A kosztümös filmek egyik legjobbja szerdán a tévében!

A Veszedelmes viszonyok mellett is van pár jó ajánlat a szerdai tévézéshez.

Az igazság nyomában - Film Mánia, június 3. szerda, 17.45h

Mark és David fotóriporterként tudósítanak a világ forró pontjairól. 1988 tavaszán Kurdisztánban vannak, az elszigetelt hegyi településen várják a közelgő offenzíváról szóló híreket. Davidnek már elege van, haza akar menni Dublinba, a várandós feleségéhez. Mark megígéri, hogy néhány nap múlva követi őt. Egy héttel később Mark otthon van sebesülten. A felesége, Elena úgy érzi, teljesen megváltozott. Ám a férfi nem hajlandó arról beszélni, mi történt vele. Elena pszichológus apjához fordul segítségért. Miközben Joaquín próbálja megnyitni Markot, felszínre kerül az apa és lánya közötti régi ellentét.

 

Rendőr szökésben - Film Mánia, június 3. szerda, 19.25h

A nyári vakációja közben rejtélyes módon eltűnik a párizsi rendőrkapitány, Stéphane Monnereau felesége. A nyomozás során szerzett információk alapján hamarosan Monnereau is gyanúba keveredik, úgy tűnik, hogy a férfinak köze lehetett az asszony eltűnéséhez. A szorult helyzetben, hogy a letartóztatást elkerülje, Stéphane elmenekül a fiával. A kapitányt kettős cél hajtja: egyfelől be akarja bizonyítania országnak-világnak, hogy ártatlan, másfelől ki akarja deríteni, hogy mi történt a feleségével.

 

Kiút nélkül - Viasat3, június 3. szerda, 20.55h

Jack Dwyer a vízgyártó cég új üzemének igazgatójaként az egyik délkelet-ázsiai országban utazik a családjával, a feleségével és a két gyermekével. Az életük azonban egyik pillanatról a másikra veszélybe kerül, amikor fegyveres felkelés tör ki az országban. Az utcákon az erőszak lesz az úr, a lázadók valósággal vadásznak a külföldiekre. A polgárháborús káosz közepette Jack találkozik Hammonddal, egy angol "turistával". Kétségbeesetten próbálnak eljutni az amerikai nagykövetségre.

 

Victor Frankenstein - Moziverzum, június 3. szerda, 21h

Victor Frankenstein veszélyes terepre tévedt, az élet és halál mezsgyéjén kísérletezik. A radikális nézeteket valló tudós és a hozzá hasonlóan zseniális elmével megáldott asszisztense, Igor Strausman nemes elképzelésükkel az emberiségen próbálnak segíteni, a halhatatlanság kulcsát keresik. Ám Victor túl messzire megy, megszállottsága pedig tragikus következményekhez vezet: egy szörnyeteget teremt. Egyedül csak Igor képes visszahozni a barátját a szakadék széléről, megmenteni a teremtményétől.

 

Mátrix - Film+, június 3. szerda, 21h

Két valóság létezik. Az egyik mindennapi életünk _ a másik az, ami mögötte van. Az egyik álom. A másik a mátrix. Neo kétségbeesetten kutatja az igazságot a mátrixról. Erről a titokzatos és ismeretlen valamiről. Neo csak mendemondákból hallott _ de biztos benne, hogy ez az elképzelhetetlen dolog rosszindulatú, és titokban irányítja az életét. Neo úgy véli, Morpheus, ez a legendák övezte férfi, akit a világ legveszélyesebb emberének tartanak, megmutatja neki az igazságot.Egy éjszaka Neo találkozik egy gyönyörű ismeretlennel, Trinityvel, aki elvezeti őt egy másik világba, ahol Neo találkozik Morpheusszal és személyesen megtapasztalja az igazságot a mátrixról. Neónak egy kérdésre is választ kell találnia, amely ugyanolyan mellbevágó, mint az első. Vajon ő a kiválasztott? Még mielőtt felfoghatná, miről van szó, Neo biztos abban, hogy a kérdésre nem a válasz. Mások, mint Morpheus társa, Cypher egyetértenek. Ám akadnak olyanok is, akik nem egészen biztosak ebben.A mátrixnak védelmezői is vannak. Vezetőjük a könyörtelen és szó szerint fékezhetetlen Smith ügynök. A mátrix őreinek módszerei egyszerre ámulatba ejtőek és rémisztőek. Neo, Morpheus és Trinity élethalálharcot folytat a mátrix gonosz és szinte legyőzhetetlen őrei ellen, hogy választ találjanak kérdéseikre, ráeszméljenek valódi erejükre, és megismerjék sorsukat. Minden mozdulat, minden másodperc, minden gondolat döntő jelentőségre tesz szert, ha ki akarnak szabadulni a mátrix rabságából, és elpusztítani mindazt, amit képvisel.

 

Egy marék játékgolyó - Duna Tv, június 3. szerda, 21.55h

Egy párizsi borbély gyerekkori élményeit eleveníti fel a vészterhes 1941-44-es évekből, amikor a Franciaországot megszálló hitlerista hadigépezet megkezdte az ellenálló hazafiak és a franciaországi zsidók elhurcolását. A Párizsban élő zsidó család tagjai menekülnek, álnéven rejtőzködnek. Kis hősünket, Joseph-et és egy évvel idősebb bátyját, Maurice-t apjuk elküldi, hogy meneküljenek el a szabad zónába. Számtalanszor kerülnek életveszélybe. Okosságuk, ügyességük, néhány önzetlen felnőtt és a szerencse révén mégis megmenekülnek. Veszélyes kalandjaik közepette is csodálhatjuk gyermeki kedélyüket, életrevalóságukat, és furfangosságukat, melyet a legváratlanabb helyzetben is megőriznek....

 

Esernyőtrükk - Film4, június 3. szerda, 21.55h

Grégoire (Pierre Richard), a pancser színész született balfácán, aki még a legelvetemültebb bérgyilkost is képes riválisnak nézni, ha egy szerepről van szó. Miután a folyosón tévedésből balra fordul, a filmszerep helyett egy gyilkosságot vállal el, melynek célpontja Otto Krampe, a fegyvercsempész milliomos. Grégoire meg sem áll a lányokkal teli tengerpartig, hogy leforgassa élete nagy filmjét. Méghozzá egy fordulatokkal teli akciófilmet, mit sem sejtve arról, hogy neki valóban meg kell ölnie valakit, nem is beszélve a gyilkos tekintetű bérgyilkosról, aki a sarkában lohol.

 

Veszedelmes viszonyok - Filmcafe, június 3. szerda, 22.55h

Stephen Frears filmje sokadik feldolgozása Choderlos de Laclos azonos című regényének, mely a múlt században tiltott olvasmány volt. Őszinte történet férfiak és nők cselszövéseiről, praktikáiról, szövevényes testi és lelki kapcsolataikról. Mindennek középpontjában a XVIII. század Franciaországának fülledt és romlott erotikája áll. Gyönyörű jelmezekben pompázó szereplők, az egzaltált, ugyanakkori rendkívül erotikus John Malkovich, a szépséges Michelle Pfeiffer, a fiatal, vonzó Uma Thurman remekül érzékeltetik e kor hálószobáinak, titkos budoárjainak történéseit. A gazdag és öntelt Merteuil (Glenn Close) fogadást ajánl a nőcsábász Valmontnak (John Malkovich). A feladat: elcsábítani az erényes, de gyönyörű Madame de Tourvelt (Michelle Pfeiffer). Ám Valmont csapdába kerül, mert áthágja azt a szabályt, melyet a legfontosabbnak tartott: "Soha ne légy szerelmes!"

 

Kaméleon - RTL Klub, június 3. szerda, 23.30h

Farkas Gábor (Nagy Ervin) hivatásos házasságszédelgő. A jóképű férfi magabiztosan hálózza be a magányos, csúnyácska, de gazdag nőket. Ígérgetésben, bókokban nincs hiány, és a végén mindig lelép a megtakarított pénzükkel. Egyik nap Gábornak elege lesz a rutinfeladatokból, a középszerű, butácska nőkből, igazi kihívásra vágyik. Találkozik a gyönyörű Hannával (Hámori Gabriella), a gazdag és híres balerinával, és elhatározza, hogy magába bolondítja a lányt. Hannánál azonban nem működnek a korábban jól bevált trükkök. Úgy tűnik, más stratégiára van szükség.

 

Beépített tudat - Film+, június 3. szerda, 23.30h

Pope (Ryan Reynolds), a CIA egyik legjobb ügynöke olyan információk birtokába jut, mellyel képes megfékezni a készülődő nukleáris támadást. Ám mielőtt ezt átadhatná feletteseinek, elkapják. Mikor kollégái rátalálnák, már csak egy módon tudnak hozzáférkőzni a Pope által megszerzett információhoz. A haldokló Pope tudatát át kell ültetniük egy másik ember fejébe. Az egyetlen személy, aki képes befogadni a férfi emlékeit és segíthet megfékezni a katasztrófát, Jericho (Kevin Costner), a féktelen bűnöző.