A legmegdöbbentőbb halálesetek kedvenc sorozatainkból

Csak az kattintson, aki nem fél a SPOILERektől, mivel kíméletlenül eláruljuk öt sorozat legsokkolóbb fordulatát – és még csak azt sem mondhatjuk meg előre, melyik ötét, hiszen már az is spoiler lenne… Ja, és a nyitókép csak illusztráció!

És egyszer csak…: Mr. Big

A legfrissebb, forgatókönyvírók által elkövetett gyilok, ami megrázta a világot, múlt csütörtökön történt, amikor a Szex és New York-folytatás rajongói azzal voltak kénytelenek szembesülni, hogy Carrie férje, John James Preston, azaz ahogy mindenki hívta,

Mr. Big szívrohamot kapott pelotonozás közben

(ez a spinninggép egy változata, amely azt is lehetővé tesz, hogy az előfizetők sportolás közben streameljék az edzést).

Forrás: HBO GO


Az összetört szívű rajongókat valószínűleg nem vigasztalja, de vicces adalék, hogy az esetet követően a Peloton cég kiadott egy közleményt (majd egy fergeteges reklámot is készítettek), amelyben leszögezték, hogy Big halálának semmi köze nem volt a sporteszközhöz. A tragédiát véleményük szerint minden bizonnyal az okozta, hogy a férfi olyan életmódot élt, amelynek szerves része volt a koktélozás, a szivarozás és a nagy, véres steakek fogyasztása. Arról, hogy a széria alkotói milyen furfangos trükkökkel akadályozták meg, hogy a bombarobbanással felérő fordulat kitudódjon, ebben a cikkünkben írtunk korábban (ahogy arról is, hogy a dolgot igazából már maguk az alkotók és a színésznők elspoilerezték pár éve).

Breaking Bad: Jane Margolis

Jellegénél fogva a drogkotyvasztó rákbeteg kémiatanár és szárnysegédje kalandjai során rengeteg erőszakos halálesettel találkozhattunk a sorozat öt évada folyamán, de talán egyik sem volt olyan szívszorító, mint Jesse barátnőjének, Jane-nek a halála. Miután a lány túladagolja magát heroinnal, nem más hagyja belefulladni a saját hányásába (ahelyett, hogy segítene rajta), mint a főhős, Walter White. Szóval Jane Margolis halála nemcsak azért tragédia, mert a lány az életét vesztette, Jesse pedig siratja, hanem azért is, mert itt kaphattunk először ízelítőt abból, milyen mélyre képes süllyedni Walter. Jane halála egyébként Ezek voltak kedvenc sorozataink legrosszabb epizódjai című cikkünkben is felmerült.


The Walking Dead: Glenn Rhee

Ahogy korábban a Lost – Eltűntek, majd később a Trónok harca, a The Walking Dead mindig is arról volt híres, hogy alkotói gátlástalanul kicsinálták bármelyik közkedvelt hőst, ha úgy hozta a kedvük.

De talán az összes haláleset közül a Steven Yeun által alakított karakteré volt a legkiakasztóbb – esetlegessége és teljes értelmetlensége miatt.

A képregényeredeti olvasói persze már előre tudták, hogy mi fog következni, de amikor adásba került a posztapokaliptikus zombis sorozat hetedik évadának nyitóepizódja, a csak a szériát követő rajongók egy emberként hördültek fel. Szinte mindenki egyetértett abban, hogy a gyilkosság ábrázolása még a The Walking Dead szintjéhez mérten is túl szemléletes volt – sokak szerint pedig akkor kezdett hanyatlani a ma már egyre kevésbé népszerű sorozat.



Trónok harca: Daenerys Targaryen

Ned Stark lefejezését követően mindenki (egykori) kedvenc fantasyszériájában hagyománnyá vált, hogy az alkotók – a két utolsó, csonka szezont leszámítva – minden évad utolsó előtti epizódjában előrukkolnak valami igazán megdöbbentővel: ami általában egy vagy több (esetleg egy rakás) szimpatikus figura halálát jelentette. Szóval a Vörös Násztól kezdve az ártatlan kislány, Shireen Baratheon értelmetlen feláldozásán át Rickon pusztulásáig

csak a Trónok harcából össze lehetne állítani egy teljes listát sokkoló halálesetekből.

Mi azonban azért választottuk Daenerysét, mivel annak ellenére, hogy az alkotás nyolcadik, befejező évadára egyértelmű minőségromláson esett át, a finálénak az a pillanata, amikor Havas Jon annak ellenére megöli az önmagából kifordult, hatalmi tébolyában szinte őrjöngő nőt, hogy szerelmes belé, a teljes sorozat egyik leginkább szívet tépő mozzanata.

„Te vagy a királynőm, most és mindörökké”

– mondja neki, miközben szíven szúrja, és szem nem marad szárazon.



A viszony: Alison Bailey

A Showtime sorozatának (amely nálunk az HBO GO-n látható) váratlan fordulata azért volt annyira letaglózó, mert nem egy Trónok harca- vagy The Walking Dead-féle szériáról van szó, amelyben csak úgy hullanak a kevésbé fontos és a fontos szereplők is, hanem egy karakterdrámára épülő nívós szappanoperáról, amelytől egyáltalán nem várná a néző, hogy derült égből villámcsapásként kicsinálják benne az egyik központi karaktert.

Másrészt az erőszak olyan váratlanul tört ki a szóban forgó jelenetben, hogy nincs olyan rajongó, aki ne kapott volna sokkot.

A drasztikus megoldásra egyébként azért volt szükség, mert az Alisont alakító színésznő, Ruth Wilson távozni akart a sorozatból. Mivel az alkotók ezt már az érintett (negyedik) évad megírása előtt tudták, eleve így alakították az eseményeket, és nem váratlan döntés volt (a számukra legalábbis). De ők is érezhették, hogy átléptek egy határt, és minden bizonnyal ezért adták a karakter szájába a lenti jelenetben elhangzó búcsúmondatokat.


(via US Magazine)

 

A SZESSÖN legújabb részében kiderül, mennyire van a vérében Lady Szomjasnak a kubai ritmus és a latin lüktetés.