A Trónok harcából kivágtak egy csomó tök jó dolgot

  • PORT.hu

Úgy tűnik, igazi Vörös Nász zajlott a vágószobában – ráadásul ahelyett, hogy a papírpoharat vagy a vizes palackot vágták volna ki, nagyon ígéretes jelenetek nem kerültek végül be a sorozatba.

A nagy vérengzésről ugyanaz a rendező, Miguel Sapochnik számolt be, akiről a múltkor megírtuk, hogy az egyik jelenettel, amit belerakott az egyik általa dirigált epizódba, mennyire kiakasztotta a két ötletgazda-showrunnert, D.B. Weisst és David Benioffot (erről itt olvashattok részleteket).

Sapochnik most azt árulta el, hogy az utolsó évad A hosszú éjszaka című epizódjában – ami a Mások ellen vívott végső küzdelmet mutatja be – lett volna egy nagyszabású harcjelenet a rémfarkasok részvételével.

„Egy csomó dolog lett volna még. A rémfarkasok támadása és más őrültségek.

De aztán elértük azt a pontot, hogy »ötven vérfarkas egy élőhalott sárkány ellen talán mégsem jó ötlet«” – mondta.

Havas Jon és Szellem nevű rémfarkasa. Forrás: HBO

 

A direktor persze hatalmasat tévedett, hiszen a rémfarkasok olyan nagy kedvencei voltak a nézőknek, hogy amikor a széria legvégén Havas Jon újra találkozott Szellemmel, sokan írták ki a Twitterre, hogy az egész epizódban az volt az egyetlen jó rész. Ezenkívül a vágóolló áldozatának esett még a hetedik évad végén Cersei vetélése, ami szintén fontos jelenet lett volna, mivel egy másik oldaláról mutatta volna be a karaktert az őt alakító Lena Headey szerint.

Miguel Sapochnik ezenkívül azt is elmondta, hogy Weiss és Benioff az utolsó szezonban történt halálesetekkel kapcsolatban is visszafogták.

A rendező ugyanis azt akarta volna, hogy Jorah már a fent is említett epizód legelején, a lovas támadásnál meghaljon, méghozzá gyorsan és kegyetlenül, hogy minél váratlanabb legyen, hogy a nézők arra gondoljanak, hogy ezután már tényleg bárki bármikor meghalhat.

Az ötletgazdák azonban megvétózták a tervet, mivel a nagy öldöklést a Harangok című részre tartogatták. Hát, nem ez volt az egyetlen rossz döntésük az utolsó évadban...


(via Consequence of Sound)

Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás