A Gálvölgyi Show 5 legjobb paródiája

Ki ne emlékezne Gálvölgyi János műsorára, ami szórakoztató szkeccsek, komédiák és paródiák sokaságából állt. A sok jó pillanat közül most kiemeltük azt az ötöt, ami talán az összeset űbereli.

Gálvölgyi János tévés munkái közül rengeteget ki lehet emelni. Talán elég csak Dr. Fog karakterét megemlíteni. Most viszont maradjunk a Gálvölgyi Show-nál, ami annak idején az RTL Klub képernyőjén volt látható. Bemelegítésként kezdjük minden idők időjárásjelentésével. Nem is értem, hogy miért nem ez a videó megy körbe-körbe az interneten, amikor épp a szokásostól egy kicsit eltérő az idő. Tökéletes minden pillanatra, ha fúj a szél, ha esik az eső, ha leszakad a hó, de akkor is, ha épp nincs semmi. 

Ami az allergiásokat illeti: mindannyian Isten kezében vagyunk.

 

A Gálvölgyi Show egyik legjobb paródiája az volt, ami konkrétan a saját csatornáján futó sorozatot alázza rommá. Első ránézésre semmi extra nincs a közel 4 perc hosszúságú Anyátok köztben, mégis az apró utalások, a háttérben mindig feltűnő indokolatlan festmény, a nagyon rossz utánzások, a béna parókák, ruhák, az a fura lilás rózsaszínre festett szoba, és persze Berényi Zoli temetésére való állandó visszautalás zseniálissá teszi az egészet. Úgy teszi nevetség tárgyává a Barátok köztöt, hogy szinte kedve támad megnézni az embernek, hogy lássa, tényleg ilyen szar volt-e. (Több mint biztos, hogy igen.)


Emlékeznek még Csiszár Jenő élő beszélgetős műsorára? Ugye, hogy nem?! Pedig volt ilyen, és Gálvölgyi János paródiája most kivételesen egy kicsit sem túloz, ugyanis pontosan olyan volt, ahogyan az az alábbi videóban látszik. Alig hagyta szóhoz jutni a vendégeket, teljesen káoszba fulladt minden beszólása, és az élő műsor varázsa miatt sokszor mondott teljesen oda nem illő, sőt, teljesen sértő dolgokat is. Egyrészt teljesen szürreális, másrészt viszont borzongató belegondolni - valamennyire a jó értelemben -, hogy annak idején nem kellett halálosan rettegni a politikai korrektségtől, és meg lehetett próbálni ilyen vagány műsort csinálni. (A próbálkozás jó volt, de nem élt meg sok adást.)


A Barátok közt kifigurázásához még tökéletesen passzol egy másik RTL-es műsor paródiája is. Egy olyan műsoré, ami a már említett napi sorozattal ellentétben még mindig képernyőn van. Ez a Fókusz, ami annak idején elég kemény anyagokkal sokkolta a nézőket. És az ott látott dolgoktól, nincs is olyan messze az az agymenés, amit Gálvölgyi hozott le, a Balatonborzasztói Pitt Béla és Pitt Bella történetét, akik harcikutyákat esznek, hol nyersen, hol befűszerezve és kirántva.


És végül: íme a mindenkori konditeremben flexelő arcok, akik nem is igazán a vasak mozgatása, a masszív hátazás, a pumpálás vagy bármi testépítéshez kapcsolódó tevékenység miatt járnak le, hanem pusztán azért, hogy ott legyenek, elképesztőbbnél őrültebb sztorikkal vágjanak fel nem csak a haverjuk, hanem lényegében minden hallószervvel rendelkező entitás előtt, aki a környezetükben hasazik, vállazik, bicepszezik éppen, hisz nyilván úgy beszélnek, olyan szavakat használnak, hogy arra mindenki felfigyel. Vagyis csak azért vannak a teremben, hogy aztán elmondhassák: 

Gyúrtam, wazzeg!