Alföldi Róbertnek volt egy különös talkshow-ja

A Lucifer lehet, hogy nem volt óriási siker, de visszanézve egy nagyon jó kísérlet és példa volt arra, hogy az emberek nem vevők a kereskedelmi tévén az ilyen szintű komolykodásra, inkább a könnyebben emészthető szórakoztatásra van igényük.

Itt vannak? Mi itt vagyunk. Remélem itt is maradnak! Dorka, az igaz, hogy te előző életedben róka voltál?

Ezt a döbbenetes reklámról visszatérő beköszönést Alföldi Róbert mondta a Lucifer című műsorában. Korábban összeszedtük azokat a műsorokat, amik annyira rossz nézettséget hoztak, hogy szinte egyből le is vették őket a képernyőkről. A kommentelők viszont felhívták a figyelmemet további produkciókra is, amik valahogy kimaradtak a gyűjtésből. Ilyen például a Lucifer, ami a TV2 egyik talkshow-ja volt még 2003-ban. Nem hinném, hogy akármilyen formában is a Heti Hetes kihívójának szánták, ugyanis nagyon más a hangulata a két produkciónak. De tény, hogy ez is 6 vendég plusz 1 műsorvezető felállásban zajlott. Az eszmecsere. Illetve voltak még extra sztárvendégek is. 

Forrás: YouTube

 

Viszont a megmondóemberek összetételéből is látszik, hogy ez nem az a fuldokolva röhögős show akart lenni. Udvaros Dorottya, Balázsovits Edit, Szervét Tibor, Szilágyi Tibor, Ganxsta Zolee, Erdélyi Zsolt Superman aktuális témája épp az volt, hogy van-e élet a halál után. Meg úgy a természetfeletti általában. Ezért kérdezte meg Alföldi Róbert Udvaros Dorottyát, hogy igaz-e, hogy ő róka volt. Erre Erdei Zsolt mesélte, hogy neki milyen élmény volt az, amikor elvitte a mentő, mert majdnem meghalt. Alföldi a sztoriban elejtett szavakat kiemelve megragadta a lehetőséget, hogy felkonferálja az extra vendéget, ami így hangzott:

Zsolt kicsit sípolt, Rock ’n Roll, de van valaki, aki meghalt és azóta ő viszont találkozik sokféle emberrel, meg máshogy látja a világot. Müller Péter.

A totál spiri és ezo témába még Popper Péter is becsatlakozott, így tényleg mély gondolatok és jelentőségteljes csendek lengték be a Lucifer stúdióját.  Szó volt a Paradicsomról, hogy onnan nem tűzzel, vassal lettünk kiűzve, hanem csak úgy, hogy elvették tőlünk annak a lehetőségét, hogy lássuk a Paradicsmot, mert amúgy most is abban élünk, csak van, aki ezt nem látja. Na, Alföldi gondolta megkérdezi Ganxsta Zolee-t, hogy látja-e a Paradicsomot, mire ő:

Persze, a paprika mellett közvetlenül.

Két kanyarral később már normálisan is válaszolt erre a kérdésre, miután Szilágyi Tibor elmondta, hogy az édesanyja születésnapján jár ki a temetőbe, és még azt is mondja neki a sírjánál, hogy Isten éltessen, illetve Szervét Tibor elárulta, hogy a nagyija halála után az egyik barátjánál leesett egy kis bohóc a polcról, mert megbeszélték, ha elmegy a túlvilágra, akkor onnan üzen. 

A műsort így utólag simán lehet szürreálisnak minősíteni, mert valahol tényleg az. Viszont egy nagyon jó ellenpélda arra, hogy a kereskedelmi tévék csak szemetet tolnak az ember arcába. A Lucifer jó példa arra, hogy lehet(ne) ilyen komoly témákat feszegető talkshow-kat csinálni, de hiába pallérozza az elmét és ösztönöz gondolkodásra, a nézőket nem érdekli annyira, hogy prémium műsorsávban menjen, mert a nap végén bizony az a lényeg, hogy a drága néző hol és min legeltette a szemét.