Az év híre: Neill Blomkamp folytatja a gyomorforgató Alien 5-pótlékait!

100 millió dollárt kér a rajongóktól, cserébe összerak egy komplett Firebase-trilógiát.

Vigyázat, felkavaró tartalom! Csak 18 éven felüliek nézzék meg, saját felelősségre!

Neill Blomkamp, a District 9 és a Chappie rendezőjéről elég sokat írtunk 2017-ben itt a Port.hun. Először azért, mert Ridley Scott Alien: Covenantja miatt a Fox stúdió kidobta a dél-afrikai rendező Alien 5-tervét, később pedig azért, mert Blomkamp az Alien 5 helyett végül egy Aliens-szerű, online sci-fi antológiasorozatot forgatott, amiben előbukkant többek között az Alien-filmek sztárja, Sigourney Weaver is.

  • Az Oats Studios első kisfilmje, a Rakka a Mad Maxet keverte össze az inváziós filmekkel és az agymanipuláló gyíkemberek konteójával.
  • A második rész a Firebase címet kaptaa hangulata pedig olyan volt, mintha a Predátor jeleneteit valami őrült horrorrajongó összevágta volna a vietnami filmekkel meg a Cannibal Holocausttal
  • Engem a 3. rész emlékeztetett leginkább egy Alien-filmre: a Zygote-ban ugyanis szűk folyosókon menekült a ronda űrszörny elől egy fiatal, szőke lány (Dakota Fanning), aki egy az egyben olyan volt, mint egy huszonéves Newt, annak a kislánynak a felnőtt verziója, akit Ripley mentett meg A bolygó neve: Halálban.
  • A negyedik Blomkamp-film az Adam volt, ami nyomasztó hangulatú, robotos Mad Max-világot mutatott be.
  • A kicsit gyengécske 5. rész, a Pretoria pedig a Robotzsarut ötvözte a Warhammer 40K-val.

Blomkamp és a csapata most úgy döntöttek, hogy a vietnami háborús Firebase-hez közösségi finanszírozásban készítenek folytatást. A rajongók 10 és 1000 dollár közti összegekkel támogathatják az Oats Studios terveit (ezen az oldalon), a rendező szándékai szerint egy rész mindenképpen lenne, ha pedig összejön a támogatóktól 100 millió dollár, akkor egy teljes Firebase-trilógiát kapnak a rajongók! Már egy pofás kampányvideó is készült:

Bár én személy szerint inkább a Rakka vagy a Zygote folytatásának örültem volna, a Firebase sem olyan szörnyű választás. Mondjuk nekem elég véres, mocskos és undorító volt, utáltam nézni, mivel tele volt kínzásokkal, keléses sebekkel, és olyan jelenetekkel, mintha valami idegen létforma óriás űrrákokat műtött volna a katonák beleibe, egy kísérletező kedvű tábori orvos pedig a szemünk láttára nézné meg a szikéjével, mi a fenék azok!

De így legalább majd kiderülhet majd, hogy ez a River Godként emlegetett vietnami szörnyeteg egy pokolbéli fenevad-e, vagy valami félresikerült szuperkatona-kísérlet, illetve az, hogy honnan lett a szovjeteknek ebben a sztoriban olyan sci-fikbe illő repülője, mint amilyenek a nácik titkos fegyverei közt szoktak szerepelni? (via The Verge)