A legszebb karácsonyi ajándék: 20 év után folytatnák a Szomszédokat!

Nemcsák Károly ismét gazdagréti Batman lehet, de Trokán Péter is visszatér. Ábel Anita viszont nem akarja eljátszani Julcsit, hiába hozott neki ismertséget a karakter.

Hetek óta keringett már a pletyka, hogy Bujtás János, a Szomszédok egykori társrendezője feltámasztaná a kultikus tévésorozatot. Az 1987 és 1999 között kéthetente csütörtökönként jelentkező teleregény 331 epizódot (magyar szóhasználatban: fejezetet) élt meg, de a mai napig nagyon népszerű. A folytatás híre ma, december 13-án robbant bombaként, amikor a Bors és a HVG is írt megírta, hogy ha tényleg lesznek új epizódok, abban Ábel Anita (akit gyerekszínészként anno pont Bujtás hozott be a sorozatba) már nem szeretné eljátszani Mágenheim Julcsit.

Bujtás János viszont már egy héttel ezelőtt kirakott néhány forgatási képet a Facebook-oldalára. A hangulatos werkfotók tanúsága szerint az alábbi szereplők fognak visszatérni – ha nem is új részekben, de egy megemlékezős műsorban mindenképpen:

  • Nemcsák Károly, azaz Vágási Feri. Vajon az irodájában még mindig Microsoft Windows 95 fut a gépén, vagy azért lecserélte az elmúlt 20 évben? 
  • Trokán Péter ismét Szelényi János erdőmérnököt alakítja – ráadásul a forgatási képeken pont Lenke néniék régi, Lantos utcai lakásában áll Gazdagréten (ami a valóságban a Csiki-hegyek utca 1.)
  • Epres Attila ismét Laci lesz, aki a jelek szerint 20 évvel később is presszót vezet.
  • Borbély László is visszatér: ő volt Rezső, Laci egyik vicces pincére.
  • Frajt Editről is tett ki képet a rendező, vagyis könnyen lehet, hogy Mágenheim Juli is visszatér.
  • Pásztor Erzsi pedig már korábban is jelezte, hogy örömmel folytatná a sorozatot, ami lássuk be, Janka néni gúnyos megjegyzései nélkül valóban nem lenne az igazi!

Különleges pillanatokat éltünk ma át! 20 év után újra forgattunk a Szomszédok szereplőivel! A forgatást folytatjuk...

Közzétette: Bujtás János – 2019. december 2., hétfő

A Szomszédok folytatásának lehetőségét Bujtás János már novemberben meglebegtette a Facebook-oldalán. Akkor Ábel Anita, aki Mágenheim Julcsiként szinte a szemünk előtt nőtt fel a teleregény epizódjaiban, egy kedves hangú kommentben végül visszautasította a visszatérés lehetőségét:

Drága János, lehet nem leszek népszerű, én úgy gondolom ez a sorozat ‘99-ben befejeződött. Számomra mindenképp, ez egy kerek történet volt, egy csoda akkor, hogy 13 évig az emberek életében voltunk, és valahol az emberek a mi életünkben! Boldog vagyok, hogy ilyen színészóriásokat ismerhettem meg, és ha gyerekként akkor nem is tudtam igazán értékelni, most 44 évesen tudom milyen ajándék volt ez a sorstól! Sok sikert kívánok a folytatáshoz, ha valóban lesz, de ebből a társulatból én 1999-ben kiléptem! Úgy érzem a tisztesség úgy kívánja, hogy ezt leírjam! ❤️ Örökké kellemes nosztalgiával fogok ezekre az időkre gondolni! Ölelek mindenkit❤️

ÉVFORDULÓK Emlékszem a napra, amikor Horváth Ádámmal a Főiskola épületéből jöttünk ki. „...van egy biztató sorozat terv...

Közzétette: Bujtás János – 2019. november 20., szerda