A legendás kosarasra, Kobe Bryantre emlékezik a Sport1

A Los Angeles Lakers sztárjátékosa 2020. január 26-án szenvedett halálos helikopterbalesetet. A sportcsatorna most egy dokumentumfilmmel és az utolsó meccsével tiszteleg előtte.

Napra pontosan egy évvel ezelőtt, 2020. január 26-án halt meg egy tragikus helikopter-szerencsétlenségben Kobe Bryant ötszörös NBA-bajnok, a Los Angeles Lakers sztárjátékosa, aki alighanem a világ második legismertebb kosárlabdázója volt nagy példaképe (egyúttal örök riválisa), Michael Jordan után. Jordanhez hasonlóan ráadásul Bryant is belekóstolt a hollywoodi szórakoztatóiparba: 2018-ban Oscar-díjat is nyert a Dear Basketball című animációs kisfilmjével, és a Lucasfilm is róla mintázta A klónok háborúja című animációs film egyik szereplőjét, a K2-B4 nevű, T-szériás taktikai droidot.

Forrás: Lisa Blumenfeld/Getty Images

 

A Sport1 csatorna egy évvel a szomorú (és néhány részletét tekintve máig tisztázatlan) helikoptertragédia után most egy dokumentumfilmmel, és az utolsó, 60 pontos mérkőzésével tiszteleg az NBA-legenda Kobe Bryant előtt. A Kobe Bryant: Éveken át című film Bryant pályafutását mutatja be korabeli sportközvetítéseken és ritkán látható archív felvételeken keresztül, a középiskolai évektől kezdve egészen a csúcsig és a 2016-os visszavonuláséig. De megszólalnak benne korábbi csapattársai és egykori edzői is. Ezt a dokufilmet kedden 17:30-tól lehet megnézni a Sport1-en.

Emellett 23:15-től képernyőre kerül a Sport1-en Kobe Bryant felejthetetlen 60 pontos, 2016-os búcsúmeccse is, amikor a a Fekete Mamba a Los Angeles Lakers színeiben lépett pályára a Utah Jazz ellen.