A Doctor Who új évada egészen más lesz, mint az eddigiek

Az új logó és a promókép alapján sokat változik kedvenc Időlordunk sorozata, és nem csak azért, mert a Doktor nő lesz.

A brit kultsorozat, a Doctor Who több mint fél évszázados történetében egy teljesen új fejezet kezdődik, ami sokkal radikálisabb változtatásokat jelent, mint eddig bármikor - nevezetesen, hogy az új, tizenharmadik Doktor nő lesz, akit Jodie Whittaker alakít. Új showrunner is érkezik, a Broadchurch-öt jegyző Chris Chibnall személyében - a sorozat 2005-ös újraindítása óta Russel T. Davies (Eccleston- és Tennant-éra) és Stephen Moffat (Smith és Capaldi)  után ez lesz a harmadik váltás, azaz az idén ősszel (gyaníthatóan októberben) induló következő évad stílusa és iránya várhatóan egészen más felfogású lesz, mint az eddigiek.

Forrás: BBC

 

A frissen nyilvánosságra hozott új logó és és a kicsit melankolikus, erős hangulatú promókép mind azt sugallják, hogy a jócskán megfáradt Moffat-féle évadok után valami egész új kezdődik - ha nem a Doctor Who-ról lenne szó, amiben az újraértelmezések is egy masszív folytonosságot teremtenek, nevezhetnénk akár rebootnak is.

Szomorú hír viszont, hogy távozik Murray Gold is, aki 12 éven keresztül komponálta a sorozat zenéjét, olyan színvonalon, ami csak a legnagyobbakhoz mérhető.