A legnagyobb tabukról szól a Spektrum új sorozata

A hatrészes, Tabukról tabuk nélkül – Beszéljük meg! című műsor Thuróczy Szabolccsal készült, aki nem csak beszélget az interjúalanyokkal, de ötleteivel is segítette a műsorkészítőket.

Személyes történeteken keresztül mutat be drámai tabutémákat a Spektrum új, saját gyártású sorozata, a „Tabukról tabuk nélkül”. Halál, gyász, függőségek, szexuális identitás és vágyak, atipikus családok, eltitkolt családi és múltbeli közösségi bűnök. Ezek közül akár többel is testközelből találkozunk életünk során, de nem, vagy csak ritkán, nagy nyilvánosság előtt pedig egyáltalán nem beszélünk róluk – egészen mostanáig.

Thuróczy Szabolcs; Forrás: Spektrum

 

Október 27-től ugyanis ezekkel a tabukkal nyíltan foglalkozik a Spektrum új, hatrészes sorozata. Házigazdája napjaink egyik legnépszerűbb színésze, a Magyar Filmkritikusok Díjával elismert Thuróczy Szabolcs, aki amellett, hogy beszélgetőpartnere az egyes találkozásoknak, ötleteivel is segítette a műsorkészítőket. A Spektrum reklám és megszakítás nélkül vetíti a sorozat valamennyi epizódját.

Legmélyebb titkaink: halál, drog, ital, melegek, swingerek, transzneműek, gyilkosság, örökbefogadás
A „Tabukról tabuk nélkül” olyan témákat választott, amelyekről nem akarunk tudni, pedig minden ott zajlik előttünk, olykor a saját családunkban, vagy közvetlen környezetünkben. A Spektrum olyan embereket keresett meg, akik vállalták, hogy titkaikról, nyomasztó múltjukról, szenvedélyükről őszintén, a kamerák előtt beszéljenek. Hogyan él ma egy fiatal meleg pár vidéken? Mi zajlott le a papban, aki a misebor túlzott fogyasztásától alkoholista lett? Miért vállalja arcát és nevét egy swingerpár? Kik foglalkoznak a testünkkel, amikor meghalunk? Miben veszünk részt, amikor azt mondjuk, részvétem?


A hatrészes saját gyártású műsor minden epizódja egyórás, és egy-egy tabunak számító témát mutat be személyes sorsokon keresztül. A sorozatban összesen 40 történetet ismerünk meg, amelyek főszereplői valódi emberek, valódi beszélgetéseket hallunk, valódi környezetben (otthon, swingerklubban, krematóriumban, kórházi viziten, munka közben, családi körben, füves bárban, fegyintézetben, terápiás beszélgetésen, focipályán). A hangsúly azonban mindvégig azon lesz, hogyan birkózott meg az illető a titkával, hogyan dolgozta fel a traumát, milyen kiutat, kapaszkodót talált.


Az első rész témája a halál - premierjét a halottak napjához igazította a csatorna: a bemutató október 27-én pénteken lesz, este 22 órától.