A Jóbarátokban majdnem ezek a sztárok szerepeltek

Az eredeti elképzelések szerint kedvenc sorozatunk egészen máshogy festett volna.

Az IMDb által összeállított videóban elképesztő érdekességek derülnek ki az 1994 és 2004 között futott sitcomról. Az ötletgazdák, David Crane és Marta Kauffman eredetileg Insomnia Cafe címmel képzelték el alkotásukat, és volt pár határozott elképzelésük a szereposztásra vonatkozóan is – szerencsére ezek az elképzelések azért nem voltak túl szilárdak.

Az első színész, akit beválasztottak a Jóbarátok csapatába, a Rosst alakító David Schwimmer volt – de még ő sem első választásként nyerte el a szerepet, hanem a később a Will és Grace sztárjaként megismert Eric McCormack helyett.

Eric McCormack. Forrás: Gary Gershoff / WireImage / Getty Images

 

Monica karaktere ennél jóval kalandosabb sorsú: Marta Kauffman elárulta, hogy ő eredetileg a Nyakunkon az élet sztárjára, Janeane Garofalóra írta a rendmániás lány figuráját, ám ő nem akarta eljátszani. Ekkor került a képbe Jami Gertz (A szerelem Harley Davidsonon érkezik), majd a meghallgatások során Leah Remini (Férjek gyöngye) és a nálunk kevésbé ismert Nancy McKeon (Az ügyosztály) is esélyes volt a szerepre, amit a producerek végül egy huszárvágással annak a Courtney Coxnak adtak, akit eredetileg Rachel megformálására kértek fel.

Jami Gertz. Forrás: port

 

Ami pedig Rachelt illeti: hiába nőtt össze mára Jennifer Anistonnal a figura, eredetileg őt is más játszotta volna. Az alkotók először Téa Leonira gondoltak, de ő végül inkább egy másik sorozatot választott (bizonyára azóta is átkozza magát emiatt), majd A stúdió című széria későbbi sztárja, Jane Krakowski lett a favorit. Ő azonban mégsem lehetett olyan meggyőző, mert hamarosan Elizabeth Berkley váltotta, akit az utolsó pillanatban cseréltek csak le Aniston miatt.

Jane Krakowski. Forrás: Astrid Stawiarz / Getty Images

 

A vicces kedvű Chandler életre keltésére először az azóta inkább rendezőként tevékeny Jon Favreau-t akarták, aki a főszerepet ugyan nem vállalta, de egy mellékszerepben, Monica egyik szerelmeként feltűnt pár Jóbarátok-epizódban. Ezután a Két pasi – meg egy kicsiből ismert Jon Cryert szemelték ki, akit csakhamar maga Matthew Perry váltott, ő azonban sajnos épp el volt kötelezve egy másik sorozat, az LAX 2194 című borzalmas sci-fi/vígjáték irányába. Ekkor Craig Bierko került szóba, de szerencsére közben kútba esett Perry másik projektje, így övé lett a szerep.

Jon Cryer. Forrás: Jason LaVeris / FilmMagic / Getty Images

 

Joey szerepére Vince Vaughn után leginkább az a Hank Azaria volt a legesélyesebb, aki később több részben is Phoebe fizikus szerelmét játszotta. Azariát többször is visszahívták a meghallgatáson, így biztos, hogy komolyan gondolkodtak benne, de a casting director később belátta, hogy senkihez nem illik annyira a figura, mint Matt LeBlanchoz.

Hank Azaria. Forrás: Slaven Vlasic / Getty Images

 

Phoebe megformálására is nagy volt a sorban állás. A nálunk kevésbé ismert Kathy Griffin mellett Jane Lynch és nem más, mint a talkshow-házigazda, Ellen DeGeneres volt a legesélyesebb a szerep elnyerésére. Amikor azonban az alkotók meglátták a Megőrülök érted című párkapcsolati sitcomban Lisa Kudrow-t vendégszerepelni, azonnal meggondolták magukat. A többi pedig már történelem...

Jane Lynch. Forrás: Slaven Vlasic / Getty Images


(via IMDb)