A jó, a rossz és a vicces Brad Pitt

Korunk legkarizmatikusabb szívtiprója a hétvégén romantikus érzületű kém, kőkemény sorozatgyilkos és ír cigány bokszoló is lesz.

Kalifornia - A halál nem utazik egyedül (1993)

Brad Pitt nagyon ritkán játszik rossz embereket, de amikor mégis, akkor nagyon jól csinálja. Most is nagyon rossz, de a többiek ezt még nem tudják. Hosszú autóútra készül ugyanis Pittsburghből Kaliforniáig Brian és a barátnője, Carrie (David Duchovny és Michelle Forbes). Hírhedt sorozatgyilkosokról készülő könyvükhöz akarnak anyagot gyűjteni. Hogy spóroljanak a benzinen, hirdetés útján keresnek útitársakat. Adele (Juliette Lewis) és Early (Pitt) meglepő páros. A lány aranyszívű és bugyuta, a fiú viszont erőszakos, és sötét múlt áll mögötte. Útközben Early viselkedése egyre gátlástalanabbá és fenyegetőbbé válik. Brian kezdetben még élvezi, hogy közelről figyelhet meg egy ilyen két lábon járó esettanulmányt, ám kíváncsisága hamarosan rettegéssé változik.

Blöff (2000)

Pitt az ezredforduló legszórakoztatóbb filmjében is ott volt, Guy Ritchie elképesztően eredeti ódájában az angol alvilághoz, és ugyanolyan önfeledt, karizmatikus alakítást nyújtott, mint a Harcosok klubjában. Még úgy is, hogy a felét nem érteni annak, amit mond. Egy Mickey O'Neil nevű lakókocsis ír cigányt alakít ugyanis, aki egy bokszoló őstehetség, akinek nehéz parancsolni. Ezt tanulja meg a saját kárán az illegális meccsekben érdekelt Török (Jason Statham), aki ráadásként egy helyi gengszter lekötelezettje lesz, amikor Mickey nem hajlandó kifeküdni, ahogy azt megbeszélték. Ez persze csak egy szál a rengeteg szereplőt mozgató, gyémánt- és emberrablást is felvonultató, zseniális alakokkal dolgozó filmben, de nagyszerű szál.

 

Szövetségesek (2016)

Brad Pitt szereti a háborús filmeket, a második világháborút korábban már kétszer is megjárta –Becstelen brigantyk és Harag -, de a Szenvedélyek viharában-ban is hatalmas hévvel irtotta a németeket. Most ismét ennek a „hobbijának” hódol, kanadai hírszerzőtiszt, és éppen ejtőernyővel ereszkedik alá valahol francia Marokkóban az úr 1942. évében, amikor megismeri jövendőbelijét. A francia lány (Marion Cotillard) szintén profi, mindent leszervez és mindent megold, ők ketten hatékony és nagyon fotogén páros, és gyorsan egymásba is szeretnek. Ugrunk egy évet, hős és hősnő már Londonban él, kislányuk született, és BUMM, a férfit azzal a hírrel várják egy nap az irodában, hogy neje jó eséllyel német kém. És innen szép nyerni!