A Meghökkentő mesékből is remake készül

A Twin Peaks, az X-akták és a Mesék a kriptából után újabb kultsorozat támadhat fel.

30 évvel azután, hogy 1988-ban véget ért a Meghökkentő mesék tévésorozat, ezt is leporolják, akárcsak korábban az X-aktákat, a Twin Peakst vagy a Mesék a kriptábólt (bár az utóbbit M. Night Shyamalan jogi bonyodalmak miatt valószínűleg már nem fogja tudni megcsinálni a TNT csatornának). A brit Independent Television (ITV) a saját régi kultsorozatát, az eredetileg Roald Dahl's Tales of the Unexpected címen futó szériát támasztaná most fel, amiben minden epizódban valami groteszk, nem ritkán krimibe vagy horrorba hajló történet bontakozott ki.

Ezeket ráadásul olyan legendás brit színészek mutattak be, mint a Poirot-filmek összetéveszthetetlen főszereplője, David Suchet vagy a Harry Potter-filmekben is látott Jim Broadbent és Michael Gambon. Én ugyan személy szerint már nem nagyon emlékszem ezekre, de az intróból és a végefőcímből örökre megjegyeztem az Anglia-zászlós lovagot, mert gyerekként ez tetszett a legjobban:

Deadline magazin úgy tudja, hasonló kaliberű sztárokkal készülnének az újabb epizódok is, és a Roald Dahl szellemi örökségét gondozó Roald Dahl Story Company, valamint a The Ink Factory már felvett néhány forgatókönyvírót, hogy Dahl eredeti Meghökkentő mesék-történetei alapján találjanak ki vadonatúj, de a régi sorozathoz hangulatilag jól illeszkedő epizódokat. Konkrét neveket azonban egyelőre nem árultak el. (via Digital Spy)