Az HBO remake-et készít az Egy jelenetek egy házasságból című Bergman-műből

Michelle Williams és Oscar Isaac lesznek a főszereplők, az egyik forgatókönyvíró-rendező pedig a Terápia eredetijét és A viszony című sorozatot jegyző izraeli alkotó, Hagai Levi.

Az 1973-as Jelenetek egy házasságból című hatrészes minisorozat a svéd rendezőlegenda, Ingmar Bergman egyik legnépszerűbb alkotása, amelyben egy házasság tíz évének láthatjuk a viharait Liv Ullmann és Erland Josephson előadásában. A cselekményt részben Bergman saját kapcsolata ihlette Ullmann-nal, ami 1965-től 1970-ig tartott.

A szériának 1974-ben az amerikai közönség számára készült egy rövidebb, nagyjátékfilmes változata is, 2003-ban pedig kapott egy tévéfilmes folytatást Saraband címmel – ez lett a 2007-ben elhunyt rendező utolsó munkája.

Forrás: mk2 /Sunset Boulevard / Corbis via Getty Images

 

Az új verzió egyik ötletgazdája az az izraeli alkotó, Hagai Levi, aki a Terápia című, több országban is megvalósított sorozat eredetijét kitalálta, és akitől a házassági bonyodalmak sem ismeretlenek, hiszen ő jegyzi A viszony című amerikai szériát is. Ahogy Michelle Williams sem mozog majd idegen terepen, hiszen a Blue Valentine című filmben egészen hasonló szerepben volt látható.

Az új Jelenetek egy házasságból sorozaton állítólag már évek óta dolgoznak, mert régi álomprojektje a másik ötletgazdának, Michael Ellenbergnek (A hátrahagyottak, The Morning Show). A forgatókönyvíró-rendező Levi lesz, de még így több év után sem tudni, mikor kezdik a forgatást.


(via IndieWire)