A szombati tévéműsorra tényleg nem lehet panaszunk

Galaxis útikalauz stopposoknak, Dirty Dancing, A bakancslista, Eredet, Kill Bill 2., Pillangó-hatás, hogy csak a legjobbakat említsük.

Galaxis útikalauz stopposoknak - RTL Klub, május 23. szombat, 11.30h

A földi Arthur Dentnek (Martin Freeman) rossz napja van. A házát lerombolják, kiderül, hogy a legjobb barátja egy másik bolygóról jött, ráadásul a Földet egy hiperbekötőút építése miatt néhány percen belül megsemmisítik a vogonok. Dent egy törülköző és Ford Prefect (Mos Def) segítségével az utolsó pillanatban stopposként feljut a vogon hajóra és ezzel kezdetét veszi a fantasztikus űrodüsszea. Űrbéli kalandjai során Dent a tea automatának veszi a legnagyobb hasznát, ellentétben a Galaxis útikalauz stopposoknak című könyvvel, amely minden tudás és bölcsesség tárháza.

 

Műkedvelő műkincsrablók - RTL Klub, május 23. szombat, 16.10h

Charles (Morgan Freeman), Roger (Christopher Walken) és George (William H. Macy) hosszú évtizedek óta dolgozik biztonsági őrként a múzeumban. Ez idő alatt nemcsak életük részévé váltak a kiállítási tárgyak, de a szívükhöz is nőttek. A szeretett tárgyakat azonban veszély fenyegeti. Az új kurátor át akarja szervezni a gyűjteményt, és így a régi tárgyakat máshová szállítanák. A három öreg elhatározza, hogy megmentik az ereklyéket. Sajátos tervet dolgoznak ki, betörnek a múzeumba, és hamisítványokra cserélik ki az értékes tárgyakat. A műkedvelő műkincsrablók munkához látnak, ám az események nem a terv szerint alakulnak.

 

Góóól! - Film Now, május 23. szombat, 17.55h

Santiagónak (Kuno Becker), a szegény mexikói bevándorlónak minden vágya, hogy híres focista legyen. A tehetséges fiút hamarosan szerződtetik a rendkívül népszerű angol klubhoz, a Newcastle Unitedhoz. Santiagónak az új csapatában be kell bizonyítania, hogy megállja a helyét, csakhogy a riválisok között ez nem is olyan könnyű.

 

Négyen egy gatyában - RTLII, május 23. szombat, 18.50h

A négy barátnő először tölti külön-külön a nyarat. Amikor egy használt-ruhaboltban rábukkannak a farmerra, amely mind a négyükön tökéletesen áll, elhatározzák, hogy mindegyikük egy hétig hordja a farmert, megnézi, hogy szerencsét hoz-e, aztán továbbküldi a következő lánynak. Bár a kilométerek elválasztják őket, a négy barátnő mégis együtt tapasztalja meg az életet, a szerelmet és a veszteséget a nyáron, amely mindnyájuk számára feledhetetlennek bizonyul!

 

Ikrek - Prime, május 23. szombat, 18.55h

Julius (Arnold Schwarzenegger) és Vincent Benedict (Danny DeVito) különös ikertestvérek. Egy tökéletes gyermek létrehozásáért indult kutatási programnak köszönhetik létüket. Kettejük közül Julius a tökéletes atléta megtestesítője, az apró, tömzsi Vincent pedig a kakukktojás. Vincent árvaházba kerül, Julius pedig egy déltengeri szigetre, ahol a lehető legjobb oktatásban, neveltetésben lesz része. Vincent piszkos üzelmekbe keveredik és veszélyben az élete. Szerencsére Juliusnak akkora már tudomására jut, hogy van egy ikertestvére, s azonnal elindul, hogy felkutassa Vincentet.

 

Dirty Dancing - Piszkos tánc - TV2, május 23. szombat, 19.55h

1963 nyarán egy luxus-nyaralóhelyen tölti vakációját Baby, egy tizenhét éves lány, akinek életében a táncé a döntő szerep. Megismerkedik Johnny-val, a jóképű tánctanárral, akibe hamarosan fülig szerelmes lesz. Amikor Johnny-t faképnél hagyja a táncpartnere egy nagy verseny előtt, Baby veszi át a helyét, s kiderül, hogy remek kettőst alkotnak. Ám Baby szülei nem nézik jó szemmel a turbékoló párost és a lány apja mindent megtesz azért, hogy a fiatalokat szétválassza...

 

A sors kegyeltje - Sony Max, május 23. szombat, 20h

Michael McCann egy nap besokall. Elege van a világból, ezért visszavonul egy isten háta mögötti helyre, hogy egyedül, magányosan élje le hátralevô éveit. Egy éjjel beállít hozzá a kis árva Mathilda, akit a remetelelkű férfi azonnal a szívébe zár. A vonzalom kölcsönös, Mathilda is azonnal megérzi a felé irányuló szeretetet, és ragaszkodni kezd a férfihoz. Kettejük kapcsolata annyira erőssé válik, hogy Michael törvényesen is örökbe akarja fogadni a kislányt. A férfi csak a hivatalos eljárás során szerez arról tudomást, hogy a kislány apja egy ismert helyi politikus, aki szeretné megszerezni a gyermeket.

 

Rodin - Az alkotó - Duna Tv, május 23. szombat, 21.40h

Párizs, 1880. A 40 éves Auguste Rodin megkapja élete addigi legkomolyabb megbízását. Nekifog A pokol kapuja című monumentális alkotásnak, melynek néhány szobra, A csók és A gondolkodó legismertebb művei lettek. Életének társa évtizedek óta Rose Beuret, ám egy napon találkozik az ifjú Camille Claudellel. A tehetséges tanítvány hamarosan a segédje lesz, majd a szeretője. Szenvedélyes évek következnek a kölcsönös csodálat és bűnrészesség jegyében. Szakításuk után Rodin fáradhatatlanul dolgozik tovább. Egyszerre szembesül az elutasítással és a rajongással, melyeket szobrainak érzékisége provokál. Balzacot mintázó óriási szobra, melyet élete végéig nem ismernek el, minden kétséget kizáróan a modern szobrászat kiindulópontja. A Rodin általa alkotott szobrok jelentős része roppant érzéki, az általa megformált testek a maguk finomságával rengeteg mindent kifejeznek. A filmben miközben megismerjük Rodin életét, vívódásait, alkotói módszereit, a kor művészeti kontextusa is felvillan: megjelenik többek között Rilke és Stefan Zweig is.

 

A bakancslista - RTL Klub, május 23. szombat, 21.45h

A bakancslista azon dolgok sora, amelyeket az ember meg akar tenni az életben, mielőtt feldobná a bakancsot. Carter Chambers (Morgan Freeman) is kénytelen összeírni, amikor kórházba kerül. A milliárdos Edward Cole-t (Jack Nicholson), akit csakis a pénzcsinálás érdekel, szintén kénytelen szembenézni a véggel, és osztozni a kórházi szobán Carterrel. A két, egymástól teljesen különböző ember elhatározza, hogy hátralevő idejükben végrehajtják mindazt, amiről álmodoztak.

 

Eredet - TV2, május 23. szombat, 22.15h

A profi tolvaj bármit el tud lopni. Minél nagyobb mester a szakmájában, annál kevésbé lehet előtte akadály. Dom Cobb a legjobbak között is az első: ő mások álmait szerzi meg. Amikor áldozata éjszaka az álomfázisba jut, ő belopózik, és a legnagyobb értékekkel távozik. E tudás tette Cobbot az ipari kémkedés legkeresettebb bűnözőjévé és örökké menekülő, magányos férfivá. Most kap egy esélyt, hogy helyrehozza az összes régi hibáját, és visszaszerezze elveszett életét. Ehhez nem lopnia kell, hanem profi bandája segítségével visszatérnie az eredethez, és egy gondolatot elültetni valakinek a fejében. Ez lesz a tökéletes bűntény. De a legjobb tervet is keresztülhúzhatja, ha a kiszemelt áldozat maga is profi. Aki olyan veszélyes, amilyenről Cobb még csak nem is álmodott.

 

Kill Bill 2. - Mozi+, május 23. szombat, 23h

A Menyasszony végzett két egykori társával, majd tovább folytatja bosszúhadjáratát. A halállistáján Budd és Elle következik. Miután rendezi a számláját Bill öccsével és Elle-lel, aki a bérgyilkosokból álló csapaton belül a legfőbb vetélytársa volt, Mexikóba megy, hogy megtalálja utolsó áldozata rejtekhelyét. Már csak egyetlen cél lebeg előtte: megölni Billt, az egykori főnökét és szeretőjét, gyermekének apját. Közben kiderül, hogy lánya, akivel várandós volt a mészárlás idején, és azt hitte, hogy meghalt, mégis életben van.

 

Terepfutás - RTL Klub, május 23. szombat, 23.30h

Jim White (Kevin Costner) lecsúszott sportedző, aki kellemetlen modora miatt egy állásában sem tud megmaradni, ezért családjával folyton költöznie kell. Utolsó lehetőségként egy mexikói határon fekvő kisváros, McFarland nyújthat neki munkát. Az edző és családja először viszolyog az ottani körülmények miatt, azonban hamarosan megtalálják a közös nevezőt a lakosokkal, White pedig rájön, hogy az ültetvényeken dolgozó fiatal munkások az életvitelük miatt kivételes futóadottságokkal rendelkeznek.

 

Jack - M2, május 23. szombat, 00.40h

Pszichothriller egy sorozatgyilkosról. Jack Unterweger 11 prostituáltat gyilkolt meg Ausztriában, Voralbergben, Grazban és még más helyszíneken. Jack Unterweger irodalmár és igen sikeres nőgyilkos. A börtönben sokat olvasott, és megírta az emlékiratait. 15 év börtön után szabadul. A költő és rehabilitált nőgyilkos, Jack Unterweger hamarosan a berlini társasági élet állócsillaga lesz, és mégsem ereszti el a sötét múltja. Az egyik legnagyobb újság felkéri, hogy írjon az utcai prostitúcióról. Ha nem volna tehetséges költő, Bécs legsikeresebb stricije lenne. A sittes költő kint azonban elveszíti a varázsát. Jack tőkéje a csúnya múltja. Senki sem tudja elképzelni, mit jelent 15 év börtön, és azt sem, mennyire félnek a foglyok a szabadságtól. Díjak és jelölések: Austrian Film Award 2019 - a legjobb színészi alakítás díja: Johannes Krisc és a legjobb zene kategóriában: Oliver Welter, Herwig Zamernik

 

Pillangó-hatás - Prime, május 23. szombat, 00.50h

A pillangó-effektus elmélet szerint, ha egy pillangó megrebbenti a szárnyát Pekingben, az akár tornádót is gerjeszthet Amerikában. Világunkban minden mindennel összefügg, minden cselekedetünk alapjában változtathatja meg a jövőt. Még elképzelni is rémes, hogy mi lenne, ha valaki képes lenne a múltunkat megváltoztatni _ ez kiszámíthatatlan következménnyel járna jelenünkre nézve...Evan Treborn gyerekkorában számtalanszor elvesztette az öntudatát, élete egyes szakaszai sötét foltok csupán az emlékezetében. Amikor tudatánál volt, naplót vezetett és most, hogy felnőttként megpróbál visszaemlékezni a múltra, a naplója segít neki ebben. Miközben Evan lassan feltérképezi saját múltját, rájön, hogy egy különös adottság birtokában van: képes az időutazásra! Így visszatér a múltba, hogy helyrehozzon néhány baklövést, amelyek zsákutcába juttatták szeretett barátait. Ám amikor visszatér a jelenbe, rájön, hogy a múlt apró változásai nem javítottak a helyzeten, hanem még nagyobb problémákat okoztak a jelenben...

 

A Vaslady - RTLII, május 23. szombat, 00.55h

Margaret Thatcher (Meryl Streep) hosszú idő után úgy dönt, megszabadul néhai férje ruháitól. Fontos nap ez számára, és miközben a ruhákat válogatja, megrohanják az emlékek. A konzervatívok jelöltjeként 1959-ben jutott be az alsóházba. 1970-ben oktatásért és tudományért felelős miniszter lett Edward Heath kormányában. Öt évvel később már ő vezeti a Konzervatív Pártot. A kommunizmus elleni határozott kiállása miatt ekkortájt kezdik Vasladyként emlegetni. Azután 1979-ben győzelemre vezeti a konzervatívokat a választásokon, és ő lesz Nagy-Britannia első női miniszterelnöke.