A Grace klinika sztárja nem mindig szerette saját sorozatát

Ellen Pompeo szerint az első tíz évadban súlyos problémák voltak a kórházszériával.

Habár a színésznő annyira eggyé vált A Grace klinikával, hogy szinte ő lett a széria arca, közel sem tudott mindig azonosulni azzal, ami a forgatás során a színfalak mögött zajlott. A Variety Actors on Actors sorozatában a sztár kollégájának, Taraji P. Hensonnak beszélt a problémákról.

„Sok olyan pillanat volt, amikor ki akartam szállni. (…) Az első tíz évben nagyon komoly problémák voltak.

Nagyon rossz magatartásformák terjedtek el, és mérgező munkakörnyezet jött létre. A hatodik évadban született meg a lányom, és ekkor változtak meg bennem igazán a dolgok, hiszen már nem csak saját magamra kellett gondolnom” – mondta Pompeo.

Ellen Pompeo a sorozatban. Forrás: port

 

A színésznő azt is elárulta, hogy ezért kezdett el küzdeni az egyenlő fizetésekért, és ekkor harcolta ki azt is, hogy producer lehessen. „Bátran állíthatom, hogy a tizedik évad után több nagy változás történt a kamera előtt és a kamera mögött is. (…) Legfőbb célommá vált, hogy ne az legyen, hogy ez a műsor fantasztikus a közönség szemében, de egy katasztrófa a kulisszák mögött” – jelentette ki.

Pompeo fáradozásainak hála az utóbbi öt évadban új lapot kezdtek, és új kultúrát, új retorikát vezettek be a forgatáson, így ott is sikerült újraírni a történetet, nem csak a sorozatban.

A színésznő pedig azt is elárulta, hogy valójában kettős célja van, hiszen amikor a tizenegyedik évadban Patrick Dempsey távozott a szériából, a csatornánál azt hitték, férfi főszereplő nélkül nem fog működni a dolog – Ellen Pompeo azonban be akarta bizonyítani, hogy de igenis, fog.

És mondhatjuk, hogy ez is sikerült neki: A Grace klinika tizenötödik évada nemrég ért véget, és az ABC újabb két szezonra újította meg a sorozatot, amelynek a színésznő is része lesz még legalább a tizenhetedik évadig.


(via IndieWire)