A kemény válsághelyzetek kemény hősöket követelnek

Mit nézzünk a tévében veszélyhelyzet idején? Erre a hétre a Kémek a sasfészekbent, a Dreddet, a Mentőexpedíciót és a Sharknadót ajánljuk!

Hétfő: Sharknado

A napfényes Los Angeles felé soha nem látott tornádók közelednek. A Csendes-óceán vízét felkavaró széltölcsérek cápák ezreit repítik magukkal. A szélsőséges időjárás özönvizet zúdít a városra és a tenger csúcsragadozói ellepik az utcákat.

Egy csapat szörfös Baz (Jaason Simmons) vezetésével sikeresen menekül a várost ellepő cápák elől a biztonságot nyújtó Beverly Hills dombjai közé, azonban az újra és újra kialakuló tornádók elől sem a földön, sem a levegőben nincsenek biztonságban. Feleségével (Tara Reid) és gyerekeivel karöltve hajmeresztő taktikákat bevetve harcolnak a mindenhonnan lecsapó cápákra.

Kedd:Dredd

A lidércnyomásos jövőben tombol a bűnözés, bírók, rendőrök és ítéletvégrehajtók próbálják megvédeni az ártatlan polgárokat. Dredd bíró, a törvényesség elkötelezett híve mindent megtesz, hogy fenntartsa a rendet és a békét.



Carl Urban megmutatja hogyan is kell hitelesen előadni a képregények legkeményebb, de leginkább legkönyörtelenebb igazságosztóját, aki még Sly Dredd bíróját is keresztbe lenyeli,miközben egy maroklőfegyverrel lebont egy komplett tömbházat.

Szerda: Kémek a Sasfészekben

1944, küszöbön áll a szövetségesek európai partraszállásának ideje, amikor egy kis angol-amerikai kommandót dobnak le a Bajor-Alpokban.

Az angol Smith őrnagy (Richard Burton) és az amerikai Morris hadnagy (Clint Eastwood) csapatának parancsa világos, bejutni az alpesi erődbe, a Schloss Adlerbe, megkeresni a fogságba esett, fontos katonai titkok birtokában lévő célszemélyt, majd kimenekíteni onnan. Mindezt úgy, hogy közben nem bízhatsz senkiben. Csakhamar kiderül ugyanis, hogy a szövetségesek közül valaki áruló.

Csütörtök: Mentőexpedíció

A Marson hatalmas homokvihar készül. A NASA űrhajósai biztonsági okokból azonnal elhagyják a bolygót: halott társuk testét sincs már idejük megkeresni. Nem is találnák. Mark Watney (Matt Damon) ugyanis nem halt meg, csak a szkafanderébe épített adó meghibásodása miatt hiszik a többiek, hogy nem élte túl az első szélrohamokat.

A mérnök-botanikus mindent elkövet a túlélése érdekében: gépeket szerkeszt, élelmiszert termel, vizet gyárt, és amikor a földi irányítók felfedezik, hogy él, felkészül a mentőexpedíció fogadására. De az expedíció négy év múlva érkezik, méghozzá az ellenséges bolygó egy egészen másik pontjára. Neki 3200 kilométert kell utazni, hogy fogadhassa őket: egyedül, megfelelő felszerelés nélkül, végtelen magányban...

Péntek: Faculty - Az invázium

A Herrington középiskola semmiben sem különbözik a többi hasonszőrű amerikai oktatási intézménytől. A diákok itt sem elsősorban a tanulással vannak elfoglalva, hanem az élet nagy dolgaival: a cigivel, piával, droggal és persze a szüzesség elvesztésének kérdésével.

A tinédzserek átlagos életét élik, mígnem egy napon elszabadul a pokol és a tanáraik szörnyeteggé nem változnak. Kiderül, hogy valójában földön kívüliek, és a Föld meghódítására törnek. A fiatalokra vár a suli, sőt a világ megmentése.