Amikor Mel Gibson művészfilmben szerepelt

Kedden levetítik A Millió Dolláros Hotel című Wim Wenders filmet.

A hálózat csapdájában - AMC, június 30. kedd, 18.55h

Angela (Sandra Bullock), a csinos, szakmájában sikeres nő egy nap arra ébred, hogy kirabolták. De nem csupán a pénzét vették el, hanem mindenét. Nincs többé neve, otthona, állása, személyisége: teljesen kitörölték a központi adatbankból. Csapdába került és egyedül kell kiverekednie magát belőle. Akivel érintkezésbe lép, meghal vagy őt akarja megölni. Ha újra élni akar, a komputerrendszerek bonyolult szövevényében meg kell találnia azt az embert, aki az utasításokat adja. Ám a szálak a legmagasabb körökbe vezetnek.

 

Annie Hall - Paramount Channel, június 30. kedd, 18.55h

Tudják Önök, ki volt Allison Putchnick? Nem? És Alvy Singer-ről sem hallottak még? Akkor elmondom: Allison Putchnick Alvy Singer egyik felesége volt a sok közül. Alvy Singer pedig egy humorista volt, aki néha szerepelt a tévében, Los Angeles-undorban szenvedett, és előfordult, hogy felismerték az utcán, miközben a mozi előtt várt Annie-re, aki mindig késett.És ki volt Annie? Azaz Annie Hall? Nos, ezekre a fontos alapkérdésekre Woody Allen adja meg a választ Annie Hall című, elévülhetetlen filmjében.

 

A préda - Film Mánia, június 30. kedd, 19.10h

Franck Adrien egy bankrabló, aki börtönbüntetését tölti, miután kirabolt egy helyi bankot. Letartóztatása előtt még sikerült elrejtenie a pénzt, azonban nem csak a rendőrség kutat a zsákmány után. Cellatársa, Jean-Louis Maurel egy állítólag erőszaktevő/gyermekmolesztáló, aki ártatlannak vallja magát. Amikor a bíróság végül nem találja bűnösnek Maurelt, megígéri, hogy szabadlábra helyezése után gondoskodik Franck családjáról. Azonban egy nap egy Manuel Carrega nevű férfi Franck tudomására hozza, hogy Maurel feltehetően sorozatgyilkos és a családja veszélyben van. Franck megszökik a börtönből, Claire Linné nyomozó és csapata pedig a nyomába ered, hogy elkapják.

 

Az áruló - Film Mánia, június 30. kedd, 21h

Titkos összeesküvés nyomára bukkan Roy Clayton, a Szövetségi Nyomozó Iroda ügynöke. A szálak a Különleges Ügyosztály egykori munkatársához, Samir Hornhoz vezetnek. A nyomozásba egy másik FBI-ügynök, Max Archer, valamint Carter, a Központi Hírszerző Iroda veterán összekötője is bekapcsolódik. Ahogy a dolgok kezdenek egyre jobban elfajulni, Clayton rájön, hogy a szövevényes ügy valójában egy nagyszabású terrorista akciót takar. Öngyilkos arab merénylők egy időben akarnak buszokat robbantani szerte egész Amerikában. Vajon sikerül-e megállítani őket?

 

Veszett vad - AMC, június 30. kedd, 21h

1999, Koszovó. A szerb hadsereg sorra követi el az atrocitásokat az albán polgári lakosság ellen. Az amerikai különleges alakulatok tétlenül néznek végig mindent fedezékükből. A Koszovóban szolgáló amerikai alakulatok egyik tisztje, Aaron Hallam (Benicio Del Toro) az őrökön túljutva behatol egy félig elpusztult épületbe, ahol egy édesanyja holtteste felett imádkozó kisfiút talál. A házban tartózkodó és a vérengzést elrendelő szerb tisztnek fogalma sincs róla, hogy nincs egyedül, amíg Aaron le nem lövi. Bár bátorságáért Ezüst Csillaggal tüntetik ki, a katonát a mai napig rémálmok gyötrik.

 

Váltságdíj - Film+, június 30. kedd, 22.50h

Tom Mullen (Mel Gibson) sikeres ember, hozzászokott a kemény alkudozásokhoz. Bankszámláján dollármilliók, otthon szép felesége (Rene Russo), egészséges fia (Brawley Nolte) várja. Ám, amikor egy napon a fia gyermekrablók kezébe kerül, egy kudarcot vallott FBI-mentőakció után rá kell döbbennie, nem elég a pénz, a hatalom és a befolyás. Végül egyedül kénytelen szembeszállni az emberrablókkal, ezért döbbenetes lépésre szánja el magát. Bejelenti a tévében, ha a fiát nem kapja vissza, a követelt váltságdíjat vérdíjul tűzi ki a gyermekrablók fejére.

 

A Millió Dolláros Hotel - Paramount Channel, június 30. kedd, 23h

Los Angeles, 2001. A nagy multik felhőkarcoló irodáinak árnyékában található a Millió Dolláros Hotel, mely a társadalom perifériáján élő, az "amerikai álmon" kívül rekedt különcök gyűjtőhelye. Egy nap a hotel a hírek és a közérdeklődés központjába kerül: Izzy, a narkós művész rejtélyes körülmények között lezuhan az intézmény tetejéről. Vajon baleset volt, vagy öngyilkosság, esetleg valaki egyszerűen lelökte onnan?A városnak ebben a negyedében normális körülmények között senkit sem érdekel egy ilyen eset, Izzy halála azonban rövid úton a botránysajtó címlapjára kerül. Barátai és szállószomszédjai legnagyobb meglepetésére ugyanis kiderül, hogy Izzy egy multimilliomos sajtómágnás fia volt. Az ügy felderítésével megbízott kérlelhetetlen FBI-nyomozó, Skinner szemében a hotel minden egyes lakója potenciális gyanúsított. Nyomozásának előrehaladtával egyre jobban összemosódik az álom és valóság, bűnös és áldozat. A sztoikus Skinner a végén már maga sem tudja, ki őrült és ki normális.

 

Az Aranyember - M5, június 30. kedd, 23.07h

Gaál Béla filmjét a Folmarchívum felújította. Az Intézet dolgozóinak fáradságos munkája nyomán szép, élvezhető kópia keletkezett. A szultáni kincstárnok árváját cselédsorban tartják a gazdag komáromi gabonakereskedő, Brazovics Athanáz házában. A milliomos Tímár házasságot köt Tímeával, de nincsen áldás rajta. A gyászos, szomorú, hideg asszony továbbra is a nyalka huszártisztet, Kadisát szereti. Tímár a Senki szigetén, a boldogságot árasztó Noémi mellett ismeri meg az igazi szerelmet. Évekig kettős életet él… Jókai Mór klasszikusának első hangosfilmes változata. Jókai Mór azonos című regénye alapján.

 

Keményítőkúra - RTL Klub, június 30. kedd, 23.25h

Tízéves börtönbüntetésre télik James Kinget, a befektetési alap menedzserét, amit a hírhedt San Quentin börtönben kell letöltenie. A bíró harminc napot ad neki arra, hogy elintézze a folyamatban lévő ügyeit. Hogy megfelelően felkészüljön arra, ami a rácsok mögött várja, King felbéreli a kocsimosó fiúját, Darnellt, hogy segítsen neki. A férfi ugyanis azt hiszi, hogy Darnell egy exfegyenc, pedig keményen dolgozik az üzletében, és azért került börtönbe, mert nem volt hajlandó parkolójegyet venni.