A Sherlock sztárja először beszélt hőstettéről

Benedict Cumberbatch-ről még a nyár elején derült ki, hogy megmentett egy biciklis futárt, akit négyen támadtak meg – most egy talkshow-ban mesélt az esetről.

Az angol színész éppen az Egyesült Államokban tartózkodik, mivel nemrég volt az Emmy-díjátadó, ahol Patrick Melrose című sorozatával volt esélyes (sajnos végül nem nyert trófeát), így el tudott látogatni Ellen DeGeneres beszélgetős műsorába is, ahol a műsorvezető először agyondicsérte a sztár Patrick Melrose-ban nyújtott teljesítményét (a szériát mi is szerettük – kritika itt), majd rákérdezett a nyári életmentésre.

Benedict Cumberbatch a Patrick Melrose-ban. Forrás: Sky Atlantic / Showtime

 

Cumberbatch először is elmesélte, hogy az eset – annak ellenére, hogy júniusban kapott nyilvánosságot – még múlt novemberben történt, egy nagyon hideg napon, amikor arra lett figyelmes, hogy egy biciklis futárt körbeáll néhány fickó, ezért megállította az Ubert, amiben ült, hogy közbelépjen.

Annak idején a sztárt kvázi hősnek kiáltották ki, de ő most nagyon szerényen próbálta kisebbíteni az érdemeit, és azt mondta, csak megpróbálta lecsillapítani a kedélyeket, és elmagyarázni azoknak „a kölyköknek”, akik megpróbálták kirabolni az ételkiszállító cég futárát, hogy nyugodjanak meg. A tettesek egyébként elszeleltek a helyszínről, így a rendőrség azóta sem tartóztatott le senkit az ügyben.

Cumberbatch azt is elmondta, talán kissé túl vakmerően cselekedett, mert nem gondolt bele, hogy akár kés vagy sav is lehet a támadóknál (Londonban ugyanis az utóbbi években aggasztóan elszaporodtak a savas támadások), de megpróbálta egyúttal a forgalmat is megállítani, így az eseményeknek lett egy csomó szemtanúja, ami adott némi biztonságot. A sztár ezenkívül DeGeneres faggatózására kénytelen volt elmondani: annak ellenére, hogy a férfi korábban azt állította, ő is segített az életmentésben a színésznek, az Uber-sofőr valójában az autóban maradt.


(via BBC)