A Férjek gyöngye sztárja tovább harcol a szcientológusok ellen

Harmadik évad is készül Leah Remini dokusorozatából, amelyben a szcientológiai egyház visszásságairól rántja le a leplet.

A színésznő édesanyja révén kilencéves korától kezdve három évtizeden át volt a szcientológia híve, azóta viszont ádázul harcol az egyház ellen. Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology (Bajkeverő: Túlélni Hollywoodot és a szcientológiát) című memoárja 2015-ben jelent meg, két évvel azután, hogy szakított a szcientológusokkal.

A könyv megjelenését 2016 decemberében egy Leah Remini: Scientology and the Aftermath (Leah Remini: A szcientológia és az utóhatás) című dokumentumsorozat követte, amelynek az A + E Networks csatorna adott otthont. A reklámokkal együtt egy-egy órás epizódokból álló sorozat – amelynek Remini nemcsak executive producere, hanem műsorvezetője is – más egykori egyháztagok történetét mutatja be: egytől egyig kiábrándító, visszaélésekről, gyerekmolesztálásról, fizikai bántalmazásról és szétszakított családokról szóló sztorikat.

A széria akkora érdeklődést generált, hogy csak a nyitóepizódra 2,1 millió néző volt kíváncsi, az első évad kilenc része után pedig 2017-ben a második szezonban újabb 14 epizódot mutattak be. Remini pedig megállíthatatlan: az A + E csatorna most exkluzív szerződést kötött vele, amelynek értelmében a harmadik évad is elkészülhet a Scientology and the Aftermath-ból. A megállapodás szerint ezúttal nyolc egyórást epizódot láthatunk, amit öt különkiadás fog kiegészíteni.

Leah Remini büszkén az Emmyvel. Forrás: David Livingston / Getty Images

 

„Hihetetlenül büszke vagyok erre a műsorra és a mozgalomra, amit elindítottunk vele, és ami napról napra nő.

Megtisztelő számomra, hogy az A + E Networksnél otthonra találtam a kezdeményezésemmel. Hálás és lekötelezett vagyok, hogy most lehetőséget kaptam, és a kapcsolatunk kiterjesztésének köszönhetően továbbra is bátor történeteket mesélhetünk el, és napfényre hozzuk az igazságot, bármi legyen is az ára” – nyilatkozta Leah Remini, aki egyébként tavaly Emmy-díjat nyert a sorozattal a nem-fikciós kategóriában.


(via Variety, USA Today)