Annyi Stephen King-adaptáció jön, hogy nem győzzük majd nézni!

Az Az 2 és a Castle Rock mellé itt A hosszú menetelés is.

Az Az tavaly kasszát robbantott a mozikban, így  most hirtelen mindenki saját Stephen King-adaptációt akar forgatni. 2019-ben jön az Az 2, a Hulu és J.J. Abrams gőzerővel dolgozik a Castle Rock szérián, a CBS sorozatot készít a Végítéletből, Spielberg filmre vinné a Talizmánt és már bejelentették az Engedjétek hozzám a kisdedeket című King-novella filmváltozatát is.

A sor most A hosszú meneteléssel folytatódik, amiből az Azt elkészítő New Line stúdió vezetősége szeretne filmet. A forgatókönyvet az a James Vanderbilt írja, akinek elég felemás megítélésű az eddigi hollywoodi karrierje: ő jegyzi íróként többek között Az Amazonas kincsét, de az Andrew Garfield-féle Pókember 1-2-t és A függetlenség napja 2-t is.

A hosszú menetelés egyébként Stephen King 1979-ben megjelent regénye, amit még Richard Bachman álnéven írt. A könyv az disztópikus Amerikában játszódik, ahol 100 fiatal méri össze kitartását egy többnapos gyilkos sportverseny, Hosszú Gyaloglás keretein belül. Nagy dicsőség a verseny megnyerése, ám aki megszegi a szigorú szabályokat, lelövik az őrök. A történet során több, eltérő családi hátterű, teljesen más vidékekről érkező versenyzőt is megismerhetünk, akik között vannak rendes srácok és önfejű, arrogáns szemétládák is. Egyvalami köti őket össze: mindannyiuk meg akarja nyerni ezt a gyilkos erőpróbát.

Igen, a sztori kísértetiesen olyan, mint a mai fiatalok körében hihetetlenül népszerű Az éhezők viadala könyvek és filmek. Alighanem az írójuk, Suzanne Collins is nagy King-rajongó lehet, mivel a bestsellere nemcsak A hosszú menetelésre, de A menekülő emberre is eléggé hasonlít. A New Line stúdió producerei most valami hasonlóan nagy durranást szeretnének – bár most még nem tudjuk, kik lesznek a fiatal főszereplők. (via Consequenceofsound.net)