Az édes és a kevésbé édes Johnny Depp

Ritka antik könyvek furcsán viselkedő felhajtója, az űrben különös balesetet szenvedő, furcsa űrhajós és furcsán gitározó, szabad lelkű cigányfiú is lesz a kedvünkért Johnny Depp a hétvégére.

A kilencedik kapu (1999)

Dean Corso (Johnny Depp) könyvkereskedő a ritka, régi és drága könyvekre specializálódott, afféle könyvdetektív. Egy nap Boris Balkan New York-i könyvgyűjtő felfogadja, hogy frissen szerzett könyvét, A sötétség fejedelmének kilenc kapuját összehasonlítsa az Európában fellelhető másik két példánnyal, hogy saját példányának eredetiségét bizonyítsa. Egyszerű ügynek tűnik, mégis halálos játszma lesz belőle. Corso, aki egyre inkább úgy érzi, csapdába csalták, igyekszik kideríteni, mi is a három könyv titka, s persze igyekszik életben maradni. Roman Polanski rendező mindig is vonzódott a hasonlóan sötét történetekhez, Deppben pedig megvan mind az erre való fogékonyság, mind az ezzel szembeni szkepticizmus, ezért alkotnak olyan remek párost.  

Az asztronauta (1999)

Két tapasztalt, rutinos asztronauta elhagyja az űrhajót, hogy megjavítson egy elromlott műholdat, ami azonban felrobban, és ekkor két percre megszakad velük a földi kapcsolat. Mindketten épségben hazatérnek, de valahogy már egyikük sem ugyanolyan, mint régen. Az idősebbik hamarosan titokzatos körülmények között meghal, a fiatalabbik (Johnny Depp) pedig felhagy az űrrepüléssel, hogy feleségével (Charlize Theron) New Yorkba költözhessen, a feleség hamarosan megtudja, hogy ikrekkel várandós. És egy volt kollégának köszönhetően lassan azt is megtudja, mi történt abban a bizonyos két percben a világűrben, és azt is, miért lett hirtelen várandós, Depp pedig sosem volt még ilyen hidegen fenyegető és hátborzongató!

Csokoládé (2000)

Ízlések és pofonok, ugyebár, de én speciel túl soknak, túl geilnek tartom Lasse Hallström filmjét, de tudom, milyen sokan szeretik, ráadásul annak idején hat Oscar-jelölést szedett össze, ami elég erős. Egy titokzatos csokoládébolt megnyitása valóságos háborút robbant ki a francia kisvárosban, ahol az elfojtott vágyak és a félelem szenvedélyes csatába kezdenek az érzékek felszabadító és ellenállhatatlan erejével. Az üdítő fuvallatot Vianne Rocher (Juliette Binoche) érkezése hozza meg: a lányával látszólag céltalanul utazgató asszony csokoládéboltot nyit a faluban, amely édes ínyencségeivel felszabadítja a helybeliek (önmaguk előtt is) rejtett vágyait. Van, aki nem örül, de a Depp játszotta vidám vándor nem tartozik közéjük, hiszen ő filmünk hősszerelmese!