A híd: dupla részekkel jön az izgalmas skandináv krimi a Dunán

Július 17-től dupla részek jönnek, július 31-től pedig Magyarországon először a szinkronizált második évad várja a nézőket.

Ahogy arról korábban már írtunk, az elképesztően népszerű svéd-dán sorozat (eredeti címén Bron/Broen) június 5-től kezdődően hétfő esténként követhető a Dunán, 21:35 perces kezdettel. Az izgalmas skandináv széria rajongóinak pedig most két jó hírrel is szolgál a csatorna: július 17-től dupla epizódok, július 31-től pedig Magyarországon először a szinkronizált második évad várja a nézőket.


Ahogy arról szintén beszámoltunk, az első évadban a Svédországot és Dániát összekötő Øresund hídon történt különös emberölés ügyében nyomoznak a főhősök. Egy politikusnő holttestét pontosan a két ország határán találják meg, ezért a svéd detektív, Saga Norén (Sofia Helin) és dán kollégája, Martin Rohde (Kim Bodnia) közösen látnak neki az ügy felderítésének. Hamar világossá válik, hogy a kegyetlen gyilkosság egy szövevényes, baljóslatú bűnténysorozat része.

A skandináv krimi hangulata páratlan élményt nyújt, s a zseniális, ugyanakkor autista személyiségjegyeket hordozó női nyomozó karaktere egyedülálló a televíziótörténetben. A szintén briliáns Martin, a tapasztalt, elkötelezett rendőr pedig szöges ellentéte Sagának. A gyilkos kézre kerítése érdekében viszont kénytelenek együttműködni, miközben rálátnak a bűnözés és a politika sötét összefonódására, és szembekerülnek nehéz társadalmi kérdésekkel is.

Forrás: MTVA


Saga és Martin különféle gyanúsítottak, alvilági alakok, tanúk egész sorát hallgatja ki, de mindenkinek megvan a maga titka és indítéka. A 10 részes, fordulatokkal teli első évad cselekménye és váratlan összefüggései garantáltan pattanásig feszítik az idegeket, a július 31-én érkező második évad pedig még tovább emeli a téteket: a kritikusok körében az összesen négy évadból ez a legnépszerűbb – nem véletlenül. Akik pedig lemaradnának akár az első, akár a második évad epizódjairól, azok számára jó hír, hogy a sorozat újranézhető a Médiaklikken.


(via MTVA)