Az Agymenők forgatása viccesebb lehetett, mint maga a sorozat

Ez derül ki legalábbis abból a válogatásból, ami a 12 évadon át futott – és a magyar csatornákon a mai napig élvezhető – sitcom legszórakoztatóbb bakijait és a végső vágásból kimaradt poénjait gyűjti össze.

Simon Helberg zseniálisan utánozza Al Pacinót

A hatodik évad A szerelmi bűbáj című epizódjában a fiúk szerepjátékoznak, és Howard a mesélő, aki a különböző karaktereket különböző hírességeket (Nicolas Cage, Al Pacino, Christopher Walken) utánozva személyesíti meg. A felvétel során egy alkalommal a figurát megformáló Simon Helberg olyan hihetetlenül zseniálisan utánozta Al Pacinót, hogy nemcsak a hangját, de még a kézmozdulatait, testtartását és arcjátékát is elképesztő élethűen idézte fel – annyira, hogy partnerei nem bírták röhögés nélkül, sőt, az Amyt alakító Mayim Bialik még meg is tapsolta a színészt. A végső vágásba így egy ennél a verziónál jóval visszafogottabb Pacino-paródia került be.


Kaley Cuoco elrontja a vulkáni köszöntést

A Színitanoda című részben (IV. évad/14.) Sheldon Pennytől vesz színészleckéket, hogy ne legyen olyan unalmas az előadása, amit a diákjainak kell tartania. Gyakorlásként a két jó barát a Sheldon által még 10 éves korában írt Star Trek-fanfiction novellát adja elő, amelyben Penny alakítja Spockot, Sheldon pedig a saját anyukáját. Spockként a lánynak a mindenki által jól ismert kézmozdulatot, a vulkáni köszöntést kellene prezentálnia, de a jelek szerint a karaktert alakító Kaley Cuoco nem Star Trek-rajongó, így valami teljesen mást mutat. Nagyon bájos, amikor a Sheldont játszó Jim Parsons zavarodott arcát látva rájön a tévedésére, és egy producertől segítséget kérve próbál meg korrigálni.


Cuoco és Johnny Galecki kiakad az egyik nézőre

A tizedik évad Kísérleti kohabitáció című részében Penny és Leonard amiatt örömködnek, hogy Sheldon végre rászánta magát, hogy összeköltözzön szerelmével, Amyvel, így ők megszabadulnak nem kicsit bogaras barátjuk „rémuralmától”. Az Agymenők epizódjait élő közönség előtt vették fel, és amikor a sztori szerint Leonard azt javasolja, ünnepeljenek úgy, hogy fehérneműre vetkőzve táncolnak, az egyik néző jól hallhatóan felszisszent. Mire mind Cuoco, mind Galecki azonnal kiestek a szerepükből, és játékos felháborodással ki akarták tessékelni a kéretlen kritikust a stúdióból. A kulisszák mögötti felvételelre már nem került fel, de később Galecki állítólag teljesen kiakadva azt kérdezgette, hogy

„ez most komoly, tényleg ilyen undorító lennék?”.


Mayim Bialik és Jim Parsons kiesnek a szerepükből a legendás VapoRub-jelenet forgatása közben

A halbél-eltávolításban (VI./10.) Amy megbetegszik, ezért Sheldon ápolja, ami azt is jelenti, hogy VapoRubot ken a teljes mellkasára. A kiéhezett lány mindezt nagyon élvezi, hiszen kissé különc szerelme amúgy sosem kényeztetné ezen a módon. A szóban forgó jelenetben tehát a(z amúgy egy idő után a betegséget a fentiek miatt már csak színlelő) karakter feltűnően élvezi a kenegetést. A két figurát játszó Mayim Bialik és Jim Parsons viszont civilben nem szerelmesek, hanem jó barátok, így mindennek a felvétele elég kínos volt a számukra. Az alábbi videón jól látható, hogyan próbálta meg a színésznő oldani a feszültséget (az a legédesebb rész, amikor rákacsint partnerére) – mindhiába, hiszen egy idő után nem bírták tovább a testi kontaktust, és szétrebbentek.


Kaley Cuoco hamis szerenádja

A negyedik évad Zöldséggel az örök életbe című epizódjában Sheldon épít egy robotot, és azon keresztül kommunikál a többiekkel, hogy elkerülje az élet olyan veszélyeit, mint a másoktól elkapható bacilusok vagy az autóbaleset. A valóban betegeskedő Sheldonnak viszont egy kis ápolásra és kedvességre van szüksége, amit Pennytől szeretne kicsikarni: arra kényszeríti a lányt, hogy énekelje el a „robot-Sheldonnak” a Soft Kitty című gyerekdalt, hiszen a monitoron keresztül ő is hallja. Penny megteszi mindezt barátja kedvéért, Kaley Cuoco azonban egy alkalommal brutálisan hamisan énekelt – amire viszont olyan szimpatikus önkritikával reagált, hogy így is kiérdemelte a közönség zajos tetszésnyilvánítását.



(via Looper)