A gabonakör közepén állok – Pataky Attila földöntúli médiaszereplései

Pataky Attila azt testesíti meg a tudomány híveinek, amit a zsuppfedeles tető a tűzvédelmi szakembereknek. De nem kell elkötelezett racionalistának lennünk ahhoz, hogy az Edda-frontember egyes nyilatkozatai átszakítsák pszichikai védőhálónkat. Lássunk néhány példát arra, amikor ez utóbbi visszavonhatatlanul bekövetkezett.

Az örökzöld chemtrail

A chemtrail-elmélet hirdetése konteós körökben legalább olyan alapvető követelmény, mint a férfiúi ecsetfrizura a Balaton Soundon. Addig senki nem hadoválhat hitelesen világuralomra törő latexruhás oposszumokról, amíg nem vallja meggyőződésesen, hogy a kondenzcsík kvázi tömegpusztító fegyverként funkcionál.

Pataky Attila chemtrail-értekezése ennek fényében kb. annyira meghökkentő, mint a pusztai naplemente.

Akárcsak az, hogy bizonyos témákat (pl. kinek áll mindez érdekében, és egy-egy kiadós permetezés után hogyhogy nem gázolunk térdig az elhullott vetési varjakban) látványosan kerül. Ugyanakkor Attilánk elárulja, hogy személyesen ismeri azt a pilótát, akivel korábban az Index készített kamuinterjút. Ezek után pedig nem kis hiányérzet gyötör minket, amiért egy árva szót sem ejt arról az esetről, amikor egy atlantiszi Edda-koncert után a backstage-ben összeverekedett Gombóc Artúrral egy tábla nugátos csokin.

Alakváltók és magyar ember a Marson

Az iménti könnyed bemelegítő után következzék egy olyan bejátszás, melynek hatására hetekig gyötör majd minket a kényszerképzet, miszerint egy puttony Haribo-mackó akar az életünkre törni. Attilánk ugyanis rezzenéstelen arccal beszél a földönkívüli alakváltókról, akik kubai karosszérialatosok, koreai aluljárós prédikátorok vagy egy bestiálisan átbulizott éjszaka után akár néhai magyar táncdalénekesek külsejét is képesek felvenni. Az ún. plejádbeliek, akikkel művészünk létesített kapcsolatot egy egykori NASA-s barátján keresztül (vélhetőleg a korábban emlegetett chemtrailes pilóta zabigyerekéről van szó a Négyszögletű Kerek Erdőből) Terence Hill-i kék szemekkel rendelkeznek, öltönyt hordanak és gondolatban kommunikálnak. Attis kapva kapott az alkalmon, és a homloklebenyből indított Skype-hívás közepette neki szegezte a kérdést, mely évezredek óta foglalkoztatja az emberiséget:

Igaz-e, hogy az univerzum váltópénze a szeretet?

Megelőzendő, hogy a földlakók szörnyű kínok között dögöljenek bele a további kíváncsiságba, Pataky elárulta, hogy a kérdésre az „igen” választ kapta. És mintha ez nem lenne elég, a Kádár-korszak Mulder ügynökéről is ejt néhány szót – vélhetőleg a Hihetetlen magazin cikke alapján, mely a magyar sajtó válasza A vizesnyolcas című Adam Sandler-filmre. Pataky meggyőződése, hogy Dr. Opál Sándor nyugalmazott rendőralezredes és létező(!) személy járt már a Marson, ahol megismerkedett a hírhedt hüllőfejedelemmel. (További szavait nem tudjuk kristálytisztán felidézni, ugyanis sajnos ezen a ponton a Metaxa és a fater szívgyógyszere is egyaránt elérhető közelségben volt.)

December 21, az üreges Föld és a pécsi időkapu

Hajdú Péter azon tévés személyiségek közé tartozik, akik képesek megállni, hogy egy bizonyos pont után se borítsák le Attilát egy vödör vízzel. Sajnos ennek hősünk is tudatában van, ezért önfeledten értekezik neki olyan témákról, melyek agyf@szfaktorának negyedéért is lobotómiát végeztek embereken.

Nos, egy 2012-es Frizbiben is ipari mennyiségű szenet lapátolt az őrület gőzmozdonyának kazánjába.

Mint ismeretes, az ezoterikus ultrák körében ez volt az az év, melynek végén értelmét vesztette a szavatossági idő fogalma, hitük szerint ugyanis december 21-én papíron beköszöntött volna a világvége és/vagy egy új világrend vette volna kezdetét. Nos, Attila sem hagyhatta ki, hogy csatlakozzon a leszázalékolt Nostradamusok (agy)halálosztagához, de mentségére(?) szóljon, hogy csak amolyan bemelegítőpatronként dobta be a témát. Ezt követően ugyanis kifejti, hogy a Föld a közhiedelemmel ellentétben üreges szerkezetű, közepében pedig holmi forró, latyakszerű ötvözet helyett egy civilizáció él. A háttérhatalmak azonban – megint csak ne firtassuk, hogy mi okból – igyekeznek ezt titokban tartani, így aztán nem tudjuk, hogy a bel-földieknél működnek-e patyolatok, újrahasznosítják-e a leszűrt étolajat, és hogy mekkora biznisz a D-vitamin készítmények forgalmazása. És hogy egyetlen agysejtünk se maradjon épen, Attilánk kegyelemdöfésként ejt pár szót a Pécs környéki időkapuról, melyet E.T. komplett rokonsága használ átjáróháznak.

Attila becsicskítja a NASA-t

Levezetésként következzék egy kevésbé megterhelő Mokka-interjú, melynek időpontjában vélhetőleg bubópestis pusztított a csillagászok körében (vagy előző éjszaka egy nagyszabású goapartin vettek részt), így jobb híján Pataky Attila reagált a NASA által gigaszenzációként beharangozott hírre. Az űrkutatási hivatal ugyanis felfedezett hét bolygót a TRAPPIST-1 csillag körül, ezek közül pedig néhányon pedig életre alkalmas körülményeket véltek felfedezni.

Attist természetesen mindez olyannyira váratlanul érintette, mint az észak-koreai választások végeredménye,

ugyanakkor megragadta az alkalmat, hogy elmondja: mindaz, amit a NASA elhint, csak a jéghegy csúcsa, a háttérhatalom ugyanis azonnal készíti a kloroformos rongyot és a f@szkorbácsot, ha valakinek eljár a szája. Egy ponton azonban az Arany Málna-díjas Demcsák Zsuzsa ekképpen próbál gátat szabni az tébolyláva pusztításának:

Engem sokkal jobban érdekel az, hogy hogy vagy.