Annyi jó filmet ad a héten a tévé, hogy nem győzzük sorolni!

Maradj otthon, nézzél tévét – lesz mit! Heti műsorajánló: Blöff, Gladiátor, Elrabolva, Ryan közlegény megmentése, Váltságdíj!

Hétfő: Váltságdíj

A Halálos fegyver 3 és a Halálos fegyver 4 között Mel Gibson és Rene Russo leforgattak közösen egy harmadik izgalmas akciófilmet is, Váltságdíj címmel. Gibson ezúttal egy sikeres embert alakít, akinek a bankszámláján dollármilliók várnak elköltésre, otthon pedig várja a szép felesége (Rene Russo) és a kisfia (Brawley Nolte). Ám amikor egy napon a fia gyermekrablók kezébe kerül, egy kudarcot vallott FBI-mentőakció után rá kell döbbennie, nem elég a pénz, a hatalom és a befolyás...

Hősünk tehát egyedül kénytelen szembeszállni az emberrablókkal, ezért döbbenetes lépésre szánja el magát. Bejelenti a tévében, ha a fiát nem kapja vissza, a követelt váltságdíjat vérdíjul tűzi ki a gyermekrablók fejére.

 

Kedd: Elrabolva

Egészen hihetetlen, de a 67 éves Liam Neeson már 12 éve forgatja egyfolytában azokat az akciófilmjeit, amelyekben valamilyen csöndes, nyugdíjas éveire készülődő kémet, zsarut, bérgyilkost, légimarsallt és egyéb keménylegényt alakít, aki mindig kénytelen előtúrni a pincéből a gondosan elcsomagolt pisztolyt, mert valami bűnbanda fenyegetni kezdte őt vagy a családját. Neeson akciófilmes sztársága a 2008-as Elrabolva után indult be, amelyet a folytatásai mellett olyan egy kaptafára készül filmek követtek, mint az Ismeretlen férfi, a Dermesztő hajsza, az Éjszakai hajsza, a Sírok között és a Non-stop.

Bryan Mills (Liam Neeson) valaha a titkosszolgálat egyik legkiválóbb ügynöke volt, újabban sztárokat véd a rajongóktól. 17 éves lánya, Kim (Maggie Grace) az anyjával, Lenore-ral (Famke Janssen) és tehetős mostohaapjával él és épp Párizsba készül legjobb barátnőjével, Amandával, amire Bryan vonakodva bár, de áldását adja. Bár ne tette volna. Kim a párizsi reptéren megismerkedik Peterrel, majd nemsokkal később elrabolják. A lánynak még sikerül beszélnie az apjával, aki rögtön megérti, hogy mi történik. Az Elrabolva jelenleg a 9. helyen áll a Port.hu-olvasók kedvenc filmjeinek TOP100-as listáján.

 

Szerda: Blöff

Örök vita tárgya a filmrajongók közt, hogy Guy Ritchie az 1998-as A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső vagy az idén augusztusban 20 éves Blöff miatt vonult-e be úgy a filmtörténelembe, mint a vicces és meglepő fordulatokkal teli, brutális angol bűnfilmek nagymestere.

A gyémántokra specializálódott, minden hájjal megkent ékszertolvaj, Franky Four Fingers, miután teljesítette legfrissebb megbízatását, New Yorkba indul, hogy szállítsa az árut főnökének, Avinek. Útközben azonban megáll Londonban, ahol apróbb brilleket kell kézbesítenie megbízója ügyfeleinek. Boris, egy szélhámos orosz ráveszi Frankyt, hogy fogadjon egy illegális bokszmeccsen, ahol tervei szerint kirabolja majd a férfit. A Blöff jelenleg a 24. helyen áll a Port.hu-olvasók kedvenc filmjeinek TOP100-as listáján.

 

Csütörtök: Ryan közlegény megmentése

Steven Spielberg második világháborús filmje a mai napig emlékezetes alkotás (főleg a film eleji partraszállás miatt), pedig 22 éve mutatták be a mozik. 1944. június 6. - a normandiai partraszállás napja. Omaha Beach-en a szövetséges katonák pergőtűzbe kerülnek, a vérveszteség óriási. Mindenütt halottak, sebesültek, cafatokra szakadt emberi testrészek, haldoklók halálhörgései.

A pokol első bugyrán éppen csak túljutott Miller százados (Tom Hanks) megmaradt embereivel újabb, szinte lehetetlen próbatétel előtt áll. Egy kis csapat élén be kell hatolnia az ellenséges hátországba, hogy felkutasson egy amerikai katonát, James Ryan közlegényt (Matt Damon). A főparancsnokság utasítására ugyanis azonnal le kell szerelni, mivel három bátyja a világháború különböző frontjain szinte egyszerre vesztette életét, és a hadsereg ezzel adózik a család tragédiájának. De a hosszú és veszélyes úton mindenkiben felmerül a kérdés: vajon miért ér ennek az egy embernek az élete többet, mint az érte küldött kilenc emberé? A Ryan közlegény megmentése jelenleg a 73. helyen áll a Port.hu-olvasók kedvenc filmjeinek TOP100-as listáján.

 

Péntek: Gladiátor

Bizony, bizony, idén májusban már 20 éves lesz a Gladiátor! Pedig mintha csak tegnap lett volna, hogy Ridley Scott feltámasztotta a szandálos filmek zsánerét, ami nagyjából a Charlton Heston Ben-Hurja és Elizabeth Taylor Kleopátrája idején szállt a sírba az elképesztő költségeket felemésztő ókori díszletek és statisztahadak miatt.

Maximus, a hatalmas római generális (Russell Crowe) a nép kedvence, és az idős uralkodó, Marcus Aurelius bizalmát is élvezi. Az összeesküvés áldozataként haldokló Marcus Aurelius őt teszi meg örökösévé hataloméhes fia, Commodus (Joaquin Phoenix) ellenében. Commodus átveszi mégis a hatalmat, és halálra ítéli Maximust: ő megmenekül, a Hispániában élő családjára mért csapást azonban nem tudja megakadályozni. Összetörten a rabszolgakereskedők kezére jut, akik eladják gladiátornak. Az életéért küzdő Maximust Rómába viszik, ahol felhasználja régi hírnevét, hogy lázadást szítson az eltunyult rómaiak között az elnyomó hatalom megdöntésére. A Gladiátor jelenleg a 17. helyen áll a Port.hu-olvasók kedvenc filmjeinek TOP100-as listáján.