A romantikus filmek etalonja vasárnap este a tévében!

A szív hídjai az egyik legszebb filmalkotás a szerelemről, és vasárnap este újra elalélhatunk rajta. De levetítik A falut a fiatal Joaquin Phoenix-szel és A gépészt a zseniális Christian Bale-lel.

Star Wars: Az utolsó Jedik - RTL Klub, december 8. vasárnap, 20.05h

A Star Wars: Az utolsó Jedikben a Skywalker saga folytatódik. Az ébredő Erő hősei a galaxis legendás alakjaival indulnak nagyívű kalandra, s közben nem csak az Erővel kapcsolatos ősi rejtélyekre találnak választ, hanem megdöbbentő múltbéli titkokra is fényt derítenek.

A setét torony - TV2, december 8. vasárnap, 21h

Léteznek más világok is.
Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O'Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul.
A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki.
A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatják meg a feketébe öltözött világpusztító tervének valóra válását.

Förtelmes főnökök - Cool, december 8. vasárnap, 21h

Dave Harken (Kevin Spacey) megalomán marketinges, Dr. Julia Harris (Jennifer Aniston) szexmániás fogorvos, Bobby Pellitt (Colin Farrell) pedig mindent tönkretesz maga körül. Ők hárman a világ legutálatosabb főnökei. Kurt (Jason Sudeikis), Nick (Jason Bateman) és Dale (Charlie Day) a szenvedő alkalmazottak, akik felbérelik Jonest (Jamie Foxx) három piszkos munkára. Jones azonban csak tanácsadóként hajlandó közreműködni, és azt tanácsolja, egymás főnökeit tegyék el láb alól. Az amatőr banda a sorozatokból vett fogásokkal vág neki a feladatnak.

A falu - Filmcafe, december 8. vasárnap, 21h

Izolált kis közösség éldegél egy erdei kis faluban, ahol titokzatos lényektől tartanak. Ők azok, akikről nem beszélnek és a béke érdekében a falubeliek nem mennek az erdőbe, a teremtmények pedig nem jönnek be a faluba. Egy fiatalember, Lucius Hunt (Joaquin Phoenix) egy napon azonban azzal a tervvel áll elő, hogy az erdőn át bemenne a városba, ahonnan gyógyszereket hozna a falunak. A hiedelmekben hívő, maradi közösséget felbolygatja az ötlet és hamarosan elszabadul a pokol. M. Night Shyamalann (Hatodik érzék, A sebezhetetlen) filmjének főszereplői John Hurt, Sigourney Weaver, Bryce Dallas Howard és Adrien Brody.

Szárnyas fejvadász 2049 - Viasat3, december 8. vasárnap, 21h

Bár az alkotók az új történetet hét lakat alatt tartják, azt már tudjuk, hogy minden idők talán legnagyobb legendájú sci-fi/akciófilmje jó kezekben van: a producer az első rész rendezője, Ridley Scott, a rendező pedig az utóbbi évek legnagyobb meglepetéseit készítő kanadai Denis Villeneuve.Már maga a sztárszereposztás is fantasztikus filmmé teszi az új Szárnyas fejvadászt: minden esély megvan rá, hogy a Budapesten forgatott új rész felnő az elsőhöz, és maga is legendává válik.

Bridget Jones babát vár - SuperTV2, december 8. vasárnap, 21h

Miután szakított Mark Dacyval, Bridget Jones "boldogan él, amíg meg nem hal" terve nem igazán úgy alakult, mint várta. Negyvenes szingliként úgy dönt, hogy hírproduceri munkájára koncentrál, és régi és új barátokkal veszi körül magát. Most az egyszer Bridget teljesen ura a helyzetnek. Mi baj lehet?
Ám Kupidó közbelép, és Bridget megismerkedik egy Jack nevű, jóképű amerikaival, aki úgy udvarol, ahogy Mark Darcy soha. És jön a váratlan fordulat: hősnőnk teherbe esik, de van egy bökkenő: csak 50 százalékos bizonyossággal tudja a babája apjának kilétét...

Fitzcarraldo - Duna Tv, december 8. vasárnap, 22.35h

Élt a század elején, az Amazonas vidékén egy ír származású megszállott operarajongó, Brian Sweeney Fitzgerald. Mivel a neve kimondhatatlan volt a helybeliek számára, ezért egyszerűen csak Fitzcarraldónak hívatta magát. Arról álmodott, hogy operaházat építtet a dzsungel mélyén... Fitzcarraldo elhatározza, hogy a megközelíthetetlensége miatt eddig ki nem használt kaucsuklelőhelyet "meghódítja". A vállalkozásból remélt milliókat egy operaház építésére fordítaná a dzsungel mélyén, hogy rávegye Carusót, lépjen fel az őserdei Iquitosban...
Sokak szerint Fitzcarraldo Herzog alteregója. Mindketten megszállottak és mindketten valóra váltják a lehetetlent.
A Fitzcarraldo c. játékfilm 1982-ben Cannes-ban mélátn elnyerte a legjobb rendezés díját.

Aljas nyolcas - Film+, december 8. vasárnap, 23h

Az Aljas nyolcas főhősei sokat próbált fejvadászok, akik az amerikai polgárháborút követő időszakban találkoznak egymással Wyoming erdős vidékein. Egy kemény hóvihar elől menekülve kénytelenek egy helyen meghúzni magukat, a kényszerű összezártság eredménye pedig ármány és intrika. Vajon túlélik-e a vihart az egymás megtévesztésével és átverésével boldogulni próbáló hét(nyolc)próbás gazemberek?

A gépész - Filmcafe, december 8. vasárnap, 23.05h

Trevor Reznik egy éve nem aludt már rendesen. Álmatlansága azonban nem szokványos inszomnia, hiszen folyamatos ébrenléte nem más, mint szakadatlan rémálmok sora, melyekben megdöbbentő paranoiák, bűnök, szorongások kísértik. Éjszakáit vagy a repülőtéri kávézóban tölti Marie-val, a felszolgálólánnyal, vagy egy prostituáltnál, Stevienél, akinek ő a legrendszeresebb kuncsaftja. Egy ideje azonban Trevorral egyre furcsább dolgok történnek. Ki hagy kódolt üzeneteket a lakásán? Miért kezd Marie egyre inkább hasonlítani az anyjára? Miért nem szólt neki Stevie arról, hogy jól ismeri új munkatársát, Ivánt? És egyáltalán, ki valójában Iván? A férfi egyre zavaróbb és nyugtalanítóbb, mintha állandóan őt figyelné. Mi történik vele tulajdonképpen? Összeesküvés áldozata lett vagy az egész csak meggyötört elméjének képzelgése?

Legénybúcsú - Humor+, december 8. vasárnap, 23.15h

Rick Gassko (Tom Hanks) nem kis meglepetést okoz három barátjának, amikor bejelenti, hogy házasságra adta a fejét. A jó barátok elhatározzák, hogy egy zajos, alkoholtól, hangos zenétől és belevaló lányoktól sem mentes legénybúcsún még egy nagyot mulatnak együtt. Miközben lelkesen készülnek a nem mindennapi estére, a menyasszony apja, Mr. Thompson mindent megtesz azért, hogy meghiúsítsa a közelgő frigyet. Rábeszéli egy fiatal barátját, hogy üsse ki Ricket a nyeregből. Cole (Robert Prescot) minden szervezőkészségét latba veti, hogy a legénybúcsú szépreményű tervei a lehető legrosszabban süljenek el.

Horrorra akadva, avagy tudom, kit ettél tavaly nyárson - Paramount Channel, december 8. vasárnap, 23.15h

Én tudom, hogy mit tettél a mátrixban tavaly nyáron a hatodik érzékeddel. Avagy itt egy kis sikoly, ott egy kis ideglelés! Népszerű horrorfilmeket parodizál fergeteges humorral a művéres vígjáték. Hat jó barátot kerget halálra egy sorozatgyilkos, aki egyesíti magában az összes stílusos kegyetlenséget. Ráadásul a média is üldözi őket egy kotnyeles riporternő, Gail (Cheri Oteri) személyében. Az elmúlt évben, pontosan Halloween éjszakáján történt autóbaleset apropóján kezdődik a testhőmérséklet visszaszámlálása: mínusz egy, mínusz kettő.

A szív hídjai - Prime, december 8. vasárnap, 23.20h

Carolyn és Michael édesanyjuk halála után hazaérkeznek Madison Countyba. Döbbenten értesülnek anyjuk végakaratából arról, hogy nem az édesapjuk mellé kívánja temettetni magát, hanem úgy rendelkezett, hogy hamvait vessék a híd alatti patak vizébe. A hagyatékot rendezgetve különös, szívszorító történetre derül fény. Évekkel korábban, 1965-ben, Francesca férje és gyerekei egy távoli vásárra utaztak. Ezalatt egy idegen férfi vetődött a farmra, és útbaigazítást kért a nőtől: a közeli Rosamunde-hidat kellett lefotóznia a National Geographic magazin részére. Beszélgetésbe elegyedtek, s a romantikus, más életről ábrándozó asszonyban mély vonzalom ébredt a fotós iránt. A rövidke négy nap alatt, amit együtt töltöttek, Francesca élete legnagyobb szenvedélyét élte át, amelynek történetét naplójában írta meg.

Stigmata - Moziverzum, december 8. vasárnap, 23.25h

Andrew atya (Gabriel Byrne) a Vatikán egyik szaktekintélye, a megmagyarázhatatlan csodákkal foglalkozik. Brazíliába küldik, ahol egy kisváros templomában könnyezni látták a szentek szobrait. Közben Amerikában furcsa dolgok történnek egy egészen nyugodt, mindennapos lánnyal. Frankie (Patricia Arquette) először orvosokhoz és pszichológusokhoz fordul magyarázatért. Testén kiütköznek Krisztus szenvedésének jegyei, a stigmák. Az egyház Andrew atyát értesíti. A lánnyal való találkozáskor a pap megérzi a fenyegető, ellentétes erőket. Nyomozása során kétezer éves imaszöveg kerül elő, amely mintha korunk emberét figyelmeztetné valami közelgő tragédiára.