Amy Adams életveszélyes nyomozásba kezd

Az Éles tárgyakat ugyanaz a Gillian Flynn írta, akinek a regénye alapján a Holtodiglan is készült. Itt az HBO-sorozat első előzetese!

Április 22. nem csak a Westworld-rajongók számára volt jeles nap: a várva várt sci-fi széria második évadának premierepizódja előtt debütált ugyanis a Sharp Objects című nyolcrészes HBO-sorozat első előzetese. A mű főszereplői közt olyan neveket találunk, mint az ötszörös Oscar-jelölt Amy Adams, Patricia Clarkson (Sírhant művek, Kártyavár, Barátság extrákkal, Az útvesztő) vagy Elizabeth Perkins (Segítség, felnőttem!, Nancy ül a fűben).

Elizabeth Perkins, Amy Adams és Patricia Clarkson a Sharp Objectsben. Forrás: HBO

 

A thrillerszéria direktora ugyanaz a Jean-Marc Vallée, aki a nagy sikerű Hatalmas kis hazugságok első évadának epizódjait rendezte, egyik executive producere pedig az a Jason Blum, aki a Tűnj el! című rémisztő pszichohorror társproducere is volt. De ha mindez még nem lenne elég: a Sharp Objects alapjául szolgáló, magyarul is megjelent Éles tárgyak volt az első regénye Gillian Flynnek, akit a Holtodiglan című David Fincher-thriller miatt ismert meg a világ, hiszen annak is ő írta az eredetijét.

Habár a most nyilvánosságra hozott teaser alapján nem sok minden derül ki a sorozat cselekményéből (készítői inkább a baljós hangulatra koncentráltak), a könyv alapján tudni lehet, hogy Adams – akinek ez az első tévés főszerepe – egy riporternőt játszik, akit egy sorozatgyilkosság miatt pont a szülővárosába küldenek, ahol évtizedek óta nem járt (nem véletlenül), és ahol nemcsak a súlyos bűnténnyel szembesül, de saját és családja sötét múltjával is szembe kell néznie. Az előzetesből kiderül, hogy a Sharp Objects valamikor júliusban debütál az HBO-n.


(via Variety)