A Jóbarátok-rajongóknak kedveskedik a Google

Pár napja elérhető egy szuper „easter egg”, amihez nem kell mást tennünk, csak beírnunk a Google keresőjébe, hogy Friends, és utána kedvenc karakterünk nevét.

Amint ezt megcselekedtük, a Google a szokásos találatok mellett kiadja a karakter Wikipédia-oldalát is, ami még mindig nem rendkívüli, de a figura neve mellett láthatunk egy kis rajzot. Arra kell rákattintani, és máris jön a meglepetés! Joey neve mellett nem túl meglepő módon egy szelet pizzát helyeztek el, amire ha rányomunk, egy csomó más kaja is megjelenik, majd egy rövid kis animációt láthatunk.

Monicához természetesen felmosóvödröt raktak ki (és az animáció is ennek megfelelő), Rossnál pedig azt az ominózus kanapét, amit a jóbarátok megpróbáltak felcipelni a lépcsőn (és közben hallhatjuk is a karakter akkor mondott szavait). Phoebe elénekli a Büdös macska című örökzöld slágert, ha a gitárjára kattintunk, míg Chandler foteljéből előbújik a csibe és a kacsa.

Forrás: Google


Egyedül Rachelnél nem kapunk animációt: nála az ikonikus Rachel-frizura képtalálatait listázza a Google. Ha pedig beírjuk, hogy Friends Glossary, a sorozatban elhangzott szavak magyarázatát mutatják. A meglepetés minden bizonnyal annak szól, hogy nemrégiben jelentették be: május 27-én végre látható lesz az HBO Maxon az a különkiadás, amit már vagy egy éve terveznek az alkotók, csak a vírus mindig közbeszólt.

Megkérdeztük a magyar HBO képviselőit, hogy nálunk mikor lesz látható a várva várt reunion (amelynek keretében nem fiktív epizódot láthatunk, hanem a szereplők és egyéb hírességek fognak beszélgetni), és azt a választ kaptuk, hogy májusban sajnos még biztos nem lesz nálunk, és egy későbbi időpontban kapunk tájékoztatást a magyar premier pontos dátumáról. Ez a mostani Jóbarátok-„easter egg” egyébként ugyanaz, mint amivel már 2019 szeptemberében is meglepték a rajongókat – akkor a sitcom indulásának 25. évfordulója alkalmából.