A szuperhősjárvány már a Doktort is megfertőzte

A Doctor Who karácsonyi részében is űrlényektől mentik meg a világot - most egy szuperhős oldalán.

Idén sajnos nélkülöznünk kellett kedvenc Time Lordunkat, de kárpótlásként nem marad el a szokásos egy órás, karácsonyi epizód. A The Return of Doctor Mysterio (Doktor Mysterio visszatér) különlegessége, hogy felbukkan benne a Doctor Who-univerzum legelső szuperhőse: a Ghost (Szellem) nevű figura tipikus köpenyes-maszkos Superman-utánzat és lássuk be, elég bénán néz ki a műanyag jelmezében. (A Doctor Misterio egyébként a Doktor Latin-Amerikában használatos beceneve.)

Jövőre új társsal és teljes évaddal tér vissza a Doktor, egyúttal ez lesz a jelenlegi showrunner, Steven Moffat (aki a Sherlock társalkotója is) búcsúja a sorozattól. Végre. Mert amíg korábban kivétel nélkül emlékezetes történetekkel gyarapította a mitológiát (The Girl in the Fireplace, The Doctor Dances és a zseniális Blink), showrunnerként fokozatosan és kitartóan egy nagy trágyadombot csinált a sorozatból. Az erőltetett rejtélyeskedésnek az érthetőség látta kárát, egyre nevetségesebb és szánalmasabb “fordulatok” követték egymást, a színvonal gyalázatosan leromlott. Ám Peter Capaldi megjelenése és a kezdeti bukdácsolás után Moffat mintha megérezte volna a rajongók lincselési vágyát és nagyjából összeszedte magát (a Heaven Sent című epizód a legnagyobbakhoz méltó).

Az új showrunner Chris Chibnall (Broadchurch) lesz, aki 2018-tól egyengeti a Doktor útját. Tiszta lappal akar indulni, így valószínűleg új címszereplővel, más felfogásban folytatódik a világ leghosszabb tévésorozata.