A legjobb tévéműsorok szombatra

Szombaton kegyesek hozzánk a tévécsatornák, és igen sok jó film közül válogathatunk. Leadják például a zseniális Cloverfield Lane 10-et, de a retró jegyében újra megnézhetjük a Moulin Rouge-t is.


Truman show - TV2, július 7. szombat, 13.25h

Truman Burbank (Jim Carrey) nem is sejti, hogy békés szülővárosa egy óriási stúdió, melyet egy jó fantáziájú producer-rendező (Ed Harris) ötlött ki és vezet. Truman a műsor főszereplője - de nem tud róla. Élete egy véget nem érő TV show, melyben az ott élő és dolgozó emberek hollywoodi színészek és még a szüntelenül csacsogó felesége is szerződtetett színjátszó. Ám Truman idővel egyre többet tud meg.

Éjsötét árnyék - Cool, július 7. szombat, 18.15h

A Collins család Amerikába ment 1752-ben új életet kezdeni. Meggazdagodtak a halászatból, és kisvárost építettek Maine államban, ami a nevüket viseli. Két évtizeddel később Barnabas vezeti a birtokot, gazdagságánál csak a nők iránti vágya nagyobb. Ám elkövet egy hibát, összetöri egy boszorkány szívét, aki bosszúból elátkozza és élve eltemeti. Két évszázaddal később Barnabast véletlenül kiszabadítják sírjából. A férfi visszatér a régi birtokra, és találkozik a zavaros utódaival. Elhatározza, hogy visszaállítja családja hírnevét.

Madárfészek - Paramount Channel, július 7. szombat, 18.25h

Armand sikeres transzvesztita, éjszakai bárt üzemeltet Miami Beach-en. A show-műsorok sztárja Starina, azaz a tulajdonos szeretője, eredeti nevén Albert. Velük él Val, aki Armand kudarcot vallott heteroszexuális kísérletének gyümölcse. A fiú kiválasztottja Barbara, egy ultrajobboldali szenátor lánya. A szenátor kíméletlen harcot folytat a morális züllöttség ellen. Barbara boldogan invitálja szüleit Val-hoz és furcsa családjához. A szülőknek beadott mese szerint Armand görög diplomata, csakhogy nem mindenki értesül helyesen a mese részleteiről. Az eredmény: fergeteges félreértések és sziporkázó, csípős párbeszédek.

Die Hard - Drágább, mint az életed - Super TV2, július 7. szombat, 18.50h

Régi ismerősünk, a zsaru John McClane megtudja, hogy a fiát, Jacket letartóztatták Oroszországban. Bár elhidegültek egymástól, azonnal a segítségére indul, és Moszkvába utazik. Megdöbbenve szembesül azzal, hogy a fia beépített ügynökként azon dolgozik, hogy megvédje a kormány informátorát, Komarovot. A nézeteltéréseiket félretéve össze kell fogjanak, hogy kimenekítsék a férfit az országból, és megakadályozzák azt a bűntényt, amely katasztrófával fenyegeti a világot. Ehhez Csernobilon át vezet az út.

Comic strip - Képtelen képregény - Comedy Central, július 7. szombat, 20h

Két bohókás képregény-rajzoló nyugis mindennapjaiba alapos felfordulást hoz, amikor benyomul életükbe a harmadik, egy ellenállhatatlan egyéniségű lány személyében. Alyssa egyiküket sem hagyja érzéketlenül, s nemcsak "többirányú" vonzalmai, hanem viharos múltja is felkorbácsolja az eleddig rejtett indulatokat.

CBGB - Viasat6, július 7. szombat, 21h

Két csődeljárás után Hilly Kristal 1973-ban megvásárolja a New York-i Palace bárt. Az álma az volt, hogy egy színpadon hozza össze a country, a bluegrass és a blues műfaj - rövidítve CBGB -legjobbjait, aki eredeti zenét játszanak. Amikor nehézségekbe ütközött a zenekarok egyeztetése, Kristal megnyitotta a bár kapuit más műfajok előtt is. A CBGB végül így vált a földalatti rock 'n' roll és punkzene szülőhelyévé. Többek között olyan együttesek indultak innen, mint a Blondie, a Talking Heads és a The Police.

Moulin Rouge - Paramount Channel, július 7. szombat, 21h

Párizs, a századfordulón. Christian ragyogóan tehetséges, fiatal író, aki apja akarata ellenére Toulouse-Lautrec bohém körében tölti napjait. A festő vezeti be a Montmartre művésztársaságába, nem utolsó sorban pedig a mulatók csillogóan dekadens, féktelen világába, ahol szinte minden elképzelhető - kivéve az őszinte szerelmet. Christian azonban őrülten beleszeret Párizs leghírhedtebb mulatójának legünnepeltebb csillagába.

Sorsügynökség - TV2, július 7. szombat, 21h

David Norris, a fiatal, tehetséges politikus ígéretes jövő előtt áll. Ám találkozik a gyönyörű balerinával, Elise-zel, akibe beleszeret. Egy ilyen kapcsolat azonban nem illik a képbe. David azon veszi észre magát, hogy titokzatos erők próbálják eltérítenő őket egymástól. Megtudja, hogy a Sorsügynökség embereivel áll szemben, akiknek az a feladata, hogy a megfelelő mederbe tereljék az életét. David hamarosan döntés elé kerül, választania kell a karrierje és a boldogsága között.

Szigorúan piszkos ügyek - Film Mánia, július 7. szombat, 21h

A törvény ellentétes oldalain álló két férfi útjai, hasonló sorsuk miatt keresztezik egymást. Yan, még mielőtt végezne a Rendőrakadémián, besúgó lesz a Triádban. Egy évtizedes kemény munka eredményeként sikerül beépülnie a legnagyobb hongkongi Triádba. Ming, alig volt 18 éves, mikor a Triád főnökének megbízásából zsaru lesz. A Triád tagjairól ismert különleges információk segítségével rövid idő alatt a Bűnügyi Hírszerzési Hivatal főnökévé lép elő. Mindkét férfi kezdi úgy érezni, hogy a Jó és a Rossz között pokolbeli árnyékokká váltak, valós identitástudat nélkül. Egy végzetes éjszakán minden szál egy pontba fut: Minget azzal bízzák meg, hogy buktassa le saját Triád főnökét. Ahogy a művelet kibontakozik, mindkét oldal rádöbben, hogy tégla van köztük. A helyzet egyre súlyosbodik, Ming ráébred, hogy szigorúan piszkos ügyekbe keveredett. Kinevezése utáni első küldetése nem más, mint a tégla, azaz saját személyének leleplezése.

Nem vagyunk mi angyalok - Prime, július 7. szombat, 21h

Két jobb sorsra érdemes elítélt megszökik az Isten háta mögötti, különlegesen szigorúan őrzött börtönből. Az első feladat adott: megfelelő álruhára kell szert tenniük. Sikerül is jobb híján két csuhát szerezniük, s ettől kezdve papként fejtik ki "áldásos" tevékenységüket - ami egyáltalán nem gyerekjáték. De a második feladat még embert próbálóbb: át kellene kelniük a határ túloldalára vezető hídon, amit éjjel-nappal árgus szemekkel őriznek - kivéve, amikor a templomi körmenet áthalad rajta. Hőseinknek így mindenáron meg kell őrizniük jámbor egyházi küllemüket, ha a rájuk vadászó börtönőrök gyűrűjéből ép bőrrel akarnak szabadulni...

Szerelmes biciklisták - Duna World, július 7. szombat, 21.35h

András, Albert és Bence álmai valóra válnak, amikor biciklitúrára mennek a Balatonra. Napfény, vízpart, csinos lányok. András és öccse Bence ugyanannak a lánynak csapják a szelet, Eszternek. András ráveszi öccsét, hogy mondjon le a lányról, akit egy este meghódít, ám másnap elhagy. Eszter a fiú után megy, de András elküldi.

Hitchcock és Tippi Hedren - Duna Tv, július 7. szombat, 21.45h

Alfred Hitchcock pályafutása csúcsán volt az 1960-as évek elején. A Psycho sikere után hírneve az egekig szárnyalt. A világhírű rendező az ambíciózus új filmjéhez, A madarakhoz keres női főszereplőt. Mindenki meglepetésére egy ismeretlen divatmodellre, Tippi Hedrenre esik választása. Hitchcock szinte rögeszmésen igyekszik a harmincéves, szőke nőt olyan tökéletessé formálni, amilyennek elképzelte, titokban arról álmodva, hogy elnyeri szerelmét. Ez a megszállottság mindkettőjük pályafutására kihatással lesz.

Drakula - AMC, július 7. szombat, 22h

Drakulát, a véreskezű vajdát évszázadokkal ezelőtt eltemették, teste mégsem omlott porrá. Hírlik, hogy sírjából éjjelente borzongató kalandra indul és harapása után mind többen csatlakoznak a temetők mélyén bolyongó vámpírok seregéhez. A félelmetes teremtményt emésztő vágyakozás gyötri elhunyt hitvese után. Egy napon a kastélyba vetődő idegen medáljában meglátja egy lány arcképét, aki kísértetiesen hasonlít egykori asszonyára és útra kel, hogy megkeresse a gyönyörű lányt. London lakói azonban nem készültek fel a pokoli teremtmény érkezésére.

Több mint testőr - RTL Klub, július 7. szombat, 22.10h

Frank Farmer (Kevin Costner) olyan ember, aki hisz a fegyelemben. Az egykori titkos ügynök profi testőrként dolgozik, és szakmájának egyik legjobbja. A sors egy nap összehozza Rachel Marronnal (Whitney Houston), a népszerű popsztárral. A fiatal énekesnő felfelé ívelő karrierjét úgy tűnik, semmi sem állíthatja meg, de ezért el kell viselnie a sikerrel járó kényelmetlenségeket: a menedzsert, az újságírókat, a kísérőszemélyzetet, és természetesen a rajongókat, akik közül az egyik őrült levelekkel zaklatja a sztárt. Rachelnek testőrre van szüksége, és mivel Frank Farmer a legjobb a szakmában, őt kéri fel a nő a veszélyes feladatra.

A part - Viasat6, július 7. szombat, 23.15h

Richard, azért utazik el Thaiföldre, hogy valami kalandosra, igazira bukkanjon. Egy olcsó bangkoki szállodában megismerkedik két franciával, Etienne-nel és Francoise-zal, valamint egy idősebb világutazóval, Daffyvel, aki egy titkos sziget valószínűtlen történetét mondja el Richardnak. A fiú rábeszéli Francoise-t és Etienne-t, hogy együtt induljanak útnak a szigetre, melyet Daffy térképe alapján akarnak megtalálni. Mikor elérik úticéljukat, hozzájuk hasonló utazók kis közösségét találják a szigeten.

Cloverfield Lane 10 - TV2, július 7. szombat, 23.30h

Egy nő egy szörnyű baleset után egy pincében tér magához, és attól fél, hogy elrabolták. "Fogvatartója", aki fel van készülve a világvégére, azt állítja, hogy megmentette a nő életét, mivel borzalmas támadás érte a Földet, és emiatt a külvilág már lakhatatlan...

Minden azzal kezdődött - M2, július 7. szombat, 01.05h

Ben (Robert De Niro), az elkeseredett filmproducer a kétségbeesés szélén áll. Képtelen megbarátkozni a gondolattal, hogy karrierje leáldozóban van, különösen, hogy nemcsak a munkájában, hanem a második házasságával is gondjai vannak. A nehézségek ellenére megpróbálja túlélni a forgatást, napról napra, jelenetről jelenetre megküzd a tébolyult rendezővel, a pofátlan színésszel (Bruce Willis) és a semmirekellők csapatával. A hab a tortán, hogy a hollywoodi sztár, Sean Penn sem könnyíti meg a dolgát.