A Jóbarátok rasszista, homofób és nőgyűlölő

A sorozat felkerült a Netflixre, és most hüledeznek a rajongók. Eddig nem zavart senkit?

A Jóbarátok minden idők egyik legnépszerűbb aláröhögős sorozata, így érthető, hogy rajongók sokasága kezdte újranézni, amint felkerült a Netflixre. Azután jött a meglepetés: ez a sorozat bizony nem az, amire emlékeztek. Hogy miért? Mert csak úgy hemzseg a nem píszí poénoktól, és ez eddig valamiért senkinek sem tűnt fel. 

Twitteren és egyéb közösségi platformokon adtak hangot annak a kellemetlen meglepetésnek, hogy a Jóbarátok rasszista, homofób és nőgyűlölő.

Az egyik sztoriszál, ami sokaknál kiverte a biztosítékot, Chandler és transzgender apjának (Kathleen Turner) viszonya. Chandler nem hajlandó új, női nevén - Helena Handbasket - nevezni az apját, szándékosan a régit használja, azaz Charlie-nak hívja. Amikor az apja meghívja őt az egyik előadására, Chandler betegséget színlel, hogy megússza.

Ross azon kapja a fiát, hogy egy Barbie babával játszik, és rögtön azt gondolja, hogy a bébiszitter srác  csak meleg lehet. A rajongók megjegyzik, hogy Rossnak több homofób megnyilatkozása is van. Egy egész hosszú történetszálban pedig azon viccelődnek, hogy Chandler vajon meleg-e?

Persze azért voltak olyan pillanatai is a sorozatnak, amelyek az elfogadásról szóltak, például Ross volt feleségének és annak barátnőjének házassága. Annak idején az epizódot az Egyesült Államok több tagállamában is betiltották.

Változnak az idők.

(Forrás: PinkNews)