat nézőközönségének átlagéletkora 10 év.